MOT-CAMP

UTDANNINGSSENTERET

MOT-camp er et inspirasjons- og utdanningssenter som ligger i bymarka i Trondheim. Bygget rommer 3500 kvm med storkjøkken, flere undervisningsrom og overnatting for 60(?) personer.

I 2007 fikk MOT en del av forsvarsanlegget på Gråkallen i gave fra Trondheim kommune. «MOT skal få et nytt hjem» utalte daværende ordfører Rita Ottervik. Etter mye planlegging, støtte fra næringslivet og tusenvis av dugnadstimer, ble lokalene pusset opp og MOT-camp realisert og lansert i 2011. Vi er stolte av bygget og hva MOT-camp har betydd for mange barn, ungdom og voksne som har deltatt på ulike samlinger.

Si Hei*
Det viktigste jeg har igjen etter MOT har vært her, er at jeg har blitt kjent med menneskene inni menneskene

Elev 10. trinn, Agder

slik jobber MOT

«Robust ungdom 12-16»

MOTs elevprogram «Robust ungdom» består av 14 MOT-økter hvor målet er å styrke ungdoms robusthet, og å skape klassekulturer og skolemiljøer der alle er inkludert.

Hver MOT-økt har temainnhold og er bygd opp med øvelser som fremmer gode samtaler og refleksjon. Programmet gjennomføres av spesielt rekrutterte mennesker, som har fått opplæring i MOTs metoder og verktøy. Det kan være en av skolens ansatte, eller en annen ressursperson i lokalsamfunnet. Det viktigste utvalgskriteriet er at vedkommende har god relasjonskompetanse.

trygge klassekulturer

MOT-øktene har som mål å styrke relasjoner og hjelpe den enkelte til å se seg selv som en viktig brikke i en større helhet. MOT vekker bevissthet rundt viktigheten av å inkludere alle. Viktige tema er trygghet, tilhørighet, sosial kompetanse og mangfold.

Trygge miljø der ungdom aksepterer forskjeller og gjør hverandre verdifulle er avgjørende for at hver enkelt elev skal føle seg ivaretatt. Med tette og trygge relasjoner øker også sjansen for at man sier ifra om man sliter selv, eller ser at andre sliter.

robuste holdninger

I MOT-øktene trener vi på å styrke egenkraft og utvikle motstandsdyktighet. MOT tilrettelegger for god dialog med ungdommene, og skaper bevissthet rundt egne verdier og evnen til å akseptere og hjelpe seg selv.

Viktige tema er selvfølelse, selvregulering og selvhevdelse. Dette er viktige beskyttelsesfaktorer for enkelteleven. Egen robusthet og trygghet er grunnleggende for å kunne løfte blikket og ta vare på andre.

KONKRETE verktøy

Gjennom MOT-øktene gir vi ungdom konkrete verktøy, og sammen med dem trener vi på situasjoner og utfordringer der verktøyene kan være til hjelp når de møter utfordringene som kan oppstå i ungdomstida.

MOT-øktene legger til rette for både refleksjon og aktivitet, og består av øvelser, historier, kortfilmer, billedlige beskrivelser og tid til selvrefleksjon.

MOT-CAMP

MOT-øktene har som mål å styrke relasjoner og hjelpe den enkelte til å se seg selv som en viktig brikke i en større helhet. MOT vekker bevissthet rundt viktigheten av å inkludere alle. Viktige tema er trygghet, tilhørighet, sosial kompetanse og mangfold.

Trygge miljø der ungdom aksepterer forskjeller og gjør hverandre verdifulle er avgjørende for at hver enkelt elev skal føle seg ivaretatt. Med tette og trygge relasjoner øker også sjansen for at man sier ifra om man sliter selv, eller ser at andre sliter.

This is some text inside of a div block.




VIL DU TA MED TEAMET DITT TIL MOT-CAMP?

Siden 1997 har vi utviklet en sterk og velprøvd filosofi som ikke bare påvirker unge, men også voksne, ledere og organisasjoner. På MOT-camp tilbyr vi tre skreddersydde programmer for næringslivet og organisasjoner, der vår filosofi, kjerneverdier og metoder kan bidra til å styrke både enkeltpersoner og team. Her kan du lese litt mer om samlingene som vil treffe både hodet og hjertet. Er du mer nysgjerrig? Bruk kontaktskjemaet nederst på siden.

