Ambassadører

MOT-ambassadørene skal forsterke MOTs budskap. Gjennom å bruke profilerte forbilder innenfor idrett og kultur til å fronte MOT sitt budskap, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Våre ambassadører stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. For mer informasjon, ingrid@mot.no.

Ada Hegerberg

Ada Hegerberg

Fotballspiller
Født: 10.07.1995
MOT-ambassadør siden 2017

Ada Hegerberg spiller for Olympique Lyonnais i den franske eliteserien for kvinner, og ble av UEFA kåret til Europas beste, kvinnelige fotballspiller for sesongen 2015/16. I tillegg ble hun under Idrettsgallaen i 2017 kåret til årets fotballspiller i Norge, og årets kvinnelige utøver, uansett idrett.

Ada Hegerberg ble ambassadør for MOT samtidig som sin søster Andrine Hegerberg i 2017.

 

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal

Alpint
Født: 26.12.1982
MOT-ambassadør siden 2000
Kommer fra Kjeller

Aksel Lund Svindal er en av de største profiler i norsk idrett. . Han er i verdenstoppen i alpint, og har to ganger vunnet verdenscupen sammenlagt. I VM-sammenheng har Aksel flere medaljer, blant annet tre gull. I 2009 blant annet, ble han kåret til årets forbilde, etter at han kom imponerende raskt tilbake etter det dramatiske fallet i Beaver Creek.

Aksel har vært en av de store profilene på MOTs profileringsprodukter de siste årene, og har vært med i både kalendere og skolevideoer. Aksel er en rollemodell for ungdom med tanke på å være målbevisst og å tørre å stå for det man tror på. Han har selv vist at gjennom tøft arbeid og en målrettet tankegang kan man nå langt.

I skolevideoen for 2008/2009 sier Aksel:
”What doesn’t kill you makes you stronger. Ingen gjør bare riktige valg, så det er bedre å ta noen valg og heller lære av de feilene du gjør enn å bare lure seg unna alle valg – det kommer du i alle fall ingen vei med».

Aleksander Aamodt Kilde

Aleksander Aamodt Kilde

Alpinist
Født: 21.september 1992
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Bærum

Aamodt Kilde hadde sitt gjennombrudd i 2016 med to verdenscupseire, i tillegg til at han vant super-G-kula.

 

MOT er for meg å forholde seg til situasjoner og hendelser som oppleves som ubehagelige og vanskelige, sier Kilde.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff

Sykkel
Født: 05.07.1987
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Stavanger

– Jeg synes arbeidet som MOT gjør med å skape trygge ungdommer som bryr seg om hverandre er utrolig viktig, sier Alexander Kristoff. Syklisten ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen den 21. november 2014.

Andreas Ygre Wiig

Andreas Ygre Wiig

Snowboard
Født: 03.05.1981
MOT-ambassadør siden 2009
Kommer fra Asker

Andreas er en av verdens beste snøbrettkjørere, og har blant annet vunnet X-Games og X-Games slopestyle. I følge Snowboardforbundets hjemmesider er Andreas ”en fantastisk ambassadør for snowboard og da ikke minst for norsk snowboard.” Andreas er kjæreste med artisten Marion Ravn, som også er MOT-ambassadør.

Med sitt seriøse og imøtekommende vesen er han et forbilde for veldig mange ungdommer i dag – et viktig forbilde. Andreas er et levende eksempel på å vise MOT, og på å være modig. Han driver med en idrett som krever mye mot, og han har turt å gå sin egen vei ved å satse på snowboard. I tillegg har han gode holdninger og verdier som toppidrettsutøver og forbilde.

”Vær positiv, ambisiøs og målbevisst. Da kommer du langt! Gled deg over det du holder på med, og over gode prestasjoner. Øyeblikket kommer ikke tilbake.”

www.andreaswiig.com

Andrine Hegerberg

Andrine Hegerberg

Fotballspiller
Født: 06.06.1993
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Sunndalsøra

Andrine Hegerberg spiller midtbane for den engelske FA WSL-klubben Birmingham City, og er også å se i den norske landslagstroppen.

Jeg synes det arbeidet MOT driver med, gjør dem til en verdig aktør å stille seg bak, og det de representerer er noe jeg ønsker å være en del av. Derfor ble jeg også veldig glad for å få forespørselen om dette var noe jeg kunne tenke meg, forteller Andrine Hegerberg.

