Ambassadører

MOT-ambassadørene skal forsterke MOT-budskapet. Gjennom å bruke profilerte forbilder innenfor idrett og kultur til å fronte MOT sitt budskap, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Våre ambassadører stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. For mer informasjon, ingrid@mot.no.

ada1

Ada Hegerberg

ada1
ada1

Ada Hegerberg

Aksel Lund Svindal_Kalenderfoto - 2 2009

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal_Kalenderfoto - 2 2009
Aksel Lund Svindal_Kalenderfoto - 2 2009

Aksel Lund Svindal

Alpint
Født: 26.12.1982
MOT-ambassadør siden 2000
Kommer fra Kjeller

Aksel Lund Svindal er en av de største profiler i norsk idrett. . Han er i verdenstoppen i alpint, og har to ganger vunnet verdenscupen sammenlagt. I VM-sammenheng har Aksel flere medaljer, blant annet tre gull. I 2009 blant annet, ble han kåret til årets forbilde, etter at han kom imponerende raskt tilbake etter det dramatiske fallet i Beaver Creek.

Aksel har vært en av de store profilene på MOTs profileringsprodukter de siste årene, og har vært med i både kalendere og skolevideoer. Aksel er en rollemodell for ungdom med tanke på å være målbevisst og å tørre å stå for det man tror på. Han har selv vist at gjennom tøft arbeid og en målrettet tankegang kan man nå langt.

I skolevideoen for 2008/2009 sier Aksel:
”What doesn’t kill you makes you stronger. Ingen gjør bare riktige valg, så det er bedre å ta noen valg og heller lære av de feilene du gjør enn å bare lure seg unna alle valg – det kommer du i alle fall ingen vei med”.

kristoff1

Alexander Kristoff

kristoff1
kristoff1

Alexander Kristoff

Sykkel
Født: 05.07.1987
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Stavanger

– Jeg synes arbeidet som MOT gjør med å skape trygge ungdommer som bryr seg om hverandre er utrolig viktig, sier Alexander Kristoff. Syklisten ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen den 21. november 2014.

Godkjent bilde av Andreas_Ygre_Wiig_2009

Andreas Ygre Wiig

Godkjent bilde av Andreas_Ygre_Wiig_2009
Godkjent bilde av Andreas_Ygre_Wiig_2009

Andreas Ygre Wiig

Snowboard
Født: 03.05.1981
MOT-ambassadør siden 2009
Kommer fra Asker

Andreas er en av verdens beste snøbrettkjørere, og har blant annet vunnet X-Games og X-Games slopestyle. I følge Snowboardforbundets hjemmesider er Andreas ”en fantastisk ambassadør for snowboard og da ikke minst for norsk snowboard.” Andreas er kjæreste med artisten Marion Ravn, som også er MOT-ambassadør.

Med sitt seriøse og imøtekommende vesen er han et forbilde for veldig mange ungdommer i dag – et viktig forbilde. Andreas er et levende eksempel på å vise MOT, og på å være modig. Han driver med en idrett som krever mye mot, og han har turt å gå sin egen vei ved å satse på snowboard. I tillegg har han gode holdninger og verdier som toppidrettsutøver og forbilde.

”Vær positiv, ambisiøs og målbevisst. Da kommer du langt! Gled deg over det du holder på med, og over gode prestasjoner. Øyeblikket kommer ikke tilbake.”

www.andreaswiig.com

andrine1

Andrine Hegerberg

andrine1
andrine1

Andrine Hegerberg

astrid

Astrid Jacobsen

astrid
astrid

Astrid Jacobsen

Langrenn
Født: 22.01.1987
MOT-ambassadør siden 2007
Kommer fra Smestad i Oslo

Astrid er langrennsløper, og representerer i dag IL Heming i Oslo, og er en av Norges og verdens beste langrennsløpere. Hun har vunnet flere VM-gull. I tillegg til at hun er langrennsløper er Astrid medisinstudent i Oslo.

Astrid har blitt mye brukt i MOT-sammenheng siden hun ble ambassadør i 2007. Hun er et godt eksempel på å følge drømmen sin og å jobbe for det. Ved å både satse 100 % på langrenn og samtidig studere medisin viser Astrid at det er mulig å kombinere dette ved å være målbevisst, mulighetsfokusert og å tørre å stole på seg selv og sine evner. Astrid er unik i sin væremåte som forbilde og idrettsutøver.

I følge Astrid er det viktig å bygge opp troen på seg selv, og til å ta sine egne valg. Om det er å gå mot strømmen eller med strømmen er egentlig helt uvesentlig. Det som er viktig er hva som stemmer overens med hva DU føler.

Birgit Skarstein 1

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein 1
Birgit Skarstein 1

Birgit Skarstein

Roing/langrennspigging
Født: 10.februar 1989
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Levanger

Birgit Skarstein ble ambassadør under MOT’s ildsjelsamling i 2015. Hun har selv opplevd MOT på ungdomsskolen i Stavanger, og sa fra scenen at hun husker godt mange av tingene som de snakka om da de hadde MOT. Birgit har flere medaljer i VM i Roing, og tok VM-gull i 2014.

Birgit er et eksempel på å vise MOT gjennom positivt fokus og stå på-vilje. Vi er stolte over at Birgit har blitt en del av vårt ambassadørlag.

