En drømmedag i Groruddalen

– MOT har blitt en integrert del av hverdagen her på Apalløkka ungdomsskole.
apal v4

“God morgen, Bea, GOD MORGEN. Og der var det en kul jakke på deg! Husk alle! I dag er det drømmedagen, vi skal ha en bra dag – lets gooo!”

Apalløkkas selvlagde MOT-kommentatorboks var på plass da elevene kom gående mot hovedinngangen under blå himmel tirsdag morgen.

Mer om denne dagen lengre ned.

Unge MOTivatorer sparte ikke på energi og stemning denne morgenen.

– MOT er integrert i skolehverdagen

I snart 4 år har Apalløkka ungdomsskole samarbeidet med MOT Norge. Lailan Bamarbi jobber i miljøteamet på skolen, og er en av flere MOT-coacher som har vært med siden oppstarten.

– MOT har blitt en integrert del av hverdagen her på Apalløkka ungdomsskole. Vi har et eget MOT-rom på skolen og elevene våre elsker MOT-øktene og spør ofte når neste MOT-økt er. MOT synes i klasserommene, i gangene, i friminuttene og vi tar med MOT i andre aktiviteter i skolens regi. Kontaktlærere er ofte med i MOT-øktene, og tar i bruk MOT-verktøyene i møte med elever i elevsamtaler og andre fag. Jeg vil si vi bruker MOT hver dag.

Lailan trekker frem ledelsen som avgjørende.

– Ledelsen på skolen er helt med. Det er takket være ledelsen at MOT en så stor del av skolen. For vår skole er ikke MOT en “tilleggsting” – men en essensiell del av skolehverdagen. Ledelsen har ikke bare støttet oss som jobber som MOT-coacher, men de er også med og drar i gang det meste. Det er viktig å ha en ledelse som både heier og drar i gang, uten det tror jeg det er vanskelig å få til MOT like bra.

Lailan (i midten), sammen med Kaja Michaelsen og Kamal Saaliti som også er en del av MOT-teamet ved skolen.

Forsterkningsdagen

Tilbake til drømmedagen.

Drømmedagen er en forsterkningsdag i MOT-programmet, som MOT-skolene arrangerer på sin måte. Her er det å tørre sette seg noen drømmer, og tørre snakke om de høyt på dagsordenen. På Apalløkka ungdomsskole ble alle elevene tatt imot med musikk, drops, smil og hei – og to kommentatorer som skapte strålende god stemning fra MOT-kommentatorboksen elevene hadde lagd selv.

Også noen drømmer skal bli oppfylt.

– Vi har plukket ut flere små og litt større drømmer som skal få vite om det i dag. Noen har skrevet at de drømmer om å dra på kino med klassen, andre drømmer om å møte fotballspillere. Senere i dag kommer det tre VIF-spillere på overraskelsesbesøk til klassene. Det blir stort. Ekstra gøy er det at mange elever drømmer om at hele klassen skal få gjøre noe fint sammen, avslutter Lailan.

Flere av elevene fikk drakt fra VIF-spillerne som stakk innom på drømmedagen.

Hvordan bli MOT-skole? Les mer her!