Astrid Jacobsen

Astrid Jacobsen

Langrenn
Født: 22.01.1987
MOT-ambassadør siden 2007
Kommer fra Smestad i Oslo

Astrid er langrennsløper, og representerer i dag IL Heming i Oslo, og er en av Norges og verdens beste langrennsløpere. Hun har vunnet flere VM-gull. I tillegg til at hun er langrennsløper er Astrid medisinstudent i Oslo.

Astrid har blitt mye brukt i MOT-sammenheng siden hun ble ambassadør i 2007. Hun er et godt eksempel på å følge drømmen sin og å jobbe for det. Ved å både satse 100 % på langrenn og samtidig studere medisin viser Astrid at det er mulig å kombinere dette ved å være målbevisst, mulighetsfokusert og å tørre å stole på seg selv og sine evner. Astrid er unik i sin væremåte som forbilde og idrettsutøver.

I følge Astrid er det viktig å bygge opp troen på seg selv, og til å ta sine egne valg. Om det er å gå mot strømmen eller med strømmen er egentlig helt uvesentlig. Det som er viktig er hva som stemmer overens med hva DU føler.

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein

Roing/langrennspigging
Født: 10.februar 1989
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Levanger

Birgit Skarstein ble ambassadør under MOT’s ildsjelsamling i 2015. Hun har selv opplevd MOT på ungdomsskolen i Stavanger, og sa fra scenen at hun husker godt mange av tingene som de snakka om da de hadde MOT. Birgit har flere medaljer i VM i Roing, og tok VM-gull i 2014.

Birgit er et eksempel på å vise MOT gjennom positivt fokus og stå på-vilje. Vi er stolte over at Birgit har blitt en del av vårt ambassadørlag.

Christian Ingebrigsten

Christian Ingebrigsten

Artist
Født: 25.01.1977
MOT-ambassadør siden 2003
Kommer fra Siggerud

Christian har gjennom sitt virke i gruppa A1, låtskriver og produsent for andre artister og egne utgivelser plassert seg som en av de mest suksessrike norske artister i nyere tid.

Christian er opptatt av å tørre å drømme. Han hevder selv at det er derfor han er der han er i dag; fordi han turte å drømme.
På en av MOT sine skolevideoer sier Christian:
«Alt er mulig hvis du bare tør! Du må tørre å drømme, og du må tørre å drømme stort. Det handler om å sette seg mål, og om å gå etter de målene.”

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen

Sykkel
Født: 17.05.1987
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Lillehammer

Edvald Boasson hagen ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen den 21. november 2014. Toppsyklisten har utmerket seg i verdenseliten i sykkel de siste årene, og er en av de største idrettsprofilene i Norge.

– Jeg vil bruke min posisjon som forbilde til å spre MOTs gode verdier. Jeg var opptatt av å gjøre det jeg ville og prioritere å bli syklist. Jeg håper ungdom i dag også går sin egen vei, sa han til TV2.

Et viktig forbilde

– Edvald er et viktig forbilde for mange ungdom. Gjennom sin oppriktige væremåte og synlighet i en av verdens største sporter er han et kupp å få med som MOT-ambassadør. Vi er så glade for å ha han med, sier Ingrid Rolland, som har ansvar for Idrettsambassadørene.

Hege Bøkko

Hege Bøkko

Skøyteløper
Født: 05.09.1991
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Hol/Oslo

Hege er, tross sin unge alder, en av de store profilene innen norsk skøytesport. Hege har deltatt i flere internasjonale mesterskap, og har en sølvmedalje fra junior VM i 2009. Hege kommer fra Hol kommune.

Hege er et forbilde for mange med sin blide og smilende væremåte. Hun ble MOT-ambassadør sammen med sin bror Håvard Bøkko, i 2011.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud

Alpint
Født: 28.09.1985
MOT-ambassadør siden 2008
Kommer fra Vinstra

Kjetil er alpinist, og startet sin karriere allerede som 16-åring. Han kjører for Peer Gynt Alpinklubb, og er en av Norges beste alpinister. Kjetil tok sølv i OL i Vancouver i 2010, og tok sin første verdenscupseier på hjemmebane i 2012.

Som MOT-ambassadør er Kjetil et levende eksempel på å brenne for det man driver med, på å tørre å gå sin egen vei og på å bry seg. Han er et forbilde for ungdom, og står for verdier som vi ønsker å identifisere oss med .