Christian+Ingebrigsten

Christian Ingebrigsten

Christian+Ingebrigsten
Christian+Ingebrigsten

Christian Ingebrigsten

Artist
Født: 25.01.1977
MOT-ambassadør siden 2003
Kommer fra Siggerud

Christian har gjennom sitt virke i gruppa A1, låtskriver og produsent for andre artister og egne utgivelser plassert seg som en av de mest suksessrike norske artister i nyere tid.

Christian er opptatt av å tørre å drømme. Han hevder selv at det er derfor han er der han er i dag; fordi han turte å drømme.
På en av MOT sine skolevideoer sier Christian:
“Alt er mulig hvis du bare tør! Du må tørre å drømme, og du må tørre å drømme stort. Det handler om å sette seg mål, og om å gå etter de målene.”

edvald1

Edvald Boasson Hagen

edvald1
edvald1

Edvald Boasson Hagen

Sykkel
Født: 17.05.1987
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Lillehammer

Edvald Boasson hagen ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen den 21. november 2014. Toppsyklisten har utmerket seg i verdenseliten i sykkel de siste årene, og er en av de største idrettsprofilene i Norge.

– Jeg vil bruke min posisjon som forbilde til å spre MOTs gode verdier. Jeg var opptatt av å gjøre det jeg ville og prioritere å bli syklist. Jeg håper ungdom i dag også går sin egen vei, sa han til TV2.

Et viktig forbilde

– Edvald er et viktig forbilde for mange ungdom. Gjennom sin oppriktige væremåte og synlighet i en av verdens største sporter er han et kupp å få med som MOT-ambassadør. Vi er så glade for å ha han med, sier Ingrid Rolland, som har ansvar for Idrettsambassadørene.

Hege Bøkko

Hege Bøkko

Hege Bøkko
Hege Bøkko

Hege Bøkko

Skøyteløper
Født: 05.09.1991
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Hol/Oslo

Hege er, tross sin unge alder, en av de store profilene innen norsk skøytesport. Hege har deltatt i flere internasjonale mesterskap, og har en sølvmedalje fra junior VM i 2009. Hege kommer fra Hol kommune.

Hege er et forbilde for mange med sin blide og smilende væremåte. Hun ble MOT-ambassadør sammen med sin bror Håvard Bøkko, i 2011.

kjetiljansrud

Kjetil Jansrud

kjetiljansrud
kjetiljansrud

Kjetil Jansrud

Alpint
Født: 28.09.1985
MOT-ambassadør siden 2008
Kommer fra Vinstra

Kjetil er alpinist, og startet sin karriere allerede som 16-åring. Han kjører for Peer Gynt Alpinklubb, og er en av Norges beste alpinister. Kjetil tok sølv i OL i Vancouver i 2010, og tok sin første verdenscupseier på hjemmebane i 2012.

Som MOT-ambassadør er Kjetil et levende eksempel på å brenne for det man driver med, på å tørre å gå sin egen vei og på å bry seg. Han er et forbilde for ungdom, og står for verdier som vi ønsker å identifisere oss med .

I et intervju med MOT og GOAL sier Kjetil at “MOT for meg er å tørre å være seg selv”

 

linn

Linn Sulland

linn
linn

Linn Sulland

Håndball
Født: 15.juli 1984
Kommer fra Oslo

Linn Sulland er håndballspiller for Larvik og landslaget. Hun har blant annet OL-gull, VM-gull og vunnet EHF Champions Leauge med Larvik.

“MOT for meg betyr å være tøff, ha selvtillit, tro på seg selv og tørre å stå for det en selv mener. MOT til å leve for meg er å kunne stå opp hver dag og ha muligheten til å lære noe nytt. MOT til å bry seg handler om å si hei til folk du møter. Det er bedre å si hei en gang for mye enn en gang for lite.”

Sit-in-sop-MSML-2013

Manger musikklag

Sit-in-sop-MSML-2013
Sit-in-sop-MSML-2013

Manger musikklag

Musikk
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Radøy

Om samarbeidet mellom MOT og Manger musikklag:

I løpet av 2010 jobba krefter innan Manger Musikklag for eit samarbeid mellom Manger Musikklag, Radøy Kommune og MOT. Dette arbeidet resulterte i at Manger Musikklag fekk, som første korps på landsbasis, æra av å verta nasjonale MOT-ambassadørar!

MOT er ein haldningsskapande organisasjon som jobbar for og med ungdom, og målet med arbeidet er å bidra til robuste ungdommar som tek eigne val, og bidreg til trygge ungdomsmiljø. Manger Musikklag sine medlemmer fungerer som positive førebilete for ungdom, og vil halda fram med dette arbeidet som MOT-ambassadørar. MOTivatørane i Manger Musikklag skal primært jobba mot skulekorpsa i regionen, eit arbeid som vil gjere MOT endå meir synleg på ungdommen si fritidsarena.

Nordhordland er eit heilt spesiell region på landsbasis med sitt høge nivå på skulekorpsa, og det høge talet på ungdom som er aktive korpsmusikantar. Medlemmene i Manger Musikklag jobbar tett på ungdom kvar einaste veke som dirigentar og instruktørar i lokale skulekorps og kulturskular, og over store delar av landet kvar sommar som tilsette i Norges Musikkorps Forbund sine sommarkurs. Manger Musikklag er svært synlege på ungdom sin fritidsarena.

