«Du vet når folk e’ så trøtt i trynet e’ det viktig med litt glede»

MOT til å glede-dagen: Gled noen i dag, du også!
Regine Oen Hatten

Regine Oen Hatten, daglig leder MOT Norge

I forrige uke reiste jeg fra Bergen Lufthavn tidlig om morgenen. Så vidt våken møtte jeg opp på flyplassen og gikk på autopilot inn i sikkerhetskontrollen. Når det er min tur, går jeg frem, ser ned og strekker jeg meg etter boksen til å legge tingene mine oppi. I det jeg har lagt boksen frem, ser jeg opp og til min store overraskelse møter jeg et stort glis!

«God morgen, det e’ en deilig morgen e’ kje’ det?», sier vekteren på andre siden av båndet.

Jeg blir SÅ glad av dette gliset og gliser like stort tilbake, helt ubevisst. 

«Jo, det er en god morgen! Spesielt når jeg møter på sånne som deg. Nå ble jeg oppriktig glad», svarer jeg.

«Du vet når folk e så trøtt i trynet er det viktig med litt glede», svarer den hyggelige vekteren.

En helt vanlig hverdagshistorie, som likevel ikke er så vanlig som vi kanskje skulle tro. Å møte på denne gledessprederen var en utrolig fin start på dagen min. Av og til er det så utrolig lite som skal til for å gjøre andre glad! Dette vet vi jo alle så godt, men hvorfor sprer vi likevel ikke glede oftere?  

I dag har vi sjansen til å gjøre noe med dette. For i dag, 23.november, markerer MOT Norge MOT til å glede-dagen.

Denne dagen handler om å bevisstgjøre hverandre på nettopp hvor lite som skal til for å gjøre dagen god for andre. Dagen handler om å glede flest mulig, med enklest mulig midler. Rett og slett spre glede! Gi et smil, ett hei eller en hyggelig kommentar til folk du møter. Slå av en prat med han ved siden av deg på bussen. Send den ekstra tekstmeldingen til noen du tenker på, eller ring bestemor som du ikke har sett på en stund. Kanskje gå bort til naboen med et hyggelig kort?

Det finnes mange som meg, som setter pris på det påfyllet av energi.

Og så finnes det også andre som virkelig trenger det. Som kanskje ikke har det så bra i hverdagen. Denne dagen er en fin anledning til å løfte blikket og vise MOT til å bry seg.

På MOTs skoler er årets største glede-dugnad allerede i gang. Vi håper du som leser dette blir med!

Det skal så lite til, men verdien er så stor.

Gled noen i dag, du også!