I et intervju med MOT og GOAL sier Kjetil at «MOT for meg er å tørre å være seg selv»

 

Linn Sulland

Linn Sulland

Håndball
Født: 15.juli 1984
Kommer fra Oslo

Linn Sulland er håndballspiller for Larvik og landslaget. Hun har blant annet OL-gull, VM-gull og vunnet EHF Champions Leauge med Larvik.

«MOT for meg betyr å være tøff, ha selvtillit, tro på seg selv og tørre å stå for det en selv mener. MOT til å leve for meg er å kunne stå opp hver dag og ha muligheten til å lære noe nytt. MOT til å bry seg handler om å si hei til folk du møter. Det er bedre å si hei en gang for mye enn en gang for lite.»

Manger musikklag

Manger musikklag

Musikk
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Radøy

Om samarbeidet mellom MOT og Manger musikklag:

I løpet av 2010 jobba krefter innan Manger Musikklag for eit samarbeid mellom Manger Musikklag, Radøy Kommune og MOT. Dette arbeidet resulterte i at Manger Musikklag fekk, som første korps på landsbasis, æra av å verta nasjonale MOT-ambassadørar!

MOT er ein haldningsskapande organisasjon som jobbar for og med ungdom, og målet med arbeidet er å bidra til robuste ungdommar som tek eigne val, og bidreg til trygge ungdomsmiljø. Manger Musikklag sine medlemmer fungerer som positive førebilete for ungdom, og vil halda fram med dette arbeidet som MOT-ambassadørar. MOTivatørane i Manger Musikklag skal primært jobba mot skulekorpsa i regionen, eit arbeid som vil gjere MOT endå meir synleg på ungdommen si fritidsarena.

Nordhordland er eit heilt spesiell region på landsbasis med sitt høge nivå på skulekorpsa, og det høge talet på ungdom som er aktive korpsmusikantar. Medlemmene i Manger Musikklag jobbar tett på ungdom kvar einaste veke som dirigentar og instruktørar i lokale skulekorps og kulturskular, og over store delar av landet kvar sommar som tilsette i Norges Musikkorps Forbund sine sommarkurs. Manger Musikklag er svært synlege på ungdom sin fritidsarena.

Marion Ravn

Marion Ravn

Artist
Født: 25.05.1984
MOT-ambassadør siden 2009
Kommer fra Lørenskog

Marion ble først kjent som deltaker i gruppa M2M sammen med Marit Larsen. I 2005 slo hun gjennom som solortist med albumet Here I am, og gjorde ny suksess med albumet «Songs from a Blackbird» i 2013. Hun er for tiden aktuell som artistutvikler i The Stream, og skal spille en av hovedrollene (Eponine) på neste års oppsetting Les Miserable på Folketeatret.

Marion er et forbilde for veldig mange på bakgrunn av hva hun har oppnådd som artist, og på grunn av hennes målbevisste og seriøse innsats for å nå dit hun har nådd i dag. Marion er ungdommelig, tydelig og viser at hun har tro på det hun driver med.

«Helt fra jeg var ganske liten har jeg hatt sterke meninger. Jeg var alltid den som turte å si ifra på skolen hvis noen ble mobbet. Familien min flyttet ofte, og jeg byttet skoler. Hver gang jeg kom på en ny skole ble jeg mobbet, men jeg var ganske tøff så det gikk seg til raskt. Jeg turte å bry meg når andre ble mobbet og det gjorde meg sterk og jeg ble respektert.»

Foto: Isabel Watson

www.marionravn.no.

Markus Bailey

Markus Bailey

Programleder
Født: 6. oktober 1992
MOT-ambassadør siden September 2016
Kommer fra Bærum

Markus Bailey startet som barne-TV-programleder på NRK Super i 2011, bare 19 år gammel. Deretter fulgte en rekke TV-jobber som programleder for backstagerommet under The Voice, deltaker i Mitt Dansecrew, før han også ledet årets Idol-sendinger. I 2014 fikk Bailey også rollen som årets BLIME-ambassadør i NRKs anti-mobbekampanje.

 «Det er en stor ære å bli spurt om å være MOT ambassadør. MOT er en organisasjon som under min oppvekst kjempet for at unge skulle ha en fin hverdag med trygghet og gode verdier. At MOT synes jeg er en person som kan fronte disse verdiene gjør meg svært stolt», sier Bailey.

