Ambassadører

MOT-ambassadørene skal forsterke MOTs budskap. Gjennom å bruke profilerte forbilder innenfor idrett og kultur til å fronte MOT sitt budskap, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Våre ambassadører stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. For mer informasjon, ingrid@mot.no.

Ada Hegerberg

Ada Hegerberg

Fotballspiller
Født: 10.07.1995
MOT-ambassadør siden 2017

Ada Hegerberg spiller for Olympique Lyonnais i den franske eliteserien for kvinner, og ble av UEFA kåret til Europas beste, kvinnelige fotballspiller for sesongen 2015/16. I tillegg ble hun under Idrettsgallaen i 2017 kåret til årets fotballspiller i Norge, og årets kvinnelige utøver, uansett idrett.

Ada Hegerberg ble ambassadør for MOT samtidig som sin søster Andrine Hegerberg i 2017.

Hvorfor ønsker du å være MOT-ambassadør?

— Jeg føler at jeg bygger på de samme verdiene som det MOT gjør. Jeg har aldri vært redd for å gå min egen vei, og skille meg ut. Jeg er utrolig glad for å være en del av laget!

 

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal

Alpint
Født: 26.12.1982
MOT-ambassadør siden 2000
Kommer fra Kjeller

Aksel Lund Svindal er en av de største profilene i norsk idrett. Han er alpinist, og har vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger. Han har to olympiske gull og fem VM-gull. I 2009 ble han kåret til årets forbilde, etter at han kom imponerende raskt tilbake etter det dramatiske fallet i Beaver Creek.

Aksel har vært en av de store profilene på MOTs profileringsprodukter de siste årene, og har vært med i både kalendere og skolevideoer. Aksel er en rollemodell for ungdom med tanke på å være målbevisst og å tørre å stå for det man tror på. Han har selv vist at gjennom tøft arbeid og en målrettet tankegang kan man nå langt.

Hva betyr MOT for deg? 

– MOT bidrar til livsmestring for ungdom, fordi de er flinke til å belyse temaer som kanskje ungdom ikke er så flinke til selv. MOT gjør det enklere for ungdom å ta egne valg. Ingen gjør bare riktige valg, så det er bedre å ta noen valg og heller lære av de feilene du gjør enn å bare lure seg unna alle valg – det kommer du i alle fall ingen vei med. 

Aleksander Aamodt Kilde

Aleksander Aamodt Kilde

Alpinist
Født: 21.september 1992
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Bærum

Aamodt Kilde hadde sitt gjennombrudd i 2016 med to verdenscupseire, i tillegg til at han vant sammenlagtseieren i super-G-cupen for 2015/2016-sesongen.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør? 

— MOT er for meg å forholde seg til situasjoner og hendelser som oppleves som ubehagelige og vanskelige. Jeg synes den jobben MOT gjør med å styrke ungdoms mot og trene dem på motstandsdyktighet er utrolig viktig.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff

Sykkel
Født: 05.07.1987
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Stavanger

Alexander Kristoff  er en norsk syklist. Blant hans største meritter i karrieren er tre etappeseire i Tour de France, og bronse fra De olympiske leker i 2012. I 2017 ble han Europamester og tok sølv i VM, og ble dermed den første syklist til å ta medalje i både OL, VM og EM.

Hvorfor vil  du være MOT-ambassadør?

– Jeg synes arbeidet som MOT gjør med å skape trygge ungdommer som bryr seg om hverandre er utrolig viktig, sier Alexander Kristoff.

Anders Mol og Christian Sørum

Anders Mol og Christian Sørum

Anders Mol og Christian Sørum ble 22. juli 2018 europamestere i sandvolleyball. Det var Norges første EM-gull siden 1997. I august 2018 inntok laget også førsteplassen på verdensrankingen som det første norske laget på over 20 år.

Hvorfor vil dere være MOT-ambassadører?

– Vi synes det arbeidet MOT gjør er utrolig viktig og vi ønsker å spre det budskapet ut til alle ungdommer i Norge. Vi ønsker spesielt å oppfordre ungdom til å ikke alltid gjøre som alle andre gjør, og få dem til å tørre og satse på sine egne drømmer. 

