EN DRØM KAN ENDRE HUMØRET, DAGEN – ELLER LIVET

Februar måned er MOTs drømmeperiode. Hvorfor mener vi drømmer er viktig?
Regine Oen Hatten

Regine Oen Hatten, daglig leder MOT Norge

Se for deg at du står opp en dag.

Alt er bare dritt og du klarer liksom ikke glede deg til NOE den dagen. Ute regner det, du har kjedelige arbeidsoppgaver som venter på skolen, og egentlig så har ikke siste perioden bydd på så mange fine opplevelser.

Men så tar du opp telefonen, og der; som bakgrunn har du bilde av en artist. Du finner fram Spotify og setter på favorittlåta di. Plutselig er du også en artist som synger foran et stort publikum. De klapper og danser og du gir alt du har. Helt til mamma roper «frokost!»…

Sånn er det med drømmer, de kan ta oss ut av hverdagslivet og inn i et helt annet univers. Det er derfor vi i MOT syns det er så viktig å snakke om dem – det gir oss positiv energi, motivasjon og kan være et fristed fra livet utenom.

Derfor markerer MOT i februar måned «Drømmeperioden» og flere av MOTs samarbeidsskoler lager egne drømmedager der de oppfyller ungdoms drømmer. Samtidig er vi i gang med å se på ungdoms søknader til MOTs drømmefond, for å velge ut hvilke drømmer vi skal oppfylle i år. Det er en svært givende jobb.

Noen drømmer når man, andre drømmer når man ikke. Det er ikke det viktigste poenget. Fordi vi har så troa på at, uansett utfall, så er drømmer med å gjøre ungdommer – og voksne for så vidt – mer robust.

Og så vet vi at det ikke alltid er så enkelt. Men det å ha fokus på drømmer, snakke om drømmer – og reflektere rundt hvilke drømmer man har; det er faktisk en viktig del av jobben vår med å styrke ungdoms robusthet i møte med livet.

Så, Hva er DIN drøm?