Skilandslaget bruