Åstveit skole er årets MOT-team

Skolen fra Åsane i Bergen stakk av med den gjeve prisen for årets MOT-team nasjonalt 2022/2023.

Jubelen sto i taket da det ble klart at Åstveit skole fra Bergen kommune trakk det lengste strået i kåringen av årets MOT-team nasjonalt under MOTs ildsjelsamling i går kveld.

Skolen har vært MOT-skole i mange år, og har markert seg med topp forankring i ledelsen og motiverte MOT-coacher som gjør mye mer enn det som kan forventes.

– Åstveit skole har vært i min vurdering av årets MOT-skole i mange år, deilig å endelig få gitt de en velfortjent utmerkelse, sier regionleder Regina Njåstad Vestrheim.

MOT-ambassadør Tiril Eckhoff delte ut prisen sammen med daglig leder i MOT Norge, Regine Oen Rong. Oen Rong var også veldig imponert over hva skolen har fått til. Fra scenen leste hun følgende begrunnelse:

– MOT-coachene på skolen har både det varme blikket og evnen til å praktisere tøff kjærlighet når det er nødvendig. Elevene har stor tillit til MOT-coachene på sin skole og på den måten har også MOT-øktene blitt noe elevene gleder seg til. Kjærligheten til ungdom, både til de som lever livet på skinner og de som strever, er drivkraften til denne fine gjengen. Måten de bruker MOT programmet, øktene og logoen som påminner er til stor inspirasjon for oss andre på MOT-laget.

Dette er noen av tilbakemeldingene fra ungdommene ved skolen:
 • Det eg mener har fungert bra med mot er øvelsene, et eksempel er øvelsen
  lommelykten. Den illustrerer veldig fint hvordan man skal se på det bra og
  ikke det dårlige i livet/ rommet til mennesker. Den har f.eks hjulpet meg og
  komme ut av en tung periode.
 • Jeg synes mot er veldig bra! Personlig synes jeg at det har bidratt til et mye
  bedre klassemiljø og bedre samhold i klassen.
 • Vi blir påminnet om å ta vare på hverandre.
 • Det er gøy med leker, å være i bevegelse osv. Fint å lære om de andre i
  klassen.

Vi gratulerer Åstveit skole med prisen som årets MOT-team nasjonalt, og ønsker de lykke til i det videre arbeidet.

De andre nominerte til prisen var Ytterøy barne- og ungdomsskole, Levanger kommune. Vik skole, Sømna kommune. Ellingsøy ungdomsskole, Ålesund kommune. Tveten ungdomsskole, Porsgrunn kommune. Kirkeparken vgs, Viken fylkeskommune. Vollen ungdomsskole, Asker kommune.

Ved å klikke på "Tillat alle cookies" aksepterer du lagring av cookies på din enhet med det formål å forbedre nettstedets navigasjon, analysere bruk av nettstedet og bidra til vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.