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga

Fotballspiller
Født: 8.august.1992
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Trondheim

Mushaga Bakenga er en norsk fotballspiller, som ble MOT-ambassadør som Rosenborg-spiller i 2010. Bakenga er en spiller som er svært bevisst sin rolle som forbilde, og som har stilt opp for MOT i flere sammenhenger de årene han har vært MOT-ambassadør.

Hvorfor er gode forbilder viktig?

Gode forbilder blir viktigere og viktigere med årene. Spesielt med tanke på sosiale medier sin inntreden har dette blitt enda viktigere. Barna ønsker å være som forbildene sine, ha de samme skoene. Jeg synes vi er flink på det her i Norge, at fotballspillere faktisk er opptatt av å være gode forbilder. For min del har jeg først og fremst fokus på at jeg ønsker å være et forbilde for søsknene og søskenbarna mine. Jeg vil sette er godt eksempel for dem. Men det er ikke bare fotballspillere som er viktige forbilder. Det samme gjelder foreldre, lærer og klassekamerater.

Hva er MOT for deg? Hvorfor er det viktig at dere som fotballspillere fronter MOT?

MOT for meg er en organisasjon som man virkelig trenger! Det har jeg tenkt fra starten av, helt siden jeg møtte MOT for første gang da jeg spilte i Rosenborg. MOT setter lys på det viktige, og det som folk trenger å høre. Spesielt det å vise at man bryr seg, og bevisstgjøre folk om at ikke alle har det bra bak muren.

Som fotballspillere er vi forbilder. Folk prøver å være oss, går vi med rosa sko og rosa strømper er det mange som vil ha det. Hvis vi viser respekt så vil de gjøre det samme. Derfor er det viktig at vi som fotballspillere tar ansvar, vi kan ikke bare gå rundt og tenke på oss selv.

 

Nils-Ingar Aadne

Nils-Ingar Aadne

Komiker
Født: 10.09.1982
MOT-ambassadør siden 2013
Kommer fra Andebu/Oslo

Nils-Ingar Aadne er en av Norges mest folkekjære komikere, og ble MOT-ambassadør på selveste MOT til å glede-dagen 2013. Nils-Ingar, eller Nilsi som han kalles, har blitt en svært kjent komiker gjennom sin deltakelse på «Senkveld» og gjennom sine Stand Up-show.

– En ære å bli spurt

– Det er en ære å bli spurt om å være MOT-ambassadør. Vi trenger alle mot til å tørre og stå opp for meningene våre, og om mine tanker om å stå for valgene mine kan inspirere ungdom er det bare gøy å være med, sier Nils-Ingar Aadne.

– Det å bry seg er veldig enkelt, men likevel utrolig vanskelig. I ettertid vil du likevel aldri angre på å bry deg om andre og si fra om ting du innerst inne ikke ønsker å stå inne for, sier Aadne.

Les et større intervju med Nilsi i det siste MOT-magasinet.

Pål Anders Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter

Motorcross
Født: 07.12.1968
Kommer fra Løvenstad i Rælingen

Pål Anders begynte med motorcross i 1991, og nå er han en profesjonell motorsyklist som flere ganger har deltatt i det legendariske Paris-Dakar-rallyet. Han deltok for første gang i 2002, og har flere topp ti-plasseringer. I tillegg har han flere medaljer fra VM Ørkenrally.

Pål Anders har mange ganger frontet MOT i media, samt figurert i MOT sin skolevideo. Noe av budskapet Pål Anders kommer med her er at en ikke skal dømme folk ut i fra hvor flinke de er i ting, hvordan de går kledd eller hvor de kommer fra, men heller være ydmyke overfor de rundt seg. I tillegg er Pål Anders opptatt av å aldri gi opp, men heller fokusere på det positive.

”Grip dagen, den er din! Det er å nå de små målene i hverdagen som gir den store helheten. Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg.”

Stian Sivertzen

Stian Sivertzen

Snowboard
Født: 28.03.1989
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Kongsberg

Boardercross-utøveren Stian Sivertzen har lenge vært i toppen av sin idrett i Norge. han ble spesielt kjent for det norske publikumet etter sin deltakelse i TV2-programmet Dropped. Han ble signert som ny MOT-ambassadør under MOT-turneens besøk i Sirdal.

– Det var vanvittig kult å bli spurt om å bli ambassadør. Jeg har vært gjennom veldig mye og vet at viljestyrke og mot er viktig for å få til det man ønsker seg. Derfor vil jeg dele min erfaring med andre, sier Sivertzen.