Marion

Marion Ravn

Marion
Marion

Marion Ravn

Artist
Født: 25.05.1984
MOT-ambassadør siden 2009
Kommer fra Lørenskog

Marion ble først kjent som deltaker i gruppa M2M sammen med Marit Larsen. I 2005 slo hun gjennom som solortist med albumet Here I am, og gjorde ny suksess med albumet “Songs from a Blackbird” i 2013. Hun er for tiden aktuell som artistutvikler i The Stream, og skal spille en av hovedrollene (Eponine) på neste års oppsetting Les Miserable på Folketeatret.

Marion er et forbilde for veldig mange på bakgrunn av hva hun har oppnådd som artist, og på grunn av hennes målbevisste og seriøse innsats for å nå dit hun har nådd i dag. Marion er ungdommelig, tydelig og viser at hun har tro på det hun driver med.

“Helt fra jeg var ganske liten har jeg hatt sterke meninger. Jeg var alltid den som turte å si ifra på skolen hvis noen ble mobbet. Familien min flyttet ofte, og jeg byttet skoler. Hver gang jeg kom på en ny skole ble jeg mobbet, men jeg var ganske tøff så det gikk seg til raskt. Jeg turte å bry meg når andre ble mobbet og det gjorde meg sterk og jeg ble respektert.”

Foto: Isabel Watson

www.marionravn.no.

mb

Markus Bailey

mb
mb

Markus Bailey

Programleder
Født: 6. oktober 1992
MOT-ambassadør siden September 2016
Kommer fra Bærum

Markus Bailey startet som barne-TV-programleder på NRK Super i 2011, bare 19 år gammel. Deretter fulgte en rekke TV-jobber som programleder for backstagerommet under The Voice, deltaker i Mitt Dansecrew, før han også ledet årets Idol-sendinger. I 2014 fikk Bailey også rollen som årets BLIME-ambassadør i NRKs anti-mobbekampanje.

 “Det er en stor ære å bli spurt om å være MOT ambassadør. MOT er en organisasjon som under min oppvekst kjempet for at unge skulle ha en fin hverdag med trygghet og gode verdier. At MOT synes jeg er en person som kan fronte disse verdiene gjør meg svært stolt”, sier Bailey.

marte

Marthe Kristoffersen

marte
marte

Marthe Kristoffersen

Langrenn
Født: 11.08.1989
MOT-ambassadør siden 2009
Kommer fra Meråker

Marthe er en av Norges mest lovende langrennsjenter, og har vært en av de beste juniorløperne de siste sesongene. Hun debuterte i verdenscupen for seniorer i 2007, og tok sin første pallplassering i verdenscupen i 2009.

Marthe er en av de yngste MOT-ambassadørene. Hun er en av dem som selv har hatt MOT på skolen. Marthe er et godt forbilde for mange unge jenter, og har i flere sammenhenger vist at hun er en åpen og ærlig idrettsutøver med gode holdninger.

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga
Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga

Fotballspiller
Født: 8.august.1992
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Trondheim

Mushaga Bakenga er en norsk fotballspiller, som ble MOT-ambassadør som Rosenborg-spiller i 2010. Bakenga er en spiller som er svært bevisst sin rolle som forbilde, og som har stilt opp for MOT i flere sammenhenger de årene han har vært MOT-ambassadør.

Hvorfor er gode forbilder viktig?

Gode forbilder blir viktigere og viktigere med årene. Spesielt med tanke på sosiale medier sin inntreden har dette blitt enda viktigere. Barna ønsker å være som forbildene sine, ha de samme skoene. Jeg synes vi er flink på det her i Norge, at fotballspillere faktisk er opptatt av å være gode forbilder. For min del har jeg først og fremst fokus på at jeg ønsker å være et forbilde for søsknene og søskenbarna mine. Jeg vil sette er godt eksempel for dem. Men det er ikke bare fotballspillere som er viktige forbilder. Det samme gjelder foreldre, lærer og klassekamerater.

Hva er MOT for deg? Hvorfor er det viktig at dere som fotballspillere fronter MOT?

MOT for meg er en organisasjon som man virkelig trenger! Det har jeg tenkt fra starten av, helt siden jeg møtte MOT for første gang da jeg spilte i Rosenborg. MOT setter lys på det viktige, og det som folk trenger å høre. Spesielt det å vise at man bryr seg, og bevisstgjøre folk om at ikke alle har det bra bak muren.

Som fotballspillere er vi forbilder. Folk prøver å være oss, går vi med rosa sko og rosa strømper er det mange som vil ha det. Hvis vi viser respekt så vil de gjøre det samme. Derfor er det viktig at vi som fotballspillere tar ansvar, vi kan ikke bare gå rundt og tenke på oss selv.

 

Nilsi12

Nils-Ingar Aadne

Nilsi12
Nilsi12

Nils-Ingar Aadne

Komiker
Født: 10.09.1982
MOT-ambassadør siden 2013
Kommer fra Andebu/Oslo

Nils-Ingar Aadne er en av Norges mest folkekjære komikere, og ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen 2013. Nils-Ingar, eller Nilsi som han kalles, har blitt en svært kjent komiker gjennom sin deltakelse på “Senkveld” og gjennom sine Stand Up-show.

– En ære å bli spurt

– Det er en ære å bli spurt om å være MOT-ambassadør. Vi trenger alle mot til å tørre og stå opp for meningene våre, og om mine tanker om å stå for valgene mine kan inspirere ungdom er det bare gøy å være med, sier Nils-Ingar Aadne.