Andrine Hegerberg

Andrine Hegerberg

Fotballspiller
Født: 06.06.1993
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Sunndalsøra

Andrine Hegerberg spiller midtbane for den engelske FA WSL-klubben Birmingham City, og er også å se i den norske landslagstroppen.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– Jeg synes det arbeidet MOT driver med, gjør dem til en verdig aktør å stille seg bak, og det de representerer er noe jeg ønsker å være en del av. Derfor ble jeg også veldig glad for å få forespørselen om dette var noe jeg kunne tenke meg, forteller Andrine Hegerberg.

Astrid Jacobsen

Astrid Jacobsen

Langrenn
Født: 22.01.1987
MOT-ambassadør siden 2007
Kommer fra Smestad i Oslo

Astrid er langrennsløper, og representerer i dag IL Heming i Oslo, og er en av Norges og verdens beste langrennsløpere. Hun har vunnet flere VM-gull. I tillegg til at hun er langrennsløper er Astrid medisinstudent i Oslo.

Astrid har blitt mye brukt i MOT-sammenheng siden hun ble ambassadør i 2007. Hun er et godt eksempel på å følge drømmen sin og å jobbe for det. Ved å både satse 100 % på langrenn og samtidig studere medisin viser Astrid at det er mulig å kombinere dette ved å være målbevisst, mulighetsfokusert og å tørre å stole på seg selv og sine evner. Astrid er unik i sin væremåte som forbilde og idrettsutøver.

Hva er MOT for deg? 

– MOT for meg er å bygge opp troen på seg selv, og til å ta sine egne valg. Om det er å gå mot strømmen eller med strømmen er egentlig helt uvesentlig. Det som er viktig er hva som stemmer overens med hva DU føler.

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein

Roing/langrennspigging
Født: 10.februar 1989
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Levanger

Birgit Skarstein ble ambassadør under MOT’s ildsjelsamling i 2015. Hun har selv opplevd MOT på ungdomsskolen i Stavanger, og sa fra scenen at hun husker godt mange av tingene som de snakka om da de hadde MOT. Birgit har flere medaljer i VM i Roing, og tok VM-gull i 2014.

Birgit er et eksempel på å vise MOT gjennom positivt fokus og stå på-vilje.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

Fordi jeg står for de samme verdiene som det MOT gjør. MOT for meg er å tørre å stå for den du er, og det du mener. Uansett hva omgivelsene rundt deg gjør og sier. Jeg tror at MOT skaper livsmestring gjennom å lære bort det å leve, og det å være menneske.

 

Christian Ingebrigsten

Christian Ingebrigsten

Artist
Født: 25.01.1977
MOT-ambassadør siden 2003
Kommer fra Siggerud

Christian har gjennom sitt virke i gruppa A1, låtskriver og produsent for andre artister og egne utgivelser plassert seg som en av de mest suksessrike norske artister i nyere tid.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør? 

— Jeg er MOT-ambassadør fordi jeg vet hva det vil si å bli mobbet på skolen. For meg er det viktig å jobbe for å et tryggere og bedre oppvekstmiljø for barn og unge. Det handler selvsagt om flere ting. Jeg var veldig annerledes i oppveksten, og MOT handler blant annet om det å tørre å være den man er, og tørre å bry seg om andre. Det at jeg har vært annerledes har også gjort at jeg har turt å drømme. Det har hjulpet meg dit jeg er i dag,

 

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen

Sykkel
Født: 17.05.1987
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Lillehammer

Edvald Boasson hagen ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen den 21. november 2014. Toppsyklisten har utmerket seg i verdenseliten i sykkel de siste årene, og er en av de største idrettsprofilene i Norge.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør? 

– Jeg vil bruke min posisjon som forbilde til å spre MOTs gode verdier. Jeg var opptatt av å gjøre det jeg ville og prioritere å bli syklist. Jeg håper ungdom i dag også går sin egen vei. 

