Gjermund Åsen og Cecilie Kvamme vant MOT-prisen 2022

Spillerne fra LSK og Brann fikk utdelt den gjeve utmerkelsen lørdag kveld under NISO-awards.
MOT-prisen

Hvert år deler MOT Norge ut en MOT-pris for Eliteserien og OBOS-ligaen, og en MOT-pris i Toppserien. MOT-prisen er en viktig utmerkelse til spillere som påvirker ungdom på en positiv måte, og MOT er utrolig stolte over å kunne gjøre stas på viktige forbilder på denne måten. Vi har ståltro på å snakke om atferd vi ønsker mer av, og nettopp derfor ønsker vi også å løfte fram spillere som går foran som gode og bevisste forbilder. Spillerne er nominert av spillergruppa eller kapteinsteamet i sine klubber.

MOT-prisen for 2022 ble lørdag kveld delt ut under NISO-awards, og der ble det klart at Cecilie Kvamme fra Brann, og Gjermund Åsen fra Lillestrøm SK stakk av med den gjeve prisen fra henholdsvis Toppserien, og Eliteserien/OBOS-ligaen.

– En lagkaptein med stor L

Gjermund Åsen vant MOT-prisen for Eliteserien/OBOS-ligaen. Foto: LSK

Dette skrev LSK i sin nominasjon av vinneren for Eliteserien/OBOS-ligaen:

Gjermund Åsen har et hjerte av gull og gjør alt han kan for å støtte de som trenger en hjelpende hånd. Vi kunne nesten ha skrevet en bok om alle hans gode gjerninger. Her er noen eksempler:
Det første han gjorde da han signerte for LSK var å gi 10 000 kroner fra egen lomme i støtte til idrettslaget i Gjerdrum i etterkant av raset i bygda. Da Tobias Svendsen slet med angst og mentale utfordringer lot Gjermund lagkameraten bo hos ham i en måned – der han hver morgen serverte Tobias kaffe på senga.
Tidligere i høst besøkte han kreftsyke Lukas (12) på Radiumhospitalet der han lovte å gi den unge LSK-supporteren hans medalje – hvis Lillestrøm ender på topp tre i Eliteserien. Og han stilte selvsagt opp på LSK Unified sin sesongavslutning. Gjermund Åsen er et helt unikt menneske, et fantastisk forbilde for barn, ungdom, voksne og eldre – og en lagkaptein med stor L.

Trener Gatelaget i Brann

Cecilie Kvamme vant MOT-prisen for Toppserien. Foto: Bjørn Erik Nesse (Digitalsport)

Dette skrev Brann i sin nominasjonstekst av vinneren for Toppserien:

Spillerne har stemt frem Cecilie Kvamme. Hun trener Gatelaget vårt. Spillerne der elsker henne. Hun vet ikke hva godt hun skal gjøre for den gjengen.

Cecilie har vært ute og besøkt 12-13 klubber i år. For alle jentene i klubbene er hun er hun et stort forbilde. Gir av seg selv på alle besøkene. Det har vært OBOS nabobesøk, fotballskoler o.l. Vi har alltid fanzone etter hjemmekampene. Cecilie stiller opp med smil og skriver autografer så blekket spruter. Alltid like blid, og tar seg god tid. Vi er utrolig stolt over å ha en slik ambassadør i klubben.

Hun stiller også alltid opp for media, om det er Ballspark (BT), Fotballpreik (BA) eller NRK. Hun blir og er en stor rollemodell for alle fotballgutter og jenter.

Juryens begrunnelse

Nytt av året er at prisen blir delt ut av en jury. Årets jury har bestått av; tidligere MOT-ambassadør Brede Hangeland, tidligere vinner av MOT-prisen og NFF-ansatt Kristoffer Vatshaug, tidligere ansatt i MOT og journalist for Discovery Susanne Wergeland, styremedlem i MOT Rune Bratseth og Leder for MOT marked Ingrid Ness Rolland.

Juryen la vekt på følgende: Begge prisvinnerne har gjort en ekstraordinær innsats som forbilder utenfor fotballbanen. De har over lengre tid vist at fotballspillere virkelig kan bidra til samfunnet, som forbilder både internt i sine respektive klubber men også eksternt i møte med publikum og barn og unge.