– Det å bry seg er veldig enkelt, men likevel utrolig vanskelig. I ettertid vil du likevel aldri angre på å bry deg om andre og si fra om ting du innerst inne ikke ønsker å stå inne for, sier Aadne.

Les et større intervju med Nilsi i det siste MOT-magasinet.

PÜl Anders UllevÜlsëter

Pål Anders Ullevålseter

PÜl Anders UllevÜlsëter
PÜl Anders UllevÜlsëter

Pål Anders Ullevålseter

Motorcross
Født: 07.12.1968
Kommer fra Løvenstad i Rælingen

Pål Anders begynte med motorcross i 1991, og nå er han en profesjonell motorsyklist som flere ganger har deltatt i det legendariske Paris-Dakar-rallyet. Han deltok for første gang i 2002, og har flere topp ti-plasseringer. I tillegg har han flere medaljer fra VM Ørkenrally.

Pål Anders har mange ganger frontet MOT i media, samt figurert i MOT sin skolevideo. Noe av budskapet Pål Anders kommer med her er at en ikke skal dømme folk ut i fra hvor flinke de er i ting, hvordan de går kledd eller hvor de kommer fra, men heller være ydmyke overfor de rundt seg. I tillegg er Pål Anders opptatt av å aldri gi opp, men heller fokusere på det positive.

”Grip dagen, den er din! Det er å nå de små målene i hverdagen som gir den store helheten. Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg.”

stian_nettside

Stian Sivertzen

stian_nettside
stian_nettside

Stian Sivertzen

Snowboard
Født: 28.03.1989
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Kongsberg

Boardercross-utøveren Stian Sivertzen har lenge vært i toppen av sin idrett i Norge. han ble spesielt kjent for det norske publikumet etter sin deltakelse i TV2-programmet Dropped. Han ble signert som ny MOT-ambassadør under MOT-turneens besøk i Sirdal.

– Det var vanvittig kult å bli spurt om å bli ambassadør. Jeg har vært gjennom veldig mye og vet at viljestyrke og mot er viktig for å få til det man ønsker seg. Derfor vil jeg dele min erfaring med andre, sier Sivertzen.

Stian var med i TV-programmet Dropped, og det var her han ble oppdaget som en potensiell MOT-ambassadør av programleder Dag Otto Lauritzen. Dag Otto var med å starte MOT, og hadde følgende å si om Stian;

– Jeg ble kjent med Stian i Dropped. En fantastisk person, utrolig sterk, smart og svært motiverende for andre på laget. En voksen ung mann med gode holdninger, og et supert forbilde for unge.

tarjeibo

Tarjei Bø

tarjeibo
tarjeibo

Tarjei Bø

Skiskytter
Født: 29.Juli 1988
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Stryn

Tarjei ble olympisk mester med det norske stafettlaget under Vinter-OL 2010 i Vancouver. Under VM i skiskyting 2011 i russiske Khanty-Mansijsk ble han verdensmester på stafett,mix-stafett, og for første gang individuelt på normaldistansen 20 km. Samme år vant han verdenscupen sammenlagt, som en av de yngste vinnerne gjennom tidene.

Han representerer klubben Markane IL. Tarjei hadde selv MOT på skolen da han bodde i Stryn.

Tarjei er en rollemodell som står for de samme verdiene som MOT og gjennom sin væremåte er han et forbilde for unge skiløpere, og andre unge som ønsker å nå drømmene sine.

Sander Alex Eric

The Main Level

Sander Alex Eric
Sander Alex Eric

The Main Level

Artist
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Bergen

De populære guttene i  pop-bandet The Main Level fra Bergen, ble MOT-ambassadører  i 2015, og har fått fans verden over etter de valgte å satse for fullt på musikken.

Etter turné med Isac Elliot og musikkvideoinnspilling i Los Angeles eskalerte det,  og de blir i dag nærmest løpt ned av unge fans. Fra februar 2017 består bandet av Sander, Alex og Eric.

Gode verdier 

– Vi vil være ambassadører fordi vi håper å kunne bidra til et godt ungdomsmiljø, og fordi vi står for de samme verdiene som MOT representerer, sier guttene i The Main Level.

Gutta har selv hatt MOT på skolen, og vi er stolte over å ha fått dem med på ambassadørlaget vårt.

thomashayes

Thomas Hayes

thomashayes
thomashayes

Thomas Hayes

Skuespiller
Født: 07.03.1997
MOT-ambassadør siden September 2016

Thomas Hayes ble kjent gjennom sin rolle som “William” i NRK-suksessen SKAM. Han var en av de mest populære rollefigurene, men valgte å si opp sin rolle høsten 2016. Nå er han aktuell som ung soldat i  TV3s nye krimsatsing,  “Elven”. 

For meg er MOT en organisasjon som fokuserer på viktige tema.  Det som er mest sentralt for meg er MOT til å ta egne valg. MOT for meg et å tørre å stå for det man tror på.  Noen ganger kan det være ubehagelig å  konfrontere seg selv med hva man tror og tenker, men det er viktig å stå i det, helt ut. For meg kan dette ubehaget handle om å velge bort noe jeg ikke kjenner stemmer helt. Selv om andre kanskje mener er bra eller smart å gjøre, så går det på tvers av magefølelsen. 

Tror du ungdommer trenger MOT?

Når man er ung skal man ta stilling til mye forskjellig.  At det finnes en organisasjon som MOT kan være en god påminnelse om at man ikke står alene i vanskelige valg, men at mange har det på samme måte.

