Vestby ungdomsskole blir MOT-skole!

- Et solid gjennomarbeidet opplegg som er faglig klokt.
vestby

MOT-laget utvides nok en gang, og Vestby ungdomsskole fra gamle Akershus har signert avtale om å bruke MOT som verktøy i det forebyggende programmet på skolen.

– MOT er et solid gjennomarbeidet opplegg som er faglig klokt. Vi trengte et opplegg som «holder oss i øra» og viser retning slik at vi kommer igjennom hele programmet og får solid kompetanseheving for ansatte. Når vi som jobber i skolen får verdiene og metodene innunder huden vil vi tenke MOT-verdiene i alt vi gjør med både elever, foresatte og kollegaer, sier rektor Marianne Thorvaldsen.

At enda en skole i Viken signerer avtale med MOT gleder regionleder Jan-André Olsen.

– Det at Vestby ungdomsskole og MOT inngår et samarbeid om å bygge robuste ungdommer gleder meg veldig. Hver gang jeg har besøkt skolen opplever jeg en merkbar god stemning i gangene mellom voksne og elever. Skolen har gjort en veldig god rekrutteringsprosess med å finne gode MOT-coacher, som denne uka er i Trondheim på MOTs grunnutdanning. Dette samarbeidet ser jeg frem til, sier Olsen.

Rektor Marianne Thorvaldsen har tro på å bruke MOT som verktøy i skolen for å styrke et trygt fellesskap.

– Når elever lærer å kjenne seg selv, sine styrker og metoder for positiv inkluderende utvikling, vil motet bli synlig. Det gir en mestring som bygger fantastisk selvfølelse og selvtillit. Det er det vi ønsker av alle mennesker rundt oss, og det er flott å kunne bidra til et samfunn som styrker et trygt fellesskap, avslutter Thorvaldsen.

Hvordan bli MOT-skole? Les mer her