Mobbefri MOT-skole: – Elevene liker og responderer veldig godt på MOT
Rektor Gerd Staverløkk ved Rennebu barne- og ungdomsskole forteller at skolen har lært å ha mer fokus på inkludering enn mobbing – gjennom MOT-øktene på skolen.
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Vil din skole eller din kommune forebygge mobbing, utenforskap og psykiske vansker?
MOT Norge tilbyr programmer til elever på ungdomsskole og videregående skole, og forsterkningsprogrammer til viktige voksne på barn og unges arena.
MOT jobber for å utvikle robuste ungdommer og klassekulturer der alle er inkludert. Det tror vi er nøkkelen til å skape et varmere og tryggere samfunn.
MOT forebygger og beskytter mot de mest negative utslagene i ungdomstiden. 7 av 10 ungdommer som har MOT på skolen sier at MOT hjelper de med å være seg selv, og at
MOT bidrar til et klassemiljø der ingen er utenfor. Skoler som følger MOT-programmene opplever mindre mobbing, færre ungdommer uten en eneste venn, færre psykiske vansker og mindre rusmisbruk.
MOT Norge har program for ungdomsskoler, videregående skoler og forsterkningsprogram for viktige voksne som er tett på barn og unge i lokalsamfunnet.
Programmet "Robust ungdom" har 12 MOT-økter i løpet av tre år.
Skoler over hele landet har et samarbeid med MOT Norge, og MOT-økter som en del av skolehverdagen. Lokalt har vi MOT-coacher som er gode på å nå inn til ungdom.
Se mot-skolene
Flere skoler og kommuner med MOT betyr flere robuste ungdommer og et varmere og tryggere samfunn! Vil du vite mer? Ta kontakt med regionlederen i ditt område.
Rektor Gerd Staverløkk ved Rennebu barne- og ungdomsskole forteller at skolen har lært å ha mer fokus på inkludering enn mobbing – gjennom MOT-øktene på skolen.
SåleVending ønsker å bruke fotballen til å forebygge ekskludering og utjevne forskjeller. Med MOT Norge og OBOS på laget – fikk ungdommene endelig en etterlengtet fotballcup i Vallhall.
Helt siden MOT ble lansert 22. februar 1997 har vi jobbet for å utvikle trygge klassekulturer og robuste ungdommer, som inkluderer alle.
MOT-skolen Sandessjøen videregående skole vant Dronning Sonjas skolepris for sitt langsiktige arbeid med inkludering og et godt læringsmiljø.
MOT-coachene styrker ungdoms robusthet og mot og motiverer ungdom til å ha mot til å leve, bry seg og si nei.
Hvert år utdannes rundt 1000 flotte ungdommer til å bli Ung MOTivator – for å bidra til å inkludere de som står utenfor.
Lokale og fremragende MOT-coacher som når inn til ungdom er avgjørende for at MOT lykkes. En MOT-skole er en ungdomsskole eller videregående skole som har inngått en partnerskapsavtale med MOT. MOT inngår også partnerskapsavtaler med kommuner. Klikk her for å se alle skolene i Norge som har MOT.
Se alle MOT-skoler