Hege Bøkko

Hege Bøkko

Skøyteløper
Født: 05.09.1991
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Hol/Oslo

Hege er, tross sin unge alder, en av de store profilene innen norsk skøytesport. Hege har deltatt i flere internasjonale mesterskap, og har en sølvmedalje fra junior VM i 2009. Bøkko var også med i den norske troppen i OL i Vancouver. Hun ble MOT-ambassadør sammen med sin bror Håvard Bøkko, i 2011.

Hva er MOT for deg? 

— MOT for meg å følge mine egne drømmer og mål. Det er ekstremt viktig å utvikle robust ungdom nettopp fordi en robust ungdom er villig til å gå bort til den som kanskje står alene, og inkludere den i gjengen. 

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud

Alpint
Født: 28.09.1985
MOT-ambassadør siden 2008
Kommer fra Vinstra

Kjetil Jansrud er alpinist, og startet sin karriere allerede som 16-åring. Han kjører for Peer Gynt Alpinklubb, og er en av Norges beste alpinister. Kjetil har gull, sølv og bronse fra OL, og har hele 21 verdenscupseire.

Som MOT-ambassadør er Kjetil et levende eksempel på å brenne for det man driver med, på å tørre å gå sin egen vei og på å bry seg.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør? 

 — MOT er noe vi alle trenger, men som de færreste har. Det er viktig å ha fokus på dette i ung alder slik at vi alle kan gjøre vårt beste for oss selv, og andre. MOT for meg er å tørre å være seg selv.

 

Kristoffer Reitan

Kristoffer Reitan

Golf
Født: 8. mars 1998
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Asker

Kristoffer, som blir omtalt som en golfsensasjon av flere medier, har tross sin unge alder blitt en anerkjent utøver. Blant det han har oppnådd denne sesongen kan man nevne at han ble historisk da han som første nordmann kom seg til US Open, hvor han blant annet kom lengre enn golflegenden Tiger Woods. Kristoffer er tatt ut til VM  og reiser verden rundt for å delta i store turneringer.

Hva er MOT for deg?

– MOT for meg er å våge å gå sine egne veier. Jeg tror det er viktig å ikke tenke på hva alle andre gjør hele tiden, og heller tenke på hvilke drømmer jeg har, og hvordan jeg skal klare å nå de drømmene. Dette gjelder også det å tørre å være seg selv. 

Marion Ravn

Marion Ravn

Artist
Født: 25.05.1984
MOT-ambassadør siden 2009
Kommer fra Lørenskog

Marion ble først kjent som deltaker i gruppa M2M sammen med Marit Larsen. I 2005 slo hun gjennom som solortist med albumet «Here I am», og gjorde ny suksess med albumet «Songs from a Blackbird» i 2013. Hun var i 2016 med som artistutvikler i TV2-programmet «The Stream», og spilte en av hovedrollene (Eponine) under oppsettingen av musikalen «Les Miserable» på Folketeatret.

Hvorfor vil du være MOT-ambassdør? 

– Helt fra jeg var ganske liten har jeg hatt sterke meninger. Jeg var alltid den som turte å si ifra på skolen hvis noen ble mobbet. Familien min flyttet ofte, og jeg byttet skoler. Hver gang jeg kom på en ny skole ble jeg mobbet, men jeg var ganske tøff så det gikk seg til raskt. Jeg turte å bry meg når andre ble mobbet og det gjorde meg sterk og jeg ble respektert.»

Foto: Isabel Watson

www.marionravn.no.

Markus Bailey

Markus Bailey

Programleder
Født: 6. oktober 1992
MOT-ambassadør siden September 2016
Kommer fra Bærum

Markus Bailey startet som barne-TV-programleder på NRK Super i 2011, bare 19 år gammel. Deretter fulgte en rekke TV-jobber som programleder for backstagerommet under The Voice, deltaker i Mitt Dansecrew, før han også ledet årets Idol-sendinger. I 2014 fikk Bailey også rollen som årets BLIME-ambassadør i NRKs anti-mobbekampanje.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

 Det er en stor ære å bli spurt om å være MOT ambassadør. MOT er en organisasjon som under min oppvekst kjempet for at unge skulle ha en fin hverdag med trygghet og gode verdier. At MOT synes jeg er en person som kan fronte disse verdiene gjør meg svært stolt. 