Stian var med i TV-programmet Dropped, og det var her han ble oppdaget som en potensiell MOT-ambassadør av programleder Dag Otto Lauritzen. Dag Otto var med å starte MOT, og hadde følgende å si om Stian;

– Jeg ble kjent med Stian i Dropped. En fantastisk person, utrolig sterk, smart og svært motiverende for andre på laget. En voksen ung mann med gode holdninger, og et supert forbilde for unge.

Tarjei Bø

Tarjei Bø

Skiskytter
Født: 29.Juli 1988
MOT-ambassadør siden 2011
Kommer fra Stryn

Tarjei ble olympisk mester med det norske stafettlaget under Vinter-OL 2010 i Vancouver. Under VM i skiskyting 2011 i russiske Khanty-Mansijsk ble han verdensmester på stafett,mix-stafett, og for første gang individuelt på normaldistansen 20 km. Samme år vant han verdenscupen sammenlagt, som en av de yngste vinnerne gjennom tidene.

Han representerer klubben Markane IL. Tarjei hadde selv MOT på skolen da han bodde i Stryn.

Tarjei er en rollemodell som står for de samme verdiene som MOT og gjennom sin væremåte er han et forbilde for unge skiløpere, og andre unge som ønsker å nå drømmene sine.

The Main Level

The Main Level

Artist
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Bergen

De populære guttene i  pop-bandet The Main Level fra Bergen, ble MOT-ambassadører  i 2015, og har fått fans verden over etter de valgte å satse for fullt på musikken.

Etter turné med Isac Elliot og musikkvideoinnspilling i Los Angeles eskalerte det,  og de blir i dag nærmest løpt ned av unge fans. Fra februar 2017 består bandet av Sander, Alex og Eric.

Gode verdier 

– Vi vil være ambassadører fordi vi håper å kunne bidra til et godt ungdomsmiljø, og fordi vi står for de samme verdiene som MOT representerer, sier guttene i The Main Level.

Gutta har selv hatt MOT på skolen, og vi er stolte over å ha fått dem med på ambassadørlaget vårt.

Thomas Hayes

Thomas Hayes

Skuespiller
Født: 07.03.1997
MOT-ambassadør siden September 2016

Thomas Hayes ble kjent gjennom sin rolle som «William» i NRK-suksessen SKAM. Han var en av de mest populære rollefigurene, men valgte å si opp sin rolle høsten 2016. Nå er han aktuell som ung soldat i  TV3s nye krimsatsing,  «Elven». 

For meg er MOT en organisasjon som fokuserer på viktige tema.  Det som er mest sentralt for meg er MOT til å ta egne valg. MOT for meg et å tørre å stå for det man tror på.  Noen ganger kan det være ubehagelig å  konfrontere seg selv med hva man tror og tenker, men det er viktig å stå i det, helt ut. For meg kan dette ubehaget handle om å velge bort noe jeg ikke kjenner stemmer helt. Selv om andre kanskje mener er bra eller smart å gjøre, så går det på tvers av magefølelsen. 

Tror du ungdommer trenger MOT?

Når man er ung skal man ta stilling til mye forskjellig.  At det finnes en organisasjon som MOT kan være en god påminnelse om at man ikke står alene i vanskelige valg, men at mange har det på samme måte.

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff

Skiskyting
Født: 21.05.1990
MOT-ambassadør siden 2015
Kommer fra Bærum

Tiril Eckhoff ble MOT-ambassadør da MOT-turneen gjestet Byåsen Videregående skole i 2015.

Hvorfor ble du MOT-ambassadør?

Jeg føler at MOT er noe jeg kan stå for. MOT sine verdier passer til meg, for jeg trenger selv å bli bedre på mange punkter. Som ambassadør er jeg ikke perfekt, men jeg har mot til å være meg selv og by på meg selv.

Hva legger du i mot til å bry deg?

For meg så betyr det å tørre og bry seg. Det koster så lite å gi et smil eller spørre hvordan det går. Mot til og bry seg kan og være det å si ifra, hvis en venn, en familiemedlem, lagkamerat, klassekamerat ikke har det så bra. En klapp på skulderen eller en klem er gull verdt. Det å bry seg er så viktig mot folk rundt seg. Jeg vet i hvert fall hvor godt det er når folk bryr seg om meg. Det å bry seg betyr jo også det positive aspektet, gi et kompliment eller oppmuntring. Det skaper en vinnerkultur.

Hva legger du i mot til å si nei?

