Maria Abrahamsen

Yrke
Psykolog, forfatter og influencer

MOT-ambassadør
Siden 2021

Sosiale medier

Hvorfor ønsker du å bli MOT-ambassadør?

Jeg ønsker å bidra med og sette lys på de gode verdiene som ligger i MOT. Jeg tror at synligheten til MOT og tiltakene deres kan være et viktig forebyggende tiltak for den psykiske helsa til ungdom. Jeg har alltid hatt et brennende hjerte for ungdomspsykologi, og det er derfor en ære for meg, å få være ambassadør for MOT. 

Maria Abrahamsen er psykologen bak den populære kontoen @psyktdeg på sosiale medier, hvor hun formidler og omtaler ulike tema innen psykisk helse med et glimt i øyet og gjerne med en humoristisk vri. Hun brenner for ungdom og psykisk helse, og for arbeidet sitt vant hun den høytstående Åse Gruda-prisen i 2020. Nå satser hun for fullt for å nå ut til ungdom gjennom sine egne sosiale kanaler, holder foredrag og har nylig utgitt boken "Psykt deg, hva er det som egentlig foregår på innsida?".

Maria østhassel

Har du selv erfaring med MOT?

 Jeg har så mange gode erfaringer fra MOT sitt arbeid da jeg selv var ungdom. Jeg husker særlig godt en gang den lokale MOT-helten i Farsund, Torrey Skeibrok, hadde MOT-time da jeg gikk i 8-klasse. Han delte ut papp-tallerkner, hvor alle skulle skrive navnet sitt i toppen. Vi sendte dem rundt til alle i klassen, sånn at alle fikk skrevet en fin ting om den personen som eide tallerken. Og jeg husker hvor overrasket jeg ble over hva enkelte mennesker skrev, som gledet meg veldig. Jeg tror at det er ved sånne små oppmerksomheter, hvor vi blir sett for det gode i oss, at vi føler oss gode, og kanskje til og med handler i tråd med den godheten. 

Hva legger du i MOT til å leve?

Mot til å leve handler om frihet. Mange mennesker ønsker seg et liv, som det er vanskelig å be om, fordi kulturen rundt dem begrenser mulighetene deres. Men når du kjenner hva du trenger for å føle mening, så tror jeg det er viktig å være tro mot seg selv.  

Hva legger du i MOT til å bry seg?

Å bry seg handler både om å bry som om de menneskene rundt deg, men det handler også om å bry seg om sine neste. Våge å plukke opp søpla som kompisen kasta på bakken, som et lite bidrag til miljøet. Og det har seg jo faktisk sånn, at vi mennesker får det bedre med oss selv, når vi gjør noe godt for andre. Så vi gjør både oss selv og andre en tjeneste, når vi har mot til å bry oss. 

Hva legger du i MOT til å si nei?

Noe av det vanskeligste med godhet, er at den er kan være lett for andre å utnytte. Om du er et medmenneskelig menneske, så er det viktig at du også har medfølelse med deg selv, og sier nei når det er noe du ikke vil eller som strider i mot dine verdier. Det er viktig fordi DU er viktig. 

Maria Østhassel