Styret

Astrid 2012

Astrid Lødemel

Astrid 2012
Astrid 2012

Astrid Lødemel

Styremedlem.

Astrid brenner for å bidra til å skape bedre oppvekstmiljø og bevisstgjøre ungdom til å ta valg som gjør at de mestrer livet. Hun er en del av MOTs historie – fra den spede begynnelsen.

Hun er sponsorsjef i BAMA. Hun er tidligere alpinist, og tok bl.a. VM-sølv i utfor og VM-bronse i super-G i 1993.

En av Astrids styrker i styret er å bidra med markedskompetanse, næringslivserfaring, vilje, fokus og stor kompetanse på vinnerkultur.

Marit 2012

Marit Breivik

Marit 2012
Marit 2012

Marit Breivik

Nestleder.

Marit brenner for barn og ungdoms muligheter til å oppleve en rik oppvekst gjennom gode læringsmiljøer og utviklingsmiljøer både i skole og fritid og inspireres av at MOT også engasjerer seg internasjonalt, og fokuserer på ungdommens muligheter i langt vanskeligere omgivelser enn det vi har her i Norge.

Marit var trener for Norges kvinnelandslag i håndball i 15 år. Hun er selv tidligere håndballspiller og spilte i alt 139 landskamper. Hun ble kåret til “Årets trener” under Idrettsgallaen 2001, 2004, 2007 og 2009. I 2008 mottok hun prisen “Kunsten å lede” som beste leder i Norge.

Marit jobber nå som coach for lagspillidretter i Olympiatoppen.

En av Marits styrker i styret er å bidra med sin kompetanse rundt det å bygge lag og vinnerkultur:
– Team som metode for å skape resultat
– Individuelle kvalifikasjoner brukt sammen for å nå felles mål
– Om å bruke det beste av deg selv og ville bli enda bedre
– Motivasjon, energistyring og mestring

Roger

Roger Granheim

Roger
Roger

Roger Granheim

Roger brenner for at MOT skal være en veldreven organisasjon som lykkes med sine mål. Han er gift med Mette, og sammen har de to barn. Han har økonomisk utdannelse og meget solid ledererfaring, og har bl.a. vært toppleder i ErgoRunit og er nå visekonsernsjef i Torghatten ASA. I tillegg er han styreleder i flere selskaper.

En av Rogers styrker i styret er å bidra med sin lederkompetanse og sin kompetanse på strategi og forretningsutvikling, økonomistyring og effektiviserings- og omstillingsprosesser.

rbsv01

Rune Bratseth

rbsv01
rbsv01

Rune Bratseth

Styreleder

Rune brenner for verdier og bevisste valg. Han er gift med Marit og sammen har de tre barn. Han har bred ledererfaring gjennom 12 år som sportsdirektør i Rosenborg og som kaptein på det norske fotballandslaget i en årrekke. Han har lærerutdannelse.

Rune ble i 2008 kåret til tidenes beste landslagsspiller av Dagbladet og en ekspertjury. Han har spilt 60 landskamper for Norge og 230 A-kamper for Werder Bremen. Han ble i Werder Bremen Bundesligamester to ganger og tysk cupmester to ganger. Med Werder Bremen vant han i 1992 cupvinnercupen. Rune har også blitt seriemester med Rosenborg.

Rune står for kontinuitet og stabilitet i MOTs styre og en av hans styrker i styret er å lede styret, kontrollere, være realistisk og konstruktivt kritisk.

- juni 2012

Therese Bjørstad Karlsen

- juni 2012
- juni 2012

Therese Bjørstad Karlsen

Styremedlem.

Therese brenner for at ungdom tar bevisste valg, står for det man tror på og ikke gir seg om man føler at det går litt trått.

Therese har hatt flere lederstillinger bl.a. som varehussjef for IKEA i Trondheim siden oppstarten. I dag har hun en sentral stilling hos IKEA Norge.

En av Thereses styrker i styret er å bidra med sin kompetanse innen ledelse, forretningsdrift og identitetsbygging i organisasjoner.

Vegar

Vegar Kulset

Vegar
Vegar

Vegar Kulset

Styremedlem.

Vegar brenner for å styrke ungdoms mot, og styrke MOT som en robust organisasjon.

Vegar er utdannet siviløkonom, statsautorisert revisor og finansanalytiker AFA NHH. Han jobbet i PriceWaterhouseCoopers før han begynte som økonomidirektør i REMA 1000 i 1999. I Reitangruppen har han jobbet som CFO i mange år, han er styremedlem i REMA 1000 AS – og jobber nå som administrerende direktør for hele Uno-X Gruppen i Skandinavia.

En av Vegars styrker i styret er å bidra med sin kompetanse innen ledelse, forretningsdrift og identitetsbygging i organisasjoner.

 

Stiftere

atleeee

Atle Vårvik

atleeee
atleeee

Atle Vårvik

Atle Vårvik er MOTs pioner.