Kontiolahti, Finland 20150311.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 15 km Kvinner
Tiril Eckhoff skjøt tre bom på første liggende og avsluttet med tre bom på siste stående. Hun endte 5.45 bak vinneren på 52.-plass. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tiril Eckhoff

Kontiolahti, Finland 20150311.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 15 km Kvinner
Tiril Eckhoff skjøt tre bom på første liggende og avsluttet med tre bom på siste stående. Hun endte 5.45 bak vinneren på 52.-plass. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kontiolahti, Finland 20150311.
Skiskytter-VM i Kontiolahti 2015. 15 km Kvinner
Tiril Eckhoff skjøt tre bom på første liggende og avsluttet med tre bom på siste stående. Hun endte 5.45 bak vinneren på 52.-plass. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tiril Eckhoff

Skiskyting
Født: 21.05.1990
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Bærum

Tiril Eckhoff ble MOT-ambassadør da MOT-turneen gjestet Byåsen Videregående skole i 2015.

Hvorfor ble du MOT-ambassadør?

Jeg føler at MOT er noe jeg kan stå for. MOT sine verdier passer til meg, for jeg trenger selv å bli bedre på mange punkter. Som ambassadør er jeg ikke perfekt, men jeg har mot til å være meg selv og by på meg selv.

Hva legger du i mot til å bry deg?

For meg så betyr det å tørre og bry seg. Det koster så lite å gi et smil eller spørre hvordan det går. Mot til og bry seg kan og være det å si ifra, hvis en venn, en familiemedlem, lagkamerat, klassekamerat ikke har det så bra. En klapp på skulderen eller en klem er gull verdt. Det å bry seg er så viktig mot folk rundt seg. Jeg vet i hvert fall hvor godt det er når folk bryr seg om meg. Det å bry seg betyr jo også det positive aspektet, gi et kompliment eller oppmuntring. Det skaper en vinnerkultur.

Hva legger du i mot til å si nei?

Mot til å si nei er vanskelig. Si nei etter sine egne behov. Følge magefølelsen, hvis man ikke har lyst, så har man ikke lyst. Jeg er personlig et JA-menneske og har jeg brent meg på dette. Nei er i grunn et veldig fint ord, når man vil ta vare på seg selv.

Hva legger du i mot til å leve?

For meg er mot til å leve, det å utfordre seg selv, komme ut av komfortsonen, kjenne at man lever. Det å ta egne valg, og etterpå lære av de riktige/gale valgene her i livet. Ta egne valg i livet i mitt, det er jeg som bestemmer over meg selv.

Mot til å leve er også det å være tilstede i hverdagen, ikke alltid knote på telefonen, face, instagram (Det er lettere sagt en gjort). Husk å leve livet ditt!

Tobias12

Tobias Brandal Busæt

Tobias12
Tobias12

Tobias Brandal Busæt

Fotballtrikser
Født: 26.02.1992
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Oslo

Tobias Brandal Busæt er ranket som verdens beste fotballtrikser, og er en underholder av stort format. Oslogutten har bidratt på MOT-arrangement i mange år, og ble i 2014 nasjonal MOT-ambassadør.

“MOT bygger opp mennesker og gjør enkeltpersoner sterkere og bedre som igjen bidrar til et bedre samfunn.”

 

Ambassadørlag

MOTs ambassadørlag skal forsterke MOT-budskapet. MOT samarbeider med norske topplag for å påvirke spillerne til å være gode forbilder og rollemodeller. Lagene spiller med MOT på ryggen for å synliggjøre og påminne ungdom om MOT sitt budskap, og MOT holder foredrag for både A-lag og andre deler av klubben - i tillegg til en rekke andre aktiviteter som familedager, mini-konserter og skolebesøk. For mer informasjon, ingrid@mot.no.

aafk-logo_mbkv9vm0g2cj14vvf07f7rz8j

Aafk

aafk-logo_mbkv9vm0g2cj14vvf07f7rz8j
aafk-logo_mbkv9vm0g2cj14vvf07f7rz8j

Aafk

Ålesund spiller med MOT på ryggen og er med å forsterker MOTs arbeid i byen.

AaFK ønsker også å være tilstede for andre i den verden vi lever i. Vi ønsker å ta samfunnsansvar og derfor er MOT en naturlig samarbeidspartner for oss. Hvert år besøker vi skoler, lag og organisasjoner over hele Sunnmøre. Da er MOT et nyttig verktøy å ha med seg.

Øyvind Vebestad, arrangementansvarlig i Aafk.

i504163_1462102802032

Arna-Bjørnar

i504163_1462102802032
i504163_1462102802032

Arna-Bjørnar

MOT-ambassadør siden 2017

Ambassadørlag siden 2017, og MOTs første ambassadørlag i Toppserien.

Vi som klubb er svært glad for dette viktige samarbeidet som vi nå inngår med MOT. Arna-Bjørnar som klubb har et stort samfunnsansvar. Alle som jobber med barn og ungdom har et ansvar for å skape trygge og gode opplevelser. Og at alle skal bli sett. Med MOT med oss tror jeg vi som klubb kan stå sterkere og nå våre verdier.

 

Arna-Bjørnar Fotball skal gå foran. Vi skal vise at vi kan, tør og vil!

Inkluderende: Vi skal ha plass til alle!

Tilhørighet: Vi skal være stolte av klubben og det vi skaper sammen.

