Ambassadørbesøk over hele landet

Fem heldige vinnere fikk inspirerende besøk av MOT-ambassadørene Peder Elias og Tobias Becs.
P1100262

Under MOTs ildsjelsamling, som årlig arrangeres i september, ble 5 vinnere trukket tilfeldig ut til å få besøk av noen av MOTs ambassadører kommende skoleår. Denne gangen ble vinnerne Skogn, Herøy, Sauda, Stordal og Fræna som alle fikk besøk.

– Det er alltid utrolig gøy å dra med MOT-ambassadører ut på skolebesøk. Skolene har stått på og lagt forholdene til rette for å lage en bra dag, og MOT-ambassadørene gleder seg til å hilse på ungdommene og dele fra deres eget liv, sier MOTs Tore Sandnes.

Se hvordan det gikk når Tobias og Peder Elias ga hverandre en utfordring

I år var det artist og nylig spellemannprisvinner Peder Elias, og flere ganger verdensmester i fotballtriksing Tobias Becs som delte på besøkene. Begge delte historier fra eget liv, hvor de var innom temaer som utenforskap, det å passe inn og å gå sin egen vi, følge sin passion og drømmer. Tobias Becs var på besøk hos Fræna, Stordal og Herøy.

– Jeg blir veldig imponert over engasjementet fra elevene i etterkant av showet. Det er stort å kunne komme med tips og råd fra egen karriere, spesielt når man merker at de som stiller spørsmål er så engasjerende og lyttende. En elev hadde en drøm om å bli skuespiller og drive med teater, og lurte på hvordan jeg orket å trene så mye hver dag. Da er det gøy å si hva som har fungert for meg, sier Tobias Becs.

I Sauda hadde de virkelig slått på stortromma denne dagen. Med flere innslag fra egne elever, og med mange gøye aktiviteter i etterkant av sceneshowet. MOT-koordinator Ingunn Sørnes kan fortelle om en bra dag i Sauda.

– I dag har det vært en kjempefin dag. Veldig kjekt å få vist frem elevene, og legge til rette for at de kan få mulighet til å skinne litt. Her i Sauda må vi gjøre litt ekstra ut av en slik dag, så vi avslørte et par drømmer som skal bli oppfylt her lokalt fra scenen. Vi avsluttet dagen med aktiviteter ute, som lykkehjul, svampekast, fotball, fotballtriksing og sumo-bryting. Veldig fint å få engasjert ungdommene på en slik dag.

Alle fikk spinne en gang hver, og alle fikk en eller annen premie på lykkehjulet

Hvordan opplever dere MOT her i Sauda?

– Det jeg liker med MOT er at det er satt i system, med gode økter i klasserommet som er fylt med mye aktivitet. Engasjerte ungdommer som tar eierskap. Det er ikke et program som kommer ovenfra og ned, men du får med ungdommene. Jeg har vært med noen år, og jeg synes MOT har blitt enda mer fremoverlent og følger utviklingen som skjer i samfunnet. Jeg tror ungdom trenger MOT mer enn noen gang.

MOT-koordinator Ingunn Sørnes er fornøyd med besøket og dagen.