Styret

Astrid Lødemel

Astrid Lødemel

Styremedlem.

Astrid brenner for å bidra til å skape bedre oppvekstmiljø og bevisstgjøre ungdom til å ta valg som gjør at de mestrer livet. Hun er en del av MOTs historie – fra den spede begynnelsen.

Astrid jobber i dag på Rønningen Folkehøgskole. Hun er tidligere alpinist, og tok bl.a. VM-sølv i utfor og VM-bronse i super-G i 1993. Astrid har utdannelse i idrett og friluftsliv fra Norges Idrettshøyskole. Som sponsorsjef i BAMA jobbet hun tett på utøvere og landslag i både fotball, langrenn og skiskyting.  Hun har vært programleder på TV og deltager i Mesternes Mester og 71 grader nord.

En av Astrids styrker i styret er å bidra med markedskompetanse, næringslivserfaring, vilje, fokus og stor kompetanse på vinnerkultur.

Marit Breivik

Marit Breivik

Nestleder i MOTs styre.

Marit brenner for barn og ungdoms muligheter til å oppleve en rik oppvekst gjennom gode læringsmiljøer og utviklingsmiljøer både i skole og fritid og inspireres av at MOT også engasjerer seg internasjonalt, og fokuserer på ungdommens muligheter i langt vanskeligere omgivelser enn det vi har her i Norge.

Marit var trener for Norges kvinnelandslag i håndball i 15 år. Hun er selv tidligere håndballspiller og spilte i alt 139 landskamper. Hun ble kåret til “Årets trener” under Idrettsgallaen 2001, 2004, 2007 og 2009. I 2008 mottok hun prisen “Kunsten å lede” som beste leder i Norge.

Marit jobber nå som sommeridrettssjef og assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen.

En av Marits styrker i styret er å bidra med sin kompetanse rundt det å bygge lag og vinnerkultur:
– Team som metode for å skape resultat
– Individuelle kvalifikasjoner brukt sammen for å nå felles mål
– Om å bruke det beste av deg selv og ville bli enda bedre
– Motivasjon, energistyring og mestring

Roger Granheim

Roger Granheim

Roger brenner for at MOT skal være en veldreven organisasjon som lykkes med sine mål. Han er gift med Mette, og sammen har de to barn. Han er utdannet diplomøkonom fra BI. I tillegg har han topplederprogram fra Solstrand/AFF og har bl.a. vært toppleder i ErgoRunit og er nå konsernsjef i Torghatten ASA. I tillegg er han styreleder i flere selskaper.

En av Rogers styrker i styret er å bidra med sin lederkompetanse og sin kompetanse på strategi og forretningsutvikling, økonomistyring og effektiviserings- og omstillingsprosesser.

Rune Bratseth

Rune Bratseth

Styreleder

Rune brenner for verdier og bevisste valg. Han er gift med Marit og sammen har de tre barn. Han har bred ledererfaring gjennom 12 år som sportsdirektør i Rosenborg og som kaptein på det norske fotballandslaget i en årrekke. Han har lærerutdannelse.

Rune ble i 2008 kåret til tidenes beste landslagsspiller av Dagbladet og en ekspertjury. Han har spilt 60 landskamper for Norge og 230 A-kamper for Werder Bremen. Han ble i Werder Bremen Bundesligamester to ganger og tysk cupmester to ganger. Med Werder Bremen vant han i 1992 cupvinnercupen. Rune har også blitt seriemester med Rosenborg.

Rune står for kontinuitet og stabilitet i MOTs styre og en av hans styrker i styret er å lede styret, kontrollere, være realistisk og konstruktivt kritisk.

Therese Bjørstad Karlsen

Therese Bjørstad Karlsen

Styremedlem.

Therese brenner for at ungdom tar bevisste valg, står for det man tror på og ikke gir seg om man føler at det går litt trått.

Therese har hatt flere lederstillinger bl.a. som varehussjef for IKEA i Trondheim siden oppstarten. I dag er hun eiendomsdirektøren i Coop Midt-Norge.

En av Thereses styrker i styret er å bidra med sin kompetanse innen ledelse, forretningsdrift og identitetsbygging i organisasjoner.

Vegar Kulset

Vegar Kulset

Styremedlem.

Vegar brenner for å styrke ungdoms mot, og styrke MOT som en robust organisasjon.

Vegar er utdannet siviløkonom, statsautorisert revisor og finansanalytiker AFA NHH. Han jobbet i PriceWaterhouseCoopers før han begynte som økonomidirektør i REMA 1000 i 1999. I Reitangruppen har han jobbet som CFO i mange år, han er styremedlem i REMA 1000 AS – og jobber nå som administrerende direktør for hele Uno-X Gruppen i Skandinavia.

En av Vegars styrker i styret er å bidra med sin kompetanse innen ledelse, forretningsdrift og identitetsbygging i organisasjoner.

 

Stiftere

Atle Vårvik

Atle Vårvik

Atle er MOTs opphavsmann og har ledet MOT siden starten. MOT er i dag en ungdoms- og samfunnsbygger og et globalt lifeskills-konsept, etablert i Norge, Danmark, Sør-Afrika, Thailand og Latvia.