Mot til å si nei er vanskelig. Si nei etter sine egne behov. Følge magefølelsen, hvis man ikke har lyst, så har man ikke lyst. Jeg er personlig et JA-menneske og har jeg brent meg på dette. Nei er i grunn et veldig fint ord, når man vil ta vare på seg selv.

Hva legger du i mot til å leve?

For meg er mot til å leve, det å utfordre seg selv, komme ut av komfortsonen, kjenne at man lever. Det å ta egne valg, og etterpå lære av de riktige/gale valgene her i livet. Ta egne valg i livet i mitt, det er jeg som bestemmer over meg selv.

Mot til å leve er også det å være tilstede i hverdagen, ikke alltid knote på telefonen, face, instagram (Det er lettere sagt en gjort). Husk å leve livet ditt!

Tobias Brandal Busæt

Tobias Brandal Busæt

Fotballtrikser
Født: 26.02.1992
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Oslo

Tobias Brandal Busæt er ranket som verdens beste fotballtrikser, og er en underholder av stort format. Oslogutten har bidratt på MOT-arrangement i mange år, og ble i 2014 nasjonal MOT-ambassadør.

«MOT bygger opp mennesker og gjør enkeltpersoner sterkere og bedre som igjen bidrar til et bedre samfunn.»

 

Ambassadørlag

MOTs ambassadørlag skal forsterke MOT-budskapet. MOT samarbeider med norske topplag for å påvirke spillerne til å være gode forbilder og rollemodeller. Lagene spiller med MOT på ryggen for å synliggjøre og påminne ungdom om MOT sitt budskap, og MOT holder foredrag for både A-lag og andre deler av klubben - i tillegg til en rekke andre aktiviteter som familedager, mini-konserter og skolebesøk. For mer informasjon, ingrid@mot.no.

Aafk

Aafk

Ålesund spiller med MOT på ryggen og er med å forsterker MOTs arbeid i byen.

AaFK ønsker også å være tilstede for andre i den verden vi lever i. Vi ønsker å ta samfunnsansvar og derfor er MOT en naturlig samarbeidspartner for oss. Hvert år besøker vi skoler, lag og organisasjoner over hele Sunnmøre. Da er MOT et nyttig verktøy å ha med seg.

Øyvind Vebestad, arrangementansvarlig i Aafk.

Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar

MOT-ambassadør siden 2017

Ambassadørlag siden 2017, og MOTs første ambassadørlag i Toppserien.

Vi som klubb er svært glad for dette viktige samarbeidet som vi nå inngår med MOT. Arna-Bjørnar som klubb har et stort samfunnsansvar. Alle som jobber med barn og ungdom har et ansvar for å skape trygge og gode opplevelser. Og at alle skal bli sett. Med MOT med oss tror jeg vi som klubb kan stå sterkere og nå våre verdier.

 

Arna-Bjørnar Fotball skal gå foran. Vi skal vise at vi kan, tør og vil!

Inkluderende: Vi skal ha plass til alle!

Tilhørighet: Vi skal være stolte av klubben og det vi skaper sammen.

Kristiansund BK

Kristiansund BK

Kristiansund BK har vært MOT-lag siden 2015. Klubben ligger i et område hvor MOT står sterkt og spillerne her er viktige forbilder for ungdommene på Nordmøre. Klubben har de siste årene ligget i toppen av OBOS-ligaen og kjempet om opprykk til Tippeligaen.

Lillestrøm

Lillestrøm

MOT har blitt godt etablert i skolene på Romerike de siste årene, og Lillestrøm SK er med å støtte opp om det gode ungdomsarbeidet i nærmiljøet.

MOT bidrar med foredrag til klubbens spillere og ledelse, og sprer MOT-budskapet på LSK-arrangement, som LSK-Høstcup.

Molde

Molde

MOT og Molde har samarbeidet siden 2009, og fått mye ut av samarbeidet på kort tid.

MOT bidrar på regionale fotballskoler, holder foredrag for klubbens spillere og ledere, og bruker aktivt laget for å styrke ungdoms mot og forsterke MOTs effekt.

Det er en ære å samarbeide med MOT

Ole Gunnar Solskjær. 

Rosenborg

Rosenborg

Rosenborg har spilt med MOT på ryggen helt siden starten i 1997.

Mange av ringrevene i klubben har et meget sterkt eierskap til MOT, og verdiene er godt forankret i sportslig avdeling i klubben gjennom sportslig leder Erik Hoftun, som har vært ansatt i MOT.