KBK logo

Kristiansund BK

KBK logo
KBK logo

Kristiansund BK

Kristiansund BK har vært MOT-lag siden 2015. Klubben ligger i et område hvor MOT står sterkt og spillerne her er viktige forbilder for ungdommene på Nordmøre. Klubben har de siste årene ligget i toppen av OBOS-ligaen og kjempet om opprykk til Tippeligaen.

Lillestrøm_SK

Lillestrøm

Lillestrøm_SK
Lillestrøm_SK

Lillestrøm

MOT har blitt godt etablert i skolene på Romerike de siste årene, og Lillestrøm SK er med å støtte opp om det gode ungdomsarbeidet i nærmiljøet.

MOT bidrar med foredrag til klubbens spillere og ledelse, og sprer MOT-budskapet på LSK-arrangement, som LSK-Høstcup.

720px-Molde_Fotball_Logo.svg

Molde

720px-Molde_Fotball_Logo.svg
720px-Molde_Fotball_Logo.svg

Molde

MOT og Molde har samarbeidet siden 2009, og fått mye ut av samarbeidet på kort tid.

MOT bidrar på regionale fotballskoler, holder foredrag for klubbens spillere og ledere, og bruker aktivt laget for å styrke ungdoms mot og forsterke MOTs effekt.

Det er en ære å samarbeide med MOT

Ole Gunnar Solskjær. 

rbk

Rosenborg

rbk
rbk

Rosenborg

Rosenborg har spilt med MOT på ryggen helt siden starten i 1997.

Mange av ringrevene i klubben har et meget sterkt eierskap til MOT, og verdiene er godt forankret i sportslig avdeling i klubben gjennom sportslig leder Erik Hoftun, som har vært ansatt i MOT.

Samarbeidet med Rosenborg BK har mye innhold. MOT bidrar med foredrag på RBKs fotballskole, og til ledelse og spillere i klubben. Rosenborg har ved flere anledninger markert samarbeidet på stadion, og innimellom får MOT-ungdom i Trondheimsområdet komme gratis på kamp.

Brann_logo

SK Brann

Brann_logo
Brann_logo

SK Brann

Brann har vært med som ambassadørlag siden starten, med et opphold i 2009.

MOT bidrar med foredrag og aktiviteter for spillere, klubbens ledelse, sponsorer og aldersbestemte lag. Klubbens spillere stiller gledelig opp for MOT og er en unik partner i å spre MOTs budskap på Vestlandet.

Se en film om samarbeidet her.

sogndal

Sogndal

sogndal
sogndal

Sogndal

Sogndal kommune er en MOT-kommune, og fotballklubben støtter opp om det gode MOT-arbeidet som blir gjort. MOT holder foredrag for klubbens spillere og ledelse, og tilbake så er laget en viktig partner for å styrke ungdoms MOT i Sogn og Fjordane.

stabak_logo_png

Stabæk

stabak_logo_png
stabak_logo_png

Stabæk

Stabæk har spilt med MOT på ryggen siden 1997, og har deltatt aktivt på flere ulike aktiviteter sammen med MOT. Blant annet har de deltatt på skolebesøk, vært MOT-informatører og mye mer.

Stabæk vil bidra til at flere skoler kan få MOT i deres nærområde, og ønsker å bruke MOT i sine nåværende prosjekter.

Stabæk ønsker å samarbeide med MOT fordi vi som klubb ønsker å ta vårt publikum på alvor. Vi ønsker å gi dem noe tilbake. Dette prøver vi å gjøre gjennom en del ulike prosjekter, og MOT er et av dem.

Jersey #1- 2017 (3D)

Team FixIT.no

Jersey #1- 2017 (3D)
Jersey #1- 2017 (3D)

Team FixIT.no

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2017

Team FixIT.no gikk inn i et samarbeid med MOT foran 2017-sesongen. Det ambisiøse laget sykler på kontinentalnivå og har base i Bergen og Vestfold. Les mer om Team FixIT.no på deres hjemmeside.

 

jokerNozipper

Team Joker-Icopal

jokerNozipper
jokerNozipper

Team Joker-Icopal

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2014

Team Joker-Icopal er et sykkellag på kontinentalnivå og ble et MOT-ambassadørlag foran 2014 sesongen. Laget er en av spydspissene i norsk sykkelsport og en talentfabrikk for mange unge lovende syklister. De har blant annet produsert fram syklister som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

teamsparebankensor

Team Sparebanken Sør

teamsparebankensor
teamsparebankensor

Team Sparebanken Sør

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2015

Team Sparebanken Sør er et norsk kontinentallag som har sin base på Sørlandet. Laget ble MOT-ambassadører foran sesongen 2015, og sykler med MOT-logoen på sykkelshortsen.

Les mer om laget på deres hjemmeside; http://www.teamsparebankensor.no/

 

troye

Uno-X Hydrogen Development Team

troye
troye

Uno-X Hydrogen Development Team

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2017

Uno-X Hydrogen Development Team ble opprettet i forkant av 2017-sesongen, og ble samtidig et ambassadørlag med MOT. Laget eies og drives av Ringerike SK og Lillehammer CK og har stor fokus på å utvikle og bygge opp de unge utøverne ikke bare som syklister, men også som mennesker.

 

 

Viking_Stavanger

Viking FK

Viking_Stavanger
Viking_Stavanger

Viking FK

MOT-ambassadør siden 2014

Viking FK ble MOTs nye ambassadørlag før 2015-sesongen.

