Lyst til å markere MOT til å glede-dagen?

Torsdag 23. november arrangeres MOT til å glede-dagen over hele landet.

På torsdag går årets mest inkluderende dag av stabelen. MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å leve og MOT til å bry seg. Vi i MOT Norge oppfordrer ALLE ungdommer og voksne i hele landet til å bidra til at dagen blir husket som en varm og inkluderende dag.

Dagen markeres med et mål for øyet: Spre glede!

– MOT til å glede dagen er den perfekte unnskyldningen til å gjøre det lille ekstra. Er det i dag du skal gi kaffe på senga til mamma? Måke bilen til pappa? Lage frokost til lillebror? Ta med et kort til læreren? Bake noe til naboen? spør daglig leder Regine Oen Rong i MOT Norge, før hun legger til:

– Det enkle kan være det beste, fortell noen at du er glad i dem, ring eller send en melding til noen du ikke har snakket med på en stund, eller dukk opp på døra med en bolle, kort, smil til noen du vet har hatt det tøft i 2023. Det er mine tre enkle tips.

MOT til å glede-dagen

Gjennom MOT til å glede dagen setter vi fokus på at det skal lite til å gjøre en forskjell for noen. Med enkle midler kan man gjøre en annens dag så mye bedre, og trenger på ingen måte koste noe.

Si hei til naboen, smil til alle på din vei, ta en telefon til en venn du ikke har sett på en stund eller kanskje du kan skrive et hyggelig kort til en fremmed og putte i postkassen? Mulighetene er uendelige!

MOT ønsker å skape et varmere og tryggere samfunn – hvor alle blir sett og inkludert. Vi har alle et ansvar, så hvorfor ikke benytte MOT til å glede-dagen til å gjøre en liten innsats? Det kan bety mer enn du tror! Og kanskje kan denne dagen minne oss på å være litt mer bevisst på det året rundt?

Nysgjerrig på hvordan du og din skole kan markere årets MOT til å glede-dag? Bli inspirert av noen av fjorårets markeringer:

MOT og MOT til å glede-dagen

  • MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004.
  • Over 75.000 elever har MOT på skolen.
  • MOT styrker ungdoms robusthet og mot gjennom livsmestringsprogram i skolen.
  • Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole.

PS. Del gjerne med oss dersom dere markerer MOT til å glede-dagen på din skole! Tag @motnorge på instagram!

Ved å klikke på "Tillat alle cookies" aksepterer du lagring av cookies på din enhet med det formål å forbedre nettstedets navigasjon, analysere bruk av nettstedet og bidra til vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.