Samarbeidet med Rosenborg BK har mye innhold. MOT bidrar med foredrag på RBKs fotballskole, og til ledelse og spillere i klubben. Rosenborg har ved flere anledninger markert samarbeidet på stadion, og innimellom får MOT-ungdom i Trondheimsområdet komme gratis på kamp.

SK Brann

SK Brann

Brann har vært med som ambassadørlag siden starten, med et opphold i 2009.

MOT bidrar med foredrag og aktiviteter for spillere, klubbens ledelse, sponsorer og aldersbestemte lag. Klubbens spillere stiller gledelig opp for MOT og er en unik partner i å spre MOTs budskap på Vestlandet.

Se en film om samarbeidet her.

Sogndal

Sogndal

Sogndal kommune er en MOT-kommune, og fotballklubben støtter opp om det gode MOT-arbeidet som blir gjort. MOT holder foredrag for klubbens spillere og ledelse, og tilbake så er laget en viktig partner for å styrke ungdoms MOT i Sogn og Fjordane.

Stabæk

Stabæk

Stabæk har spilt med MOT på ryggen siden 1997, og har deltatt aktivt på flere ulike aktiviteter sammen med MOT. Blant annet har de deltatt på skolebesøk, vært MOT-informatører og mye mer.

Stabæk vil bidra til at flere skoler kan få MOT i deres nærområde, og ønsker å bruke MOT i sine nåværende prosjekter.

Stabæk ønsker å samarbeide med MOT fordi vi som klubb ønsker å ta vårt publikum på alvor. Vi ønsker å gi dem noe tilbake. Dette prøver vi å gjøre gjennom en del ulike prosjekter, og MOT er et av dem.

Team Joker-Icopal

Team Joker-Icopal

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2014

Team Joker-Icopal er et sykkellag på kontinentalnivå og ble et MOT-ambassadørlag foran 2014 sesongen. Laget er en av spydspissene i norsk sykkelsport og en talentfabrikk for mange unge lovende syklister. De har blant annet produsert fram syklister som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

Uno-X Norwegian Development Team

Uno-X Norwegian Development Team

Sykkel
MOT-ambassadør siden 2017

 

Et ambassadørlag med MOT

Laget drømmer om å skape robuste syklister med gode holdninger. Laget skal være en forutsigbar og langsiktig utviklingsramme for utøveren, og vi skal være forbilder for de rundt oss.

Uansett hvor langt sykkelkarrieren bringer utøveren, skal alle oppleve at de blir ivaretatt med respekt, og at det de lærer og opplever på Uno-X Norwegian Development Team er lærerikt og utviklende.

#development

 

 

 

Lokale ambassadører

Her er et utvalg av våre lokale MOT-ambassadører. De lokale MOT-ambassadørene skal forsterke MOT-budskapet. Gjennom å bruke profilerte forbilder i ungdommenes lokalsamfunn, så forsterker vi MOTs effekt på målgruppa. Våre ambassadører stiller opp på arrangement, synliggjør MOT i media, er med på skolebesøk og bidrar på MOTs kalender og plakater. Kontakten går via MOT lokalt, lokal.mot.no.

Eirik Søfteland

Eirik Søfteland

Artist
Kommer fra Bergen

Eirik Søfteland tok Norge med storm i 2013, da han kom helt til andre og førsteplass i henholdsvis Idol og Skal Vi Danse på TV2. Den allsidige rockeren var i 2015 deltaker i Stjernekamp på NRK og har vært med på flere forskjellige musikkrelaterte programmer etter det.

I 2018 er han deltaker på Århundrets Stemme på TV2, der han skal fremføre musikk fra de siste 100 år. Han er også aktuell med debutalbumet sitt under aliaset ‘Sipher’.

MOT er for meg ein av dei viktigaste organisasjonane i Noreg. Ungdom får gjennom MOT moglegheiter til å kjenne på og utfordre sin styrke i møte med vanskelige eller kjipe situasjoner.