Nils-Ingar Aadne

Nils-Ingar Aadne

Komiker
Født: 10.09.1982
MOT-ambassadør siden 2013
Kommer fra Andebu/Oslo

Nils-Ingar Aadne er en av Norges mest folkekjære komikere, og ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen 2013. Nils-Ingar, eller Nilsi som han kalles, har blitt en svært kjent komiker gjennom sin deltakelse på «Senkveld» og gjennom sine Stand Up-show.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– Det er en ære å bli spurt om å være MOT-ambassadør. Vi trenger alle mot til å tørre og stå opp for meningene våre, og om mine tanker om å stå for valgene mine kan inspirere ungdom er det bare gøy å være med, sier Nils-Ingar Aadne. Det å bry seg er veldig enkelt, men likevel utrolig vanskelig. I ettertid vil du likevel aldri angre på å bry deg om andre og si fra om ting du innerst inne ikke ønsker å stå inne for, sier Aadne.

Ragnhild Mowinckel

Ragnhild Mowinckel

Alpinist
Født: 12.september 1992
MOT-ambassadør siden 2018
Kommer fra Molde

Ragnhild Mowinckel er en norsk alpinist. I 2018 tok hun sølv i både storslalåm og utfor under Vinter-OL 2018 i Peyongchang. Dette gjør henne til tidenes mestvinnende vinterolympier i alpint på kvinnesiden i Norge.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– MOT bidrar og hjelper ungdom i den tida man kanskje er mest usikre på seg selv og hvem man er, til å kunne bli tryggere og mer robuste. Jeg føler jeg har skaffet meg noen erfaringer her som jeg kan dele og som da forhåpentligvis kan hjelpe noen andre. Da jeg var yngre så jeg klassekamerater, eller andre, falle ut av det sosiale og havne på utsiden. Dette skulle jeg ønske jeg kunne gjort noe med. Her tror jeg mye handler om det å være bevisst på det og vite hva man kan gjøre.

Tarjei Bø

Tarjei Bø

Skiskytter
Født: 29.Juli 1988
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Stryn

Tarjei Bøe er skiskytter og kommer fra Stryn. Han ble olympisk mester med det norske stafettlaget under Vinter-OL 2010 i Vancouver. Under VM i skiskyting 2011 i russiske Khanty-Mansijsk ble han verdensmester på stafett,mix-stafett, og for første gang individuelt på normaldistansen 20 km. Samme år vant han verdenscupen sammenlagt, som en av de yngste vinnerne gjennom tidene. Tarjei hadde selv MOT på skolen.

Tarjei er en rollemodell som står for de samme verdiene som MOT og gjennom sin væremåte er han et forbilde for unge skiløpere, og andre unge som ønsker å nå drømmene sine.

 

The Main Level

The Main Level

Artist
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Bergen

De populære guttene i  pop-bandet The Main Level fra Bergen, ble MOT-ambassadører  i 2015, og har fått fans verden over etter de valgte å satse for fullt på musikken.

Etter turné med Isac Elliot og musikkvideoinnspilling i Los Angeles eskalerte det,  og de blir i dag nærmest løpt ned av unge fans. Fra februar 2017 består bandet av Sander, Alex og Eric.

Hvorfor vil dere være MOT-ambassadører? 

– Vi vil være ambassadører fordi vi håper å kunne bidra til et godt ungdomsmiljø, og fordi vi står for de samme verdiene som MOT representerer, sier guttene i The Main Level.

 

Thomas Hayes

Thomas Hayes

Skuespiller
Født: 07.03.1997
MOT-ambassadør siden September 2016

Thomas Hayes ble kjent gjennom sin rolle som «William» i NRK-suksessen SKAM. Han var en av de mest populære rollefigurene, men valgte å si opp sin rolle høsten 2016. i 2017 spilte Hayes en ung soldat i  TV3s nye krimsatsing,  «Elven», før han på samme kanal året etter spilte hovedrollen og seg selv i i serien «Han heter ikke William» .