Viking har utrolig mange og gode prosjekter innenfor deres samfunnsengasjement, og tar sin rolle som samfunnsaktør på alvor. At Viking nå blir et MOT-lag vil forsterke MOTs budskap overfor de 65 000 ungdommene som har MOT på skolen, sier Ingrid Rolland, som har ansvar for MOTs ambassadørlag.

– Det føles veldig naturlig for oss å få med MOT som en samarbeidspartner, da deres arbeid sammenfaller med mye av det som Viking setter fokus på i sitt samfunnsrelaterte engasjement. MOT vil være med på å styrke og utvikle vårt produkt innenfor samfunnsprosjekter, og kanskje kan Viking også være med på å videreutvikle MOTs konsept, sier Svein Fjælberg i Viking FK.

 

Lokale ambassadører

De lokale MOT-ambassadørene skal forsterke MOT-budskapet. Gjennom å bruke profilerte forbilder i ungdommenes lokalsamfunn, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Våre ambassadører stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. Kontakten går via MOT lokalt, lokal.mot.no.

318934_193139950821223_1007521773_n

Adrian Jørgensen

318934_193139950821223_1007521773_n
318934_193139950821223_1007521773_n

Adrian Jørgensen

Artist
Født: 22.12.1991
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Bindal

Adrian ble kjent for et nasjonalt publikum da han i 2013 kom til finalen i The Voice. 22-åringen fra Bindal ble lokal MOT-ambassadør i 2014.

– Det betyr mye for meg å få bidra som MOT-ambassadør. Jeg har selv opplevd hvor viktig det er å ha venner rundt seg, som tar vare på deg når ting ikke er enkelt. Jeg vil bruke rollen som lokal MOT-ambassadør for å få frem at alle må ha mot til å bry seg om hverandre og ta vare på hverandre, sier Adrian.

20120903094558_ead1c8baaf06e4226024e45707d4cdfa

Celine

20120903094558_ead1c8baaf06e4226024e45707d4cdfa
20120903094558_ead1c8baaf06e4226024e45707d4cdfa

Celine

Artist
Kommer fra Orkdal

Celine er lokal MOT-ambassadør fra Orkdal kommune.

 

julie

Julie Vikestad Olsen

julie
julie

Julie Vikestad Olsen

Artist
Født: 01.05.1992
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Levanger

“If we wait until we’re ready, we’ll be waiting for the rest of our lives.” – Lemony Snicket

Julie skriver selv om henne og MOT:

Som 7.klassing ble jeg introdusert for MOT for første gang, og det tok ikke lang tid før engasjementet sprengte på – 2 år senere ble jeg 789-er! Under besøkene vi fikk av MOT på barneskolen og utover i ungdomsskolen lærte jeg en hel del om meg selv, og jeg kjente raskt et brennende ønske om å bidra til å gjøre andre ungdommer tryggere på seg selv og sine omgivelser. Dette har jeg fått gjort gjennom å være 789-er, Ungdom med MOT, 123-er og etter hvert lokal MOT-ambassadør for Levanger – men i størst grad gjennom å være det mennesket jeg er til enhver tid. Ikke bare er det godt å gi av meg selv til andre ungdommer – det er også godt å kunne gi noe tilbake til MOT etter alt MOT har gitt meg.

For tiden studerer jeg Grunnskolelærer 5.-10. på HiNT, et yrkesvalg jeg kom fram til etter å ha reist på MOT-turné og møtt mange fantastiske ungdommer rundt omkring – jeg MÅ jo bare jobbe for og med ungdom! Læreryrket er derfor uten tvil forenlig med min rolle som MOT-ambassadør; jeg er trygg på at jeg kan greie å nå ut til ungdommen bade faglig og sosialt, gjennom å utøve god klasseledelse og undervisning, samt skape et inkluderende læringsmiljø basert på MOTs kjerneverdier.

Kenneth_Aksnes_artistfoto1

KENNETH AKSNES

Kenneth_Aksnes_artistfoto1
Kenneth_Aksnes_artistfoto1

KENNETH AKSNES

Artist
Kommer fra Verdal

Kenneth om arbeidet som lokal MOT-ambassadør:

Det er en stor ære å få være ambassadør for MOT og jeg er meget takknemlig for å få reise rundt i hele landet med budskapet deres. Min rolle på turneen er MOT-musiker. Jeg får spille sammen med elever og nasjonale ambassadører som skal delta på scenen. For meg er det spesielt hyggelig å få treffe så masse forskjellige ungdommer. Både de som bor i store byer og de i mindre kommuner. Jeg tror nok mange av disse kan relatere seg til det jeg driver med, nemlig å følge sin store drøm og sette seg mål for å få drive med det man aller helst ønsker.

Jeg er nå 30 år og har helt siden jeg var 5 år spillt gitar og sunget. Som 10-åring begynte jeg å skrive låter. Etter hvert har jeg lær meg å spille bass, trommer og piano. Jeg har vært med i mange band og liker godt å spille med nye musikere. Det gir meg masse energi og inspirasjon. Drømmen min har alltid vært å kunne reise på turne og leve av å drive med musikk. Denne drømmen har blitt virkelig mye takket være MOT.