Atle er lederutvikler og drev også i to år, 2000-2002, lederutviklingsselskapet Positiv Ledelse med programmet «Mot til å lede» for næringslivsledere. Han har siden 1997 jobbet tett med noen av de beste næringslivs- og organisasjonslederne.

Atle vant i 2014 Reitangruppens verdipris og ble kåret til Årets Ladejarl.

JURYENS BEGRUNNELSE: Atle Vårvik driver fremragende verdibasert ledelse og arbeid, både nasjonalt og internasjonalt. Han er dyktig til å utvikle mennesker og er en sterk identitetsbygger, kulturbygger, regissør og strateg. Han er også kremmeren som har skaffet inntekter og holdt kostnadene nede.

ODD REITAN: Atle Vårvik har evnet å bygge et konsept som gir folk noe å tro på. Vårvik utøver effektiv ledelse basert på verdier. Som leder er han en kulturarkitekt med unik formidlerevne, god filosofi og teft. Han har målbare resultater innenfor verdibasert ledelse og arbeid.

Atle fikk i 2015 Idrettsgallaens Hederspris.

IDRETTSGALLAENS HEDERSPRIS 2015: Atle Vårvik (MOT) og Johann Koss (Right to Play).

«Årets hederspris retter søkelyset mot forbilder i idretten som benytter sine posisjoner til å skape gode verdier i samfunnet. Juryen vil uttrykke beundring for to rause ideer og to store drømmer som har vokst til noe betydningsfullt, både i norske lokalsamfunn og i fattige, konfliktfylte deler av verden. Prisen går i år til to personer som har skapt noe unikt – noe som betyr en forskjell for mange, og som vi alle kan være stolte av.»

Atle er skøyteolympier med erfaring fra vinner- og toppidrettskultur

Beste nordmann i VM-88. Deltok i to Olympiske Leker, ’92 og ’94. 8.plass sammenlagt i World Cup 5000m 93’/94’. Norgesmester på 10.000m i 1992. Norgesmester maraton skøyter to ganger.

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen og Rune Bratseth er sammen med Atle Vårvik og Johann Koss stifterne av MOT.

Dag Otto brenner for å motivere folk og styrke ungdoms vilje.

Han er utdannet politimann og fallskjermjeger. Han har 13 års erfaring som leder i eiendomsmeglerbransjen.

Dag Otto er en av de beste syklistene Norge har hatt. Han har syklet Tour De France åtte ganger og vunnet en fjelletappe. Han har vunnet olympisk bronsemedalje. På sine “eldre dager” ble han tidenes første vinner av NRKs tv-serie Mesternes Mester.

Dag Otto har stått for kontinuitet og stabilitet i MOT og en av hans styrker har vært å motivere MOTs ledelse, og gi tro på at alt er mulig bare du vil.

Johann Olav Koss

Johann Olav Koss

Johann Olav Koss og Atle Vårvik er initiativtakerne til MOT.

Johann brenner for en fredelig verden der barn kan være barn, og leke og ha det bra.

Han er grunnlegger av Right To Play. Johann er en internasjonal og visjonær leder og strateg med sterk bakgrunn fra forskjellige typer organisasjonsarbeid. Fra 1994 har han vært ambassadør for FNs barnefond (UNICEF). Han har vært medlem i Den Internasjonale olympiske komité (IOC), var utøverrepresentant i IOC og styremedlem i Verdens Antidopingbyrå (WADA). Johann har også avlagt medisinsk embetseksamen og Executive MBA ved Joseph L. Rotman School of Management, University of Toronto.

Johann er betraktet som en av tidenes beste skøyteløpere. Han er fire ganger olympisk mester og tre gangerverdensmester. Johann har fått Oscar-statuetten 1990, 1991 og 1994, Sportsjournalistenes statuett 1991 og 1994, Fearnleys olympiske pris 1994 og Jesse Owens International Trophy 1995. I 1994 ble han kåret til årets idrettsmann av det amerikanske idrettsbladet Sports Illustrated.

Johann har i TIME Magazine blitt erklært som “One of 100 Future Leaders of Tomorrow”, og i World Economic Forum som “One of 1000 Global Leaders”.

Johann har i 15 år stått for kontinuitet og stabilitet i og en av hans styrker i MOT har vært å være en inspirator og strateg bl.a. gjennom helhetstenking og ideer. Han har også bidratt med sin kompetanse innen finansiering, PR og omdømme.

Rune Bratseth

Rune Bratseth

Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen er sammen med Atle Vårvik og Johann Koss stifterne av MOT.

Rune brenner for verdier og bevisste valg. Han har bred ledererfaring gjennom 12 år som sportsdirektør i Rosenborg og som kaptein på det norske fotballandslaget i en årrekke.

Rune ble i 2008 kåret til tidenes beste landslagsspiller av Dagbladet og en ekspertjury. Han har spilt 60 landskamper for Norge og 230 A-kamper for Werder Bremen. Han ble i
Werder Bremen Bundesligamester to ganger og tysk cupmester to ganger. Med Werder Bremen vant han i 1992 cupvinnercupen. Rune har også blitt seriemester med Rosenborg.

Rune har stått for kontinuitet og stabilitet i MOT og en av hans styrker i MOT har vært å kontrollere og være realistisk og konstruktivt kritisk.