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– For meg er MOT en organisasjon som fokuserer på viktige tema.  Det som er mest sentralt for meg er MOT til å ta egne valg. MOT for meg et å tørre å stå for det man tror på.  Noen ganger kan det være ubehagelig å  konfrontere seg selv med hva man tror og tenker, men det er viktig å stå i det, helt ut. For meg kan dette ubehaget handle om å velge bort noe jeg ikke kjenner stemmer helt. Selv om andre kanskje mener er bra eller smart å gjøre, så går det på tvers av magefølelsen.  At det finnes en organisasjon som MOT kan være en god påminnelse om at man ikke står alene i vanskelige valg. 

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff

Skiskyting
Født: 21.05.1990
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Bærum

Tiril Eckhoff er en norsk skiskytter som representerer Fossum Idrettsforening i Bærum. I 2014 vant hun sin første verdenscupseier, da hun vant sprinten i Østersund. I 2016 ble Eckhoff verdensmester på sprinten under VM i Oslo

Eckhoff ble MOT-ambassadør da MOT-turneen gjestet Byåsen Videregående skole i 2015.

Hvorfor ble du MOT-ambassadør?

–  Jeg føler at MOT er noe jeg kan stå for. MOT sine verdier passer til meg, for jeg trenger selv å bli bedre på mange punkter. Som ambassadør er jeg ikke perfekt, men jeg har mot til å være meg selv og by på meg selv.

 

Tobias Brandal Busæt

Tobias Brandal Busæt

Fotballtrikser
Født: 26.02.1992
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Oslo

Tobias Brandal Busæt er ranket som verdens beste fotballtrikser, og er en underholder av stort format. Oslogutten har bidratt på MOT-arrangement i mange år, og ble i 2014 nasjonal MOT-ambassadør.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– MOT bygger opp mennesker og gjør enkeltpersoner sterkere og bedre som igjen bidrar til et bedre samfunn. 

 

Ambassadørlag

MOTs ambassadørlag skal forsterke MOT-budskapet. MOT samarbeider med norske topplag for å påvirke spillerne til å være gode forbilder og rollemodeller. Lagene spiller med MOT på ryggen for å synliggjøre og påminne ungdom om MOT sitt budskap, og MOT holder foredrag for både A-lag og andre deler av klubben - i tillegg til en rekke andre aktiviteter som familedager, mini-konserter og skolebesøk. For mer informasjon, ingrid@mot.no.

Aafk

Aafk

Ålesund spiller med MOT på ryggen og er med å forsterker MOTs arbeid i byen.

AaFK ønsker også å være tilstede for andre i den verden vi lever i. Vi ønsker å ta samfunnsansvar og derfor er MOT en naturlig samarbeidspartner for oss. Hvert år besøker vi skoler, lag og organisasjoner over hele Sunnmøre. Da er MOT et nyttig verktøy å ha med seg.

Øyvind Vebestad, arrangementansvarlig i Aafk.

Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar

MOT-ambassadør siden 2017

Ambassadørlag siden 2017, og MOTs første ambassadørlag i Toppserien.

Vi som klubb er svært glad for dette viktige samarbeidet som vi nå inngår med MOT. Arna-Bjørnar som klubb har et stort samfunnsansvar. Alle som jobber med barn og ungdom har et ansvar for å skape trygge og gode opplevelser. Og at alle skal bli sett. Med MOT med oss tror jeg vi som klubb kan stå sterkere og nå våre verdier.

 

Arna-Bjørnar Fotball skal gå foran. Vi skal vise at vi kan, tør og vil!

Inkluderende: Vi skal ha plass til alle!

Tilhørighet: Vi skal være stolte av klubben og det vi skaper sammen.

Byåsen Håndball Elite

Byåsen Håndball Elite

Håndball
MOT-ambassadør siden 2018

Kristiansund BK

Kristiansund BK

Kristiansund BK har vært MOT-lag siden 2015. Klubben ligger i et område hvor MOT står sterkt og spillerne her er viktige forbilder for ungdommene på Nordmøre. Klubben har de siste årene ligget i toppen av OBOS-ligaen og kjempet om opprykk til Tippeligaen.