Atle brenner for å styrke ungdoms mot og skape varmere og tryggere samfunn. Han er gift med Sigrun og sammen har de barna Kristian (1992) og Johann (1995).

Han har hatt en lidenskapelig interesse for Mennesket siden han var barn, og fått mye kompetanse gjennom sine foreldre, som begge jobbet med mennesker i sine yrker.

Atle Vårvik har drevet som lederutvikler i to år. Han er utdannet bedriftsøkonom, tollinspektør og veileder i yrkesvalg og fremtidsplanlegging. Han har yrkesbakgrunn fra eiendomsmeglerbransjen, havforskning, Tollvesenet og ski-VM 1997. Han var initiativtaker og prosjektleder for kalenderen ”Norske Toppidrettsutøvere mot Narkotika” i perioden 1994-1997.

Han er tidligere skøyteløper – ble norgesmester på 10.000m i 1992, beste nordmann i VM-88, deltok i to Olympiske Leker, 1992 og 1994, og fikk 8.plass sammenlagt i World Cup 5000m 1993/94.

Atle har stått for kontinuitet og stabilitet i MOT og hans sterkeste roller har vært:
· Nyskaperen – innovasjon, igangsetting og utvikling
· Identitetsbyggeren & ivaretakeren – sikkerhetskontroll av det igangsatte
· Kulturbyggeren & prestasjonspådriveren
· Regissøren og strategen – på helhet, retning og utvikling innenfor den etablerte helhet
· Kremmeren – som har skaffet inntekter og holdt kostnadene lave

dagotto

Dag Otto Lauritzen

dagotto
dagotto

Dag Otto Lauritzen

Dag Otto Lauritzen og Rune Bratseth er sammen med Atle Vårvik og Johann Koss stifterne av MOT.

Dag Otto brenner for å motivere folk og styrke ungdoms vilje.

Han er utdannet politimann og fallskjermjeger. Han har 13 års erfaring som leder i eiendomsmeglerbransjen.

Dag Otto er en av de beste syklistene Norge har hatt. Han har syklet Tour De France åtte ganger og vunnet en fjelletappe. Han har vunnet olympisk bronsemedalje. På sine “eldre dager” ble han tidenes første vinner av NRKs tv-serie Mesternes Mester.

Dag Otto har stått for kontinuitet og stabilitet i MOT og en av hans styrker har vært å motivere MOTs ledelse, og gi tro på at alt er mulig bare du vil.

--

Johann Olav Koss

--
--

Johann Olav Koss

Johann Olav Koss og Atle Vårvik er initiativtakerne til MOT.

Johann brenner for en fredelig verden der barn kan være barn, og leke og ha det bra.

Han er grunnlegger av Right To Play. Johann er en internasjonal og visjonær leder og strateg med sterk bakgrunn fra forskjellige typer organisasjonsarbeid. Fra 1994 har han vært ambassadør for FNs barnefond (UNICEF). Han har vært medlem i Den Internasjonale olympiske komité (IOC), var utøverrepresentant i IOC og styremedlem i Verdens Antidopingbyrå (WADA). Johann har også avlagt medisinsk embetseksamen og Executive MBA ved Joseph L. Rotman School of Management, University of Toronto.

Johann er betraktet som en av tidenes beste skøyteløpere. Han er fire ganger olympisk mester og tre gangerverdensmester. Johann har fått Oscar-statuetten 1990, 1991 og 1994, Sportsjournalistenes statuett 1991 og 1994, Fearnleys olympiske pris 1994 og Jesse Owens International Trophy 1995. I 1994 ble han kåret til årets idrettsmann av det amerikanske idrettsbladet Sports Illustrated.

Johann har i TIME Magazine blitt erklært som “One of 100 Future Leaders of Tomorrow”, og i World Economic Forum som “One of 1000 Global Leaders”.

Johann har i 15 år stått for kontinuitet og stabilitet i og en av hans styrker i MOT har vært å være en inspirator og strateg bl.a. gjennom helhetstenking og ideer. Han har også bidratt med sin kompetanse innen finansiering, PR og omdømme.

rbsv01

Rune Bratseth

rbsv01
rbsv01

Rune Bratseth

Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen er sammen med Atle Vårvik og Johann Koss stifterne av MOT.

Rune brenner for verdier og bevisste valg. Han har bred ledererfaring gjennom 12 år som sportsdirektør i Rosenborg og som kaptein på det norske fotballandslaget i en årrekke.

Rune ble i 2008 kåret til tidenes beste landslagsspiller av Dagbladet og en ekspertjury. Han har spilt 60 landskamper for Norge og 230 A-kamper for Werder Bremen. Han ble i
Werder Bremen Bundesligamester to ganger og tysk cupmester to ganger. Med Werder Bremen vant han i 1992 cupvinnercupen. Rune har også blitt seriemester med Rosenborg.

Rune har stått for kontinuitet og stabilitet i MOT og en av hans styrker i MOT har vært å kontrollere og være realistisk og konstruktivt kritisk.