Jobben alle dei lokale MOT-koordinatorane gjør i møte med ungdommen er fantastisk! Eg har jobba mykje med ungdom opp gjennom åra og har sett tydeleg at skaperglede og mot til å uttrykke seg, for eksempel på ein scene, kan gi eit stort løft for mange. I tillegg er eg oppteken av at ein skal ha mot til å ha sine eigne meiningar, både i møte med vennegjengen, skulen og ikkje minst samfunnet. At nokon har mot til å stå på sitt, når andre i fleirtal står på ei anna side, er ein styrke som kan gi mange inspirasjon og ikkje minst tillit til ein sjølv. Kven du ser deg sjølv som, formar bilete andre ser av deg. Har du trygghet til deg sjølv og eit sunt sjølvbilete, vil andre se dette i deg. Dette sprer seg som omsorg og kan være med å løfte andre som ikkje set verdien av seg sjølv like høgt. Vi er alle vakre og burde ha nok trygghet i oss sjølv til å skinne som den vi er! 

Fagerlibrothers

Fagerlibrothers

Triksere
MOT-ambassadør siden 2017
Kommer fra Orkdal

Fagerlibrothers er lokale ambassadører for Orkdal kommune. Brynjar og Erlend Fagerli har siden 2009 konkurrert i Freestyle Football, og har gjort stor suksess både her hjemme i Norge og på verdensbasis. På verdensrankingen er Brynjar rangert som nr.3 og Erlend som nr.1.

“MOT står for viktige verdier som vi vil stå bak. Vi ønsker å være gode rollemodeller og være med å fremme MOTs verdier”, sier brødrene på spørsmål om hvorfor de ønsker å være MOT-ambassadører.
De hadde selv MOT på ungdomsskolen, og opplevde viktigheten av å ha fokus på å ha MOT til å si nei, ha MOT til å bry seg og ha MOT til å leve. De mener at mobbing dessverre er et stadig problem i skolen og i samfunnet ellers, så det er viktig å ha påminnere om hvordan man skal oppføre seg mot andre. De trekker også fram viktigheten av å ha troen på seg selv, tørre å ha drømmer og gå “all in” om det er noe man ønsker å oppnå.

Kristoffer Reitan

Kristoffer Reitan

Golf
Født: 8. mars 1998
MOT-ambassadør siden 2014
Kommer fra Asker

16-åringen Kristoffer Reitan er enda ung, men har allerede utmerket seg som en av Norges mest lovende golfere. Han har spilt golf i 11 år, og går på NTG Ungdomsskole. Han er en utrolig hyggelig og jordnær gutt, som sier at MOT for han er å ta egne valg og være den personen som du er og ingen andre. Kristoffer har vært ungdomsambassadør i MOT siden 2014.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset

Skiskying
Født: 16.07.1983
MOT-ambassadør siden 2007
Kommer fra Tingvoll

Nils Erik er en norsk skiskytter. Han representerer Tingvoll Idrettslag, og er lokal ambassadør i Tingvoll kommune. Han har en arvelig muskelsvekkelse i begge bein, og konkurrerer i klassen LW3.

Nils Erik har flere internasjonale mesterskapsmedaljer, og tok blant annet to sølv og ett gull i Paralympiske vinterleker i Vancouver 2010.

Som MOT-ambassadør er Nils Erik målbevisst, positiv og ærlig.

Skei & PT

Skei & PT

Artister
Født: Skei 16.02.1988 PT 27.07.1889
MOT-ambassadør siden 19. desember 2014
Kommer fra Steinkjer

Kristoffer Skei og Per Thomas Holtan fra Steinkjer utgjør duoen Skei & PT. For tiden er de aktuell som finalister i TV2s storsatsing «The Stream».

Vi ønsker å være MOT-ambassadører fordi vi mener MOT viser og jobber for ekstremt gode verdier som vi selv også gjenspeiles i. Helt siden barndommen og starten på vår artistkarrière har vi jaget etter å bli ambassadører da det for oss er viktig å støtte opp under en organisasjon som jobber så målrettet for barn og ungdom. Vi er ekstremt begjæret av å kunne kalle oss for MOT-ambassadører og vi håper med det å kunne være gode rollemodeller i mange år framover, med å vise MOT til å leve, si nei og sist men ikke minst til å bry oss. 

Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal

Skiskyting
Født: 15.05.1989
MOT-ambassadør siden 2010
Kommer fra Tingvoll

Synnøve er skiskytter, og representerer Tingvoll Idrettslag. Hun er lokal MOT-ambassadør i Tingvoll kommune. Synnøve debuterte i verdenscupen i skiskyting 2008/09. Hun vant verdscupjaktstarten i Hochfilzen i 2012, og har en gullmedalje fra VM i 2012 (Ruhpolding) i mixstafett.

I MOTs skolevideo sier Synnøve at MOT for henne er å tørre å være seg selv, og å tørre å stå for de valgene man tar.