- Ikke ta imot kritikk fra noen du ikke ville tatt imot råd i fra

Inspirerende besøk av Ranheim Fotball-spillerne Per Ciljan Skjelbred og John Hou Sæter hos Markaplassen skole, hvor rundt 200 elever fikk noen gode råd på veien fra toppfotballspillerne.

En lydhør gjeng, og to gode rollemodeller i Per Ciljan Skjelbred og John Hou Sæter. Dette måtte bare bli en bra dag da MOT og Ranheim Fotball besøkte Markaplassen skole i forrige uke. Ca 200 elever fikk høre Ranheimspillerne dele av sine egne historier, og rettet fokus på digital inkludering.

MOTs Rune Olsen ledet besøket, og spurte Ranheim-spillerne blant annet spørsmål om hvilke opplevelser de som profilerte fotballspillere har hatt på nett, og hvordan de tar ansvar for hverandre på laget og ellers.

- Fantastisk å ha med disse to forbildene på besøk, som både deler av egne historier og reflekterer sammen med ungdommene. Per fortalte blant annet om en historie fra når han gikk på skolen og så en annen gutt ble mobbet. Da sa han klart ifra «dette er ikke greit» og mobbingen avtok. John delte også en fin historie fra når han gikk bort og sa «hei» til en gutt han så satt alene og tak han med på fotballbanen i friminuttene. Vi håper at disse eksemplene inspirerer ungdommene.

UTSATTE TRENING

Treningen ble utsatt et kvarter for at Ranheim-spillerne Per Ciljan Skjelbred og John Hou Sæter kunne rekke å besøke ungdommene på Markaplassen skole.

- En veldig fin dag! Viktig og meningsfylt både for oss som klubb, våre ambassadører og for elevene. For Ranheim som klubb er skolebesøkene viktig, vi skyver treninga et kvarter for å få kabalen til å gå opp. Vi kan ikke si at dette er viktig for oss som klubb og samtidig ikke prioritere å finne rom og plass til engasjement og aktiviteter i samspill med MOT. Som MOT-klubb blir vi sterkere, også internt, forteller Eva Hansen i Ranheim Fotball.

Avslutningsvis ble spillerne spurt om hvilket råd de ville gi ungdom i dag, hvor John Hou Sæter ba ungdommene tenke over hvem de lar seg påvirke av. «Ikke ta imot kritikk fra noen du ikke ville tatt imot råd i fra», lød rådet fra Sæter.

Ved å klikke på "Tillat alle cookies" aksepterer du lagring av cookies på din enhet med det formål å forbedre nettstedets navigasjon, analysere bruk av nettstedet og bidra til vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.