Birk Ruud

Yrke
Freeski

Født
2. april 2000

MOT-ambassadør
Siden 2020

Sosiale medier

Birk Ruud (21) har har to X Games-gull i «big air» fra X Games Norway 2018 og Vinter-X Games Aspen 2019, samt ett VM-sølv i «slopestyle» fra VM.

Til tross sin unge alder har han tatt initiativ for å arrangere en egen trampolinecamp for unge utøvere, hvor målet er å inspirere unge til å begynne med freeski og gi tilbake til idretten han brenner for. Nå engasjerer han seg også som forbilde for ungdom gjennom å være MOT-ambassadør.

Les også: Vant drømmedag med Birk Ruud: - En helt rå dag!

Birk Ruud

Vil være et godt forbilde

– Vi er veldig opptatt av hvordan vi er mot folk, og spesielt de som er yngre og kanskje ser opp til oss. Der har vi en jobb med å være åpne, prate med kidsa, gjøre de «stoka». Noe som krever lite av oss, men som kan være stort for dem. Vi elsker jo å se kids som er inspirert av oss. Vi vil alltid med glede gi noe tilbake til dem. Sammen med MOT kan vi få ut et større budskap om det å gjøre sin egen greie, stå for sitt og ha sine meninger.

Birk om MOT til å bry seg:

– La oss si at du er en del av en kompisgjeng, og du er trygg der. Men du ser jo han stakkars gutten eller jenta som sitter på benken der borte og ikke helt vet hvor han skal gjøre av seg. Men så tenker du «nei, jeg kan ikke være han karen som går bort» for tenk om de andre gutta ikke backer meg. Det er et godt eksempel på at hvis du da blir i kompisgjengen din og ikke går bort og prøver å inkludere han eller hun som sitter der borte, da har du IKKE MOT til å bry deg. For å si det sånn, det er i alle fall ikke kult syns jeg!

MOT-ambassadør og freestylekjører Birk Ruud.