Lillestrøm

Lillestrøm

MOT har blitt godt etablert i skolene på Romerike de siste årene, og Lillestrøm SK er med å støtte opp om det gode ungdomsarbeidet i nærmiljøet.

MOT bidrar med foredrag til klubbens spillere og ledelse, og sprer MOT-budskapet på LSK-arrangement, som LSK-Høstcup.

Lyn Fotball Damer

Lyn Fotball Damer

Fotball
MOT-ambassadør siden 2018
Kommer fra Oslo

Manger musikklag

Manger musikklag

Musikk
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Radøy

Om samarbeidet mellom MOT og Manger musikklag:

I løpet av 2010 jobba krefter innan Manger Musikklag for eit samarbeid mellom Manger Musikklag, Radøy Kommune og MOT. Dette arbeidet resulterte i at Manger Musikklag fekk, som første korps på landsbasis, æra av å verta nasjonale MOT-ambassadørar!

MOT er ein haldningsskapande organisasjon som jobbar for og med ungdom, og målet med arbeidet er å bidra til robuste ungdommar som tek eigne val, og bidreg til trygge ungdomsmiljø. Manger Musikklag sine medlemmer fungerer som positive førebilete for ungdom, og vil halda fram med dette arbeidet som MOT-ambassadørar. MOTivatørane i Manger Musikklag skal primært jobba mot skulekorpsa i regionen, eit arbeid som vil gjere MOT endå meir synleg på ungdommen si fritidsarena.

Nordhordland er eit heilt spesiell region på landsbasis med sitt høge nivå på skulekorpsa, og det høge talet på ungdom som er aktive korpsmusikantar. Medlemmene i Manger Musikklag jobbar tett på ungdom kvar einaste veke som dirigentar og instruktørar i lokale skulekorps og kulturskular, og over store delar av landet kvar sommar som tilsette i Norges Musikkorps Forbund sine sommarkurs. Manger Musikklag er svært synlege på ungdom sin fritidsarena.

Molde

Molde

MOT og Molde har samarbeidet siden 2009, og fått mye ut av samarbeidet på kort tid.

MOT bidrar på regionale fotballskoler, holder foredrag for klubbens spillere og ledere, og bruker aktivt laget for å styrke ungdoms mot og forsterke MOTs effekt.

Det er en ære å samarbeide med MOT

Ole Gunnar Solskjær. 

Rosenborg

Rosenborg

Rosenborg har spilt med MOT på ryggen helt siden starten i 1997.

Mange av ringrevene i klubben har et meget sterkt eierskap til MOT, og verdiene er godt forankret i sportslig avdeling i klubben gjennom sportslig leder Erik Hoftun, som har vært ansatt i MOT.

Samarbeidet med Rosenborg BK har mye innhold. MOT bidrar med foredrag på RBKs fotballskole, og til ledelse og spillere i klubben. Rosenborg har ved flere anledninger markert samarbeidet på stadion, og innimellom får MOT-ungdom i Trondheimsområdet komme gratis på kamp.

SK Brann

SK Brann

Brann har vært med som ambassadørlag siden starten, med et opphold i 2009.

MOT bidrar med foredrag og aktiviteter for spillere, klubbens ledelse, sponsorer og aldersbestemte lag. Klubbens spillere stiller gledelig opp for MOT og er en unik partner i å spre MOTs budskap på Vestlandet.

Se en film om samarbeidet her.

Sogndal

Sogndal

Sogndal kommune er en MOT-kommune, og fotballklubben støtter opp om det gode MOT-arbeidet som blir gjort. MOT holder foredrag for klubbens spillere og ledelse, og tilbake så er laget en viktig partner for å styrke ungdoms MOT i Sogn og Fjordane.