Kontaktinfo: tlf: 90753047, Mail: kennethaksnes@gmail.com

DSC_0093

Kristoffer Reitan

DSC_0093
DSC_0093

Kristoffer Reitan

Golf
Født: 8. mars 1998
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Asker

16-åringen Kristoffer Reitan er enda ung, men har allerede utmerket seg som en av Norges mest lovende golfere. Han har spilt golf i 11 år, og går på NTG Ungdomsskole. Han er en utrolig hyggelig og jordnær gutt, som sier at MOT for han er å ta egne valg og være den personen som du er og ingen andre. Kristoffer har vært ungdomsambassadør i MOT siden 2014.

Nils Erik

Nils Erik Ulset

Nils Erik
Nils Erik

Nils Erik Ulset

Skiskying
Født: 16.07.1983
MOT-ambassadør siden 2007
Kommer fra Tingvoll

Nils Erik er en norsk skiskytter. Han representerer Tingvoll Idrettslag, og er lokal ambassadør i Tingvoll kommune. Han har en arvelig muskelsvekkelse i begge bein, og konkurrerer i klassen LW3.

Nils Erik har flere internasjonale mesterskapsmedaljer, og tok blant annet to sølv og ett gull i Paralympiske vinterleker i Vancouver 2010.

Som MOT-ambassadør er Nils Erik målbevisst, positiv og ærlig.

skeiogpt

Skei & PT

skeiogpt
skeiogpt

Skei & PT

Artister
Født: Skei 16.02.1988 PT 27.07.1889
MOT-ambassadør siden 19. desember 2014
Kommer fra Steinkjer

Kristoffer Skei og Per Thomas Holtan fra Steinkjer utgjør duoen Skei & PT. For tiden er de aktuell som finalister i TV2s storsatsing “The Stream”.

Vi ønsker å være MOT-ambassadører fordi vi mener MOT viser og jobber for ekstremt gode verdier som vi selv også gjenspeiles i. Helt siden barndommen og starten på vår artistkarrière har vi jaget etter å bli ambassadører da det for oss er viktig å støtte opp under en organisasjon som jobber så målrettet for barn og ungdom. Vi er ekstremt begjæret av å kunne kalle oss for MOT-ambassadører og vi håper med det å kunne være gode rollemodeller i mange år framover, med å vise MOT til å leve, si nei og sist men ikke minst til å bry oss. 

Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal

Skiskyting
Født: 15.05.1989
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Tingvoll

Synnøve er skiskytter, og representerer Tingvoll Idrettslag. Hun er lokal MOT-ambassadør i Tingvoll kommune. Synnøve debuterte i verdenscupen i skiskyting 2008/09. Hun vant verdscupjaktstarten i Hochfilzen i 2012, og har en gullmedalje fra VM i 2012 (Ruhpolding) i mixstafett.

I MOTs skolevideo sier Synnøve at MOT for henne er å tørre å være seg selv, og å tørre å stå for de valgene man tar.

hhgg

Therese Ulvan

hhgg
hhgg

Therese Ulvan

Artist
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Hitra

Therese Ulvan er lokal MOT-ambassadør på Hitra i Sør-Trøndelag. Hun er utdannet fra Leeds College of Music i England.

Therese er nå klar med sitt andre album, Hemmelig Begeistra.

torstein3

Torstein

torstein3
torstein3

Torstein

Artist
MOT-ambassadør siden 2012
Kommer fra Surnadal

10 år gamle Torstein vant i 2010 MGPjr-finalen foran et fullsatt Oslo spektrum som jublet for hans anti-mobbelåt ”Svikter aldri igjen”.

Gjennom ulike konserter og TV-opptredener markerte han seg raskt som en engasjert ung mann med meninger, talent og sjarm som både publikum og musikkbransje satte pris på.

Og han er stadig like fast i sin beslutning om å bli yrkesmusiker som voksen – og vi tror sannelig han har MOT til å gjennomføre det også!

Torstein ble utnevnt som lokal MOT-ambassadør 10.06.2012, og viser seg stadig med stolthet i sine MOT-klær og identifiserer seg med enkelhet med det organisasjonen står for.

Kanskje en dag er det han som står på scena på MOT-turnè?

Vanja

Vanja Øverdal

Vanja
Vanja

Vanja Øverdal

Artist
Kommer fra Roan

“At alle må se like ut det vil ikke jeg være med på.
Du trenger ikke å gjøre sånn som alle andre.
Bare ha det gøy å gjøre det du like.
Hver eneste dag bringer nye muligheter.
Bare følg hjerte ditt .
Gjør noe med live ditt.
Sånn som jeg vil gjøre med mitt.”

Dette var et utdrag fra en sang jeg har skrevet selv. Jeg husker mitt første MOT-møte veldig godt. Jeg var tolv år og gikk i 7. klasse på Brandsfjord skole i Roan kommune. Rett etter skolen dro jeg hjem og skrev en sang på et kvarter som heter “Kom igjen”. MOT inspirerte meg til å skrive en sang om det å tørre å vise mot. Noe av det som inspirerte meg mest på dette møtet var at de var opptatt av at ungdom skulle ta egne valg. Og at det er greit å være annerledes. Man trenger ikke å gjøre som alle andre. Det å ha mot til å ta egne valg er veldig stort, de valgene du tar handler om den personen du er. Det å stå opp for seg selv og tørre å være den man er, er noe av det viktigste et menneske kan gjøre synes jeg. MOT har utgjort en stor del av livet mitt siden jeg var 12 år. MOT har hjulpet meg til å se verdiene i hver enkelt person og i meg selv.