Ugbad Mustafa Yusuf Noor//Musti

Yrke
Rapartist

MOT-ambassadør
Siden 2021

Sosiale medier

Musti er en norsk rapper og låtskriver fra Tøyen i Oslo. Hun er ansett som et stort låtskrivertalent, og hylles av både anmeldere og fans for sine sterke tekster. Hun ble nominert til årets tekstforfatter under Spellemannsprisen, vant prisen for årets nykommer på P3-gull, og vant også to spellemannspriser for årets gjennombrudd og hiphopalbum tidligere i år.

MOT-ambassadør og rapper Musti

— MOT for meg handler om å være modig og sårbar. Og når jeg skriver tekster, så liker jeg å være sårbar. For det feteste er jo når man kan rappe og være sårbar, og det er kanskje noe av det fineste. For det å være sårbar betyr ikke at man ikke er modig, men at man er det. 

Åpenhjertlig deler hun av seg selv i sangene sine, og er bevisst sin rolle som forbilde for andre unge. Hun tror det kan være vanskelig å være ungdom i dag.

— Det at jeg kan hjelpe andre, og at ungdom kan relatere seg til tekstene mine er dritnice. Det er mange nye følelser og tanker når man blir ungdom, og noen ganger kan ting og situasjoner virke mørke. Jeg pleier å prate med meg selv når ting blir vanskelig, eller jeg føler meg alene. Man må finne en eller annen måte å prøve å håndtere det på.

Da gjelder det å prøve å finne frem lommelykta, og lyse på det som er positivt.

— Det kommer alltid en dag i morgen, det er ikke mørkt for alltid. Det kommer alltid 24 timer til, som ofte er lysere, og ting blir alltid bedre.