Ny regionleder på plass!

Martin har lang erfaring fra skoleverket, og er vår nye regionleder for Oslo og gamle Akershus fylke.
ANSATT-18

Vi er stolte av å kunne presentere Martin Høglund Skyberg som ny regionleder. Martin er fra Oslo, 42 år, gift og har tre barn. Liker å være aktiv gjennom sykling, og spiller i korps. Han er utdannet lærer og har lang erfaring i skoleverket. Før han begynte i MOT, var han ansatt som lærer på Engebråten ungdomsskole i Oslo, hvor han jobbet i 15 år.

– Gjennom Engebråten ungdomsskole ble jeg kjent med MOT og da det i våres dukket opp en mulighet til å jobbe i MOT, kunne jeg ikke la den gå fra meg. Som lærer har jeg alltid vært opptatt av å få på plass et trygt læringsmiljø før man kan fokusere på fagene. At elevene blir sett, hørt, respektert og inkludert. At de rett og slett har det bra på skolen, og kan glede seg til hver eneste skoledag, er noe jeg brenner for. Disse tankene mener jeg stemmer veldig godt med det MOT står for, og derfor er jeg veldig motivert til å få lærere til å bruke de verktøyene vi har som hjelp til dette arbeidet. Jeg håper også at mine erfaringer som klasseleder og pedagog kan komme til nytte når jeg skal formidle MOTs verdier og tanker til lærere, elever og skoleledere.   

– Bygger tillit og relasjoner

MOTs leder for implementering og oppfølging, Wenche Loktu Skauge, er veldig fornøyd med den nye signeringen av regionleder.

– Martin er en mann som raskt bygger tillitt og relasjoner, og vi er veldig glade for å ha med på laget som regionleder for Oslo og Akershus. Med sin lange erfaring i Osloskolen, er vi sikre på at han har mye kompetanse som blir viktig og nyttig for MOT-skolene i regionen.

Etter en hektisk oppstart og bratt læringskurve i MOT, gleder Martin seg til å ta fatt på den viktige oppgaven med å sørge for at MOT-skolene i regionen får det de trenger, og forhåpentligvis også med noen nye skoler på laget.

– Etter mange år i skolen har jeg gang på gang fått oppleve den viktige effekten av MOT til å bry seg. Jeg husker spesielt en episode med en elev som syntes det var vanskelig å leve opp til egne og andres forventninger, og hadde mange tunge perioder i løpet av ungdomsskolen. Jeg var alltid på tilbudssiden og ga henne oppmerksomhet, selv om jeg ikke fikk så mye tilbake. Siste skoledag fikk jeg jeg så en personlig hilsen som jeg kan ta fram hvis jeg trenger en påminner på hvorfor MOT til å bry seg er så viktig.

«Takk for at du aldri gav meg opp»

– Der skrev hun bl.a: Takk for at du aldri gav meg opp, selv om jeg ikke orket. Takk for at du gav meg tid og mulighet og at du alltid kom med gode løsninger når jeg ikke klarte. Du har gjort det slik at jeg kom meg gjennom 10.trinn. Min drøm er at alle barn og unge skal oppleve det denne jenta gjorde; at noen har MOT til å bryr seg uansett hvordan man har det.

Velkommen på laget, Martin!