Stabæk Herrer og Damer

Stabæk Herrer og Damer

Stabæk har spilt med MOT på ryggen siden 1997, og har deltatt aktivt på flere ulike aktiviteter sammen med MOT. Blant annet har de deltatt på skolebesøk, vært MOT-informatører og mye mer.

Stabæk vil bidra til at flere skoler kan få MOT i deres nærområde, og ønsker å bruke MOT i sine nåværende prosjekter.

Stabæk ønsker å samarbeide med MOT fordi vi som klubb ønsker å ta vårt publikum på alvor. Vi ønsker å gi dem noe tilbake. Dette prøver vi å gjøre gjennom en del ulike prosjekter, og MOT er et av dem.

Team Joker-Icopal

Team Joker-Icopal

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2014

Team Joker-Icopal er et sykkellag på kontinentalnivå og ble et MOT-ambassadørlag foran 2014 sesongen. Laget er en av spydspissene i norsk sykkelsport og en talentfabrikk for mange unge lovende syklister. De har blant annet produsert fram syklister som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

Tromsø IL

Tromsø IL

MOT-ambassadør siden 2018

– Det betyr mye for oss å spille med MOT på ryggen. MOT er en veldig stor, anerkjent og viktig organisasjon i Norge. De har et ekstremt godt budskap og vi i TIL ønsker absolutt å være med på det. Det passer den profilen som vi ønsker å ha i Tromsø Idrettslag, sier Tromsøspiller Tom Høgli.

Markedsdirektør i TIL, Trond-Steinar Albertsen, mener at MOTs verdier er helt i tråd med deres verdier.

– Kan vi sammen bidra til at ungdom har mot til å si nei og ta de riktige valg i en tøff hverdag, så er det også helt i tråd med våre egne verdier: «stolthet, lagånd og redelig spill». Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med felles budskap, sier Albertsen.

Trondheims-Ørn

Trondheims-Ørn

Fotball
MOT-ambassadør siden 2018
Kommer fra Trondheim

Uno-X Norwegian Development Team

Uno-X Norwegian Development Team

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2017

 

Et ambassadørlag med MOT

Laget drømmer om å skape robuste syklister med gode holdninger. Laget skal være en forutsigbar og langsiktig utviklingsramme for utøveren, og vi skal være forbilder for de rundt oss.

Uansett hvor langt sykkelkarrieren bringer utøveren, skal alle oppleve at de blir ivaretatt med respekt, og at det de lærer og opplever på Uno-X Norwegian Development Team er lærerikt og utviklende.

#development

 

 

 

Lokale ambassadører

Her er et utvalg av våre lokale MOT-ambassadører. De lokale MOT-ambassadørene skal forsterke MOT-budskapet. Gjennom å bruke profilerte forbilder i ungdommenes lokalsamfunn, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Våre ambassadører stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. Kontakten går via MOT lokalt, lokal.mot.no.

Eirik Søfteland

Eirik Søfteland

Artist
Kommer fra Bergen

Eirik Søfteland tok Norge med storm i 2013, da han kom helt til andre og førsteplass i henholdsvis Idol og Skal Vi Danse på TV2. Den allsidige rockeren var i 2015 deltaker i Stjernekamp på NRK og har vært med på flere forskjellige musikkrelaterte programmer etter det, som Århundrets stemme i 2018.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– MOT er for meg ein av dei viktigaste organisasjonane i Noreg. Ungdom får gjennom MOT moglegheiter til å kjenne på og utfordre sin styrke i møte med vanskelige eller kjipe situasjoner. Jobben alle dei lokale MOT-koordinatorane gjør i møte med ungdommen er fantastisk! Eg har jobba mykje med ungdom opp gjennom åra og har sett tydeleg at skaperglede og mot til å uttrykke seg, for eksempel på ein scene, kan gi eit stort løft for mange. I tillegg er eg oppteken av at ein skal ha mot til å ha sine eigne meiningar, både i møte med vennegjengen, skulen og ikkje minst samfunnet. At nokon har mot til å stå på sitt, når andre i fleirtal står på ei anna side, er ein styrke som kan gi mange inspirasjon og ikkje minst tillit til ein sjølv. Kven du ser deg sjølv som, formar bilete andre ser av deg. Har du trygghet til deg sjølv og eit sunt sjølvbilete, vil andre se dette i deg. Dette sprer seg som omsorg og kan være med å løfte andre som ikkje set verdien av seg sjølv like høgt. Vi er alle vakre og burde ha nok trygghet i oss sjølv til å skinne som den vi er! 