VERDISAMLING
Verdisamling er vårt allrounder-program som introduserer MOTs filosofi og verdier til deltakerne. Programmet er designet for å passe alle nivåer i organisasjonen, og kombinerer teambuildingsaktiviteter med refleksjon og egentid. Gjennom programmet vil deltakerne få en dypere forståelse for MOTs verdigrunnlag, som igjen kan styrke samarbeid, tilhørighet og trivsel i egen bedrift.
MOT til å leDE
MOT til å lede er vårt spesialiserte lederutviklingsprogram rettet mot ledere, mellomledere og talenter. Programmet fokuserer på verdibasert lederutvikling og gir deltakerne verktøyene til å lede seg selv, andre og organisasjonen som helhet med verdier som grunnlag. Gjennom en kombinasjon av teori, praksis og personlig coaching, vil deltakerne få en dypere innsikt i hvordan de kan lede verdibasert med utgangspunkt i MOTs filosofi.
CAMP MOT
Camp MOT er et inspirerende konsept som kombinerer godfølelsen og positivt samvær med effektive teambuildingsaktiviteter og foredrag. Dette programmet er utviklet for å skape energi, entusiasme og fellesskap i teamet, og passer spesielt godt som en kickstart for å øke motivasjon og samhold. Camp MOT kan også kombineres med bedriftens ønske om egentid i MOT-camps lokaler.

DetTE tilbyr vi ungdomsskolen

Fast program og tett oppfølging
  • MOT-programmet «Robust ungdom»: 14 MOT-økter à 120 min, som gjennomføres over 3-årig skoleforløp
  • MOT tilbyr et helhetlig og godt utprøvd program, med øvelser, verktøy og manus til alle MOT-økter, som er tett knyttet opp mot overordnet del av læreplanen og kompetansemål i fag
  • Målet er å styrke ungdoms robusthet og motstandskraft, og å skape klassekulturer og skolemiljøer der alle er inkludert
  • Tett oppfølging av regionleder
  • Kompetansenettverk
  • Temperaturmåling gjennom årlig MOT-undersøkelse for hver skole. Resultatene følges tett opp av MOTs regionledere, og brukes aktivt i forbedringsarbeid
Utdannelse og erfaringsutveksling
  • Utdanning i MOTs metoder og verktøy for skoleledelse og andre personale involvert i MOT-arbeidet. 3 dager der MOT dekker opphold
  • Fortløpende tilbud om utdanning ved utskiftning av personale
  • Årlig Ildsjelsamling, med fokus på etterutdanning og erfaringsutveksling for alle lokale MOT-medarbeidere
  • Nettverk for erfaringsutveksling på tvers av kommuner
  • Foredrag og inspirasjon til skolepersonale og viktige voksne på barn og unges arena gjennom forsterkningsprogrammet «Skolen som samfunnsbygger»
Kampanjer og forsterkningsaktiviteter
  • Hei-kampanjen: Skolestartkampanje med fokus på god skolestart og inkludering
  • Drømmeperioden: Fokus på tørre å ha små og store drømmer og å sette seg mål. Deltakelse i MOTs drømmefond
  • MOT til å glede-dagen: Fokus på hvordan spre smil og glede - med enkle midler
  • Ambassadør-aktiviteter: Mulighet for besøk, foredrag og inspirasjon fra MOTs ambassadører kjent fra idrett og kultur
  • Synliggjøring: Plakater og annet kampanjemateriell
  • Videomateriale: Tilgang til videomateriale med ulik tematikk, som kan benyttes ved ønske gjennom året
Si Hei*
Når jeg reiser herfra så tenker jeg at dette ikke var slutten, men starten på et verktøy jeg skal bruke resten av livet

Deltaker på Verdisamling

Skolen som Samfunnsbygger

Ansatte i skolen har en av samfunnets viktigste oppgaver. Skolen er en arena for alle ungdom og er derfor en viktig arena for å bygge ungdom for fremtiden.

Skolen som samfunnsbygger er et forsterkningsprogram hvor målet er fellesforstått ansvarlighet for voksne rundt barn og unge. Kjernen i programmet er de tre relasjonsnormene; skape godfølelsen, vise bakgrunnsforståelse og praktisere tøff kjærlighet.

Disse er systematisert gjennom det autoritative perspektivet og gjelder både klasseledelse og foreldrestil. Gjennom programmet forsterker vi rektor som kulturbygger og bidrar med foredrag til personalet og lokalsamfunnet. 

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat og mer informasjon.

kontakt oss
Ved å klikke på "Tillat alle cookies" aksepterer du lagring av cookies på din enhet med det formål å forbedre nettstedets navigasjon, analysere bruk av nettstedet og bidra til vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.