Sturla Holm Lægreid

Yrke
Skiskytter

Født
20. februar 1997

MOT-ambassadør
Siden 2021

Sosiale medier

Hvorfor ønsker du å bli MOT-ambassadør? 

- Det startet vel med at jeg begynte å gå med en MOT-hettegenser jeg arvet av min onkel Frode Kippe. Onkel Frode har vært et forbilde for meg, han har vært familien toppidrettsmann og visst at med hardt arbeid og dedikasjon kan man nå langt. Så jeg hadde jo selvfølgelig lyst til å tilegne meg disse verdiene selv, kanskje gjennom å bruke en LSK MOT-hettegenser?

Det var etter at Sturla deltok på MOT-ambassadørene Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff sin podkast «Kant Ut», at Tiril tipset MOT Norge om skikometen.

- Jeg synes bare det var skikkelig kult at dere ønsket å ha meg med i MOT-ambassadør teamet! Et team som er fullt av forbilder jeg hadde som liten. Nå får jeg også sjansen til å være et godt forbilde for andre, og den sjansen vil jeg gripe med begge hender.

MOT-ambassadør og skiskytter Sturla Holm Lægreid

Sturla Holm Lægreid (24) er skiskytter på det norske landslaget i skiskyting, som han vært en del av siden mai 2020. 24-åringen debuterte i verdenscupen i mars 2020. Sturla Holm Lægreid fikk sitt store gjennombrudd i VM i skiskyting i 2021 - hvor han markerte seg med fire gull, derav to individuelle.

Gode relasjoner er viktig

- Når man starter med noe nytt, for eksempel skiskyting, er man veldig usikker og sårbar, og da er det ekstra viktig at man har gode folk rundt seg. Jeg var så heldig å ha masse gode lagkamerater og en engasjert trener som gjorde treningsøktene til en lek. Dette har jeg prøvd å ta vare på i senere alder også, å aldri glemme leken i idretten.

Skiskytterstjernen mener å vise MOT handler om å stå opp for seg selv og sine verdier - og ikke være redd for å gå mot strømmen dersom det er det riktige å gjøre. Sturla er ikke tvil om at MOT er nødvendig i dagens samfunn.

- Jeg tror alle trenger MOT, uansett alder. Hvis vi alle har mot til å stå opp for det som er viktig, tror jeg verden ville vært et bedre sted.

MOT-ambassadør og skiskytter Sturla Holm Lægreid

Sturla om MOT-verdiene:

MOT til å leve: For meg er MOT til å leve at du har mot til å være deg, at du har mot til å leve ditt liv og gå dine veier, følge dine drømmer som du innerst inne brenner for.

MOT til å bry seg: Å tørre å vise kjærlighet ovenfor vennene dine, og mot til å se de som ikke har det så godt.

MOT til å si nei: Å tørre å stå imot press for noe du ikke vil.