Høydepunkter fra årets Ildsjelsamling

8.-9.september samlet MOT over 600 Ildsjeler som alle brenner for det samme: å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle!
Fantastisk åpningsshow med 30 ungdommer fra Selbu ungdomsskole som sang sangen Kompis av Halva priset

Bildet illustrerer den fantastiske starten på samlingen med 30 ungdommer fra Selbu ungdomsskole som fremførte sangen Kompis av Halva Priset sammen med bandet Kompaniet.

Den gode energien var som en varm vind i gangene på den tradisjonsrike samlingen. 2-dager fullspekket av inspirasjon gjennom foredrag, musikalske innslag, sofaprater på scenen, workshops og ikke minst et spektakulært kveldsshow med nydelige innslag fra både gamle og nye MOT-ambassadører. Målet? Å inspirere og motivere.

– Ildsjelsamling er vår viktigste arena for å gi det store MOT-laget, og da spesielt MOT-coachene, inspirasjon og motivasjon slik at de fortsetter det viktige arbeidet i møte med ungdom i klasserommet. Det er de som lytter til ungdoms drømmer, reflekterer rundt vanskelige valg, ser hver enkelt, trener MOT – til å leve, bry seg og si nei og styrker bevissthet i klasserommet. Derfor er denne samlingen så utrolig viktig for oss, sier Leder for MOT Norge, Regine Oen Hatten

Sofaprat med tidligere vinner av årets MOT-coach, Lars-Einar Torkildsen fra Grimstad

Kåret årets MOT-team

Hvert år på Ildsjelsamlingen blir nettopp disse viktige MOT-coachene hedret for sin innsats gjennom at MOT løfter frem noen av de som gjør jobben aller best.

– MOT er opptatt av en unne og beundre kultur, derfor elsker vi å løfte frem de som gjør det ekstra godt. Alle disse MOT-teamene, og alle andre MOT-skoler har fått tusenvis av direkte tilbakemeldinger fra ungdom på at MOT er en viktig støttespiller for dem i ungdomstida. Jeg ønsker igjen å gratulere alle vinnere, og gratulerer også til alle de andre som jobber hver eneste dag for å bidra til at ungdom har det godt på skolen og i livet, sier Oen Hatten.

De nominerte til årets MOT-team

Kriteriene for å bli nominert til årets MOT-team er at de skal ha gode resultater på MOT-undersøkelsen, de skal ha jobbet godt over tid og MOT skal være godt forankret i skolens personalgruppe og hos skoleledelsen. Dette er alle viktige suksessfaktorer for å lykkes med MOTs programmer i skolen.

Vinnerne fra hver region, som dermed ble nominert til årets MOT-team var følgende skoler:
  1. Fra region Innlandet og Viken: Killingrud ungdomsskole
  2. Fra region Oslo og tidligere Akershus: Bjørnholt skole
  3. Fra region Telemark og Vestfold, Agder og Rogaland: Siljan ungdomsskole
  4. Fra region Vestland: Rimbareid barne- og ungdomsskule
  5. Fra region Møre og Romsdal: Surnadal barne- og ungdomsskule
  6. Fra region Trøndelag: Grøtte skole
  7. Fra region Nord-Norge: Bardu ungdomsskole

Under kveldsshowet ble årets MOT-team kåret, og vinnerne ble… Rimbareid barne- og ungdomsskule!

Begrunnelse: MOT-coachene på denne skolen er prototypen på det vi ønsker oss av de som utøver MOT i klasserommet: ungdommelige, mulighetsfokuserte og oppriktige. Det ligger en aura av god energi rundt dem, og vi vet at elevene har stor tillitt til at MOT-coachene spiller på lag med ungdommen. Siden oppstart av MOT i 2018 har denne skolen fulgt alle anbefalinger og lyktes med å implementere MOTs programmer som et helhetlig opplegg på skolen.

Delegasjonen fra Rimbareid barne- og ungdomsskule: rektor Trude Mathiesen, MOT-coach Marte Belsvik Hansen, MOT-coach Charlotte Ayoe Levåg og MOT-coach Hilde Volden Define sammen med nestleder i styret til MOT Norge, Marit Breivik og Daglig Leder for MOT Norge Regine Oen Hatten

På spørsmål om hvorfor de lykkes svarer MOT-coach Hilde Volden Define følgende:

– Jeg tror vi lykkes fordi vi er tre ulike damer med ulike interesser som igjen gjør at vi treffer elevene på ulike måter. Vi jobber godt i lag! Jeg tror også det er viktig at vi får være to MOT-coacher sammen i gjennomføringen i klasserommet, og at læreren som har klassen er med. Vi har også kollegaene, ledelsen og skolesjefen i ryggen som støtter og legger til rette for oss.

– Jeg tror også at vi lykkes fordi vi møter elevene der de er, og jobber for dem – ikke for oss selv. Vi har et felles mål, og det er å utvikle robust ungdom! legger MOT-coach MarteBelsvik Hansen til.

– Jeg føler egentlig bare at vi er oss selv, og at elevene legger merker til det, avslutter MOT-coach Charlotte Ayoe Levåg.

OBOS overrasket med 100.000 i bursdagsgave til MOT

Høydepunktene ville ingen ende ta på årets samling. Ettersom MOT ble stiftet i 1997, feirer MOT 25 år og det var dermed planlagt å vie en del av samlingen til bursdagsfeiring. Blant annet var både Maria Arredondo, Christian Ingebrigtsen og Chand Torsvik invitert som et symbol på tidligere store MOT-ambassadører. I tillegg kom også superaktuelle MOT-ambassadør Chris Holsten og hadde en egen minikonsert, som var hans bursdagsgave til MOT-laget!

Det som derimot ikke var planlagt var at OBOS, som har vært næringslivspartner med MOT siden 2019, tok ordet på scenen under festmiddagen og sa de ville gi hele 100.000 i bursdagsgave til MOT!

– MOT bidrar til å bygge robuste ungdom, og det heier vi i OBOS på, sier Hege Irene Asplund som er sponsoransvarlig for kultur og sosio i OBOS.

OBOS sin visjon er å bygge framtidens samfunn og oppfylle boligdrømmer. Ungdom er fremtiden, derfor er MOT Norge en viktig partner for OBOS. 

– Vi ble enormt overrasket og ikke minst takknemlig!. Veldig stolt og glad for å ha OBOS med på laget! Disse midlene skal vi forvalte godt, sier Oen Hatten.

Dag 2 av Ildsjelsamlingen ble rundet av med en magisk ungdomssekvens i tillegg til foredrag av klinisk psykolog Trond Haukedal, nestleder i styret til MOT Norge og tidligere landslagstrener, Marit Breivik og MOT-ambassadør og komiker Nils-Ingar Aadne.

– Tusen takk til hele det store MOT-laget for nok en fantastisk samling. Vi er klare for 25 år til, avslutter Oen Hatten.

Her er et bildedryss fra samlingen:

Alle foto: @Magnus Mjømen