Trygve Skaug

Yrke
Artist, poet og låtskriver

Født
6. februar 1985

MOT-ambassadør
Siden 2021

Sosiale medier

Hvorfor vil du bli MOT-ambassadør?

– Jeg stiller meg fullt og helt bak det MOT står for, og mener MOT har de riktige verktøyene for å gi folk trygghet og stabilitet i seg sjøl, særlig kanskje i de mest utviklende og spennende åra av livet, som når man er barn og ungdom. MOTs verdier trengs og det vil jeg svært gjerne bidra til å fronte.

Skaug har selv kjent på mobbing, ogpå viktigheten av å ha noen som bryr seg litt ekstra i en sårbar periode.

– Jeg opplevde trygge fellesskap i ungdomstida som ble veldig viktige for meg. Etter å ha hatt noen år med mobbing gjennom barneskolen ble det ekstremt viktig for meg å møte voksne og eldre ungdommer som så meg og viste at de satt pris på meg og mine kvaliteter. Jeg har erfart at eldre ungdom og voksne med riktig fokus og de gode verdiene kan gjøre et ungdomshjerte trygt og sammenlappet igjen. Jeg vil gjerne få bidra litt som en sånn voksen om jeg får sjansen.

Artist, poet og låtskriver Trygve Skaug er ny MOT-ambassadør

Trygve om MOT-verdiene:

MOT til å leve: Mot til å ta inn livet, her og nå. Hva står foran meg akkurat nå? Hva er rundt meg og hva preger dagene? Ta det inn og leve i det. Og det å tørre å følge noen av drømmene sine. Leve dem ut.

MOT til å bry seg: Mot til å tørre å spørre litt mer direkte enn hva som kanskje er komfortabelt, det å forsøke å hjelpe til sånn at mennesker rundt en kan få komme inn til kjernen av de utfordringene de har. Det å tørre å ta seg tiden til å stå gjennom kampene sammen med noen. Det å tørre å slippe den andre såpass nært på livet sitt at det kanskje aldri blir helt det samme etterpå.

MOT til å si nei: For meg handler dette om grensesetting. Ved å klare å bli bevisst og å få tegnet opp sine egne grenser, og få verktøy til å opprettholde dem eller leve slik at de tas hensyn til, vil man kunne stå stødigere og stødigere i seg selv. Jeg tror det trengs for å kunne ha det godt.