Fagerlibrothers

Fagerlibrothers

Triksere
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Orkdal

Fagerlibrothers er lokale ambassadører for Orkdal kommune. Brynjar og Erlend Fagerli har siden 2009 konkurrert i Freestyle Football, og har gjort stor suksess både her hjemme i Norge og på verdensbasis. På verdensrankingen er Brynjar rangert som nr.3 og Erlend som nr.1.

“MOT står for viktige verdier som vi vil stå bak. Vi ønsker å være gode rollemodeller og være med å fremme MOTs verdier”, sier brødrene på spørsmål om hvorfor de ønsker å være MOT-ambassadører.
De hadde selv MOT på ungdomsskolen, og opplevde viktigheten av å ha fokus på å ha MOT til å si nei, ha MOT til å bry seg og ha MOT til å leve. De mener at mobbing dessverre er et stadig problem i skolen og i samfunnet ellers, så det er viktig å ha påminnere om hvordan man skal oppføre seg mot andre. De trekker også fram viktigheten av å ha troen på seg selv, tørre å ha drømmer og gå “all in” om det er noe man ønsker å oppnå.

Karsten Warholm

Karsten Warholm

Hekkeløper
Født: 28.februar 1996
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Ulsteinvik

Karsten Warholm er norsk friidrettsutøver. Han vant VM på 400m hekk i 2017, og EM i 2018. Han er lokal ambassadør for Ulstein kommune.

Hvorfor vil du være MOT-ambassadør?

– Veldig kjekt å bli spurt og naturleg å takke ja fordi det er eit ekstremt godt formål.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset

Skiskying
Født: 16.07.1983
MOT-ambassadør siden 2007
Kommer fra Tingvoll

Nils Erik er en norsk skiskytter. Han representerer Tingvoll Idrettslag, og er lokal ambassadør i Tingvoll kommune. Han har en arvelig muskelsvekkelse i begge bein, og konkurrerer i klassen LW3.

Nils Erik har flere internasjonale mesterskapsmedaljer, og tok blant annet to sølv og ett gull i Paralympiske vinterleker i Vancouver 2010.

Som MOT-ambassadør er Nils Erik målbevisst, positiv og ærlig.

Skei & PT

Skei & PT

Artister
Født: Skei 16.02.1988 PT 27.07.1889
MOT-ambassadør siden 19. desember 2014
Kommer fra Steinkjer

Kristoffer Skei og Per Thomas Holtan fra Steinkjer utgjør duoen Skei & PT. I 2016 deltok de som finalister i TV2s storsatsing «The Stream».

– Vi ønsker å være MOT-ambassadører fordi vi mener MOT viser og jobber for ekstremt gode verdier som vi selv også gjenspeiles i. Helt siden barndommen og starten på vår artistkarrière har vi jaget etter å bli ambassadører da det for oss er viktig å støtte opp under en organisasjon som jobber så målrettet for barn og ungdom. Vi er ekstremt begjæret av å kunne kalle oss for MOT-ambassadører og vi håper med det å kunne være gode rollemodeller i mange år framover, med å vise MOT til å leve, si nei og sist men ikke minst til å bry oss. 

Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal

Skiskyting
Født: 15.05.1989
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Tingvoll

Synnøve er skiskytter, og representerer Tingvoll Idrettslag. Hun er lokal MOT-ambassadør i Tingvoll kommune. Synnøve debuterte i verdenscupen i skiskyting 2008/09. Hun vant verdscupjaktstarten i Hochfilzen i 2012, og har en gullmedalje fra VM i 2012 (Ruhpolding) i mixstafett.

Hva er MOT for deg?

– MOT for meg er å tørre å være seg selv, og å tørre å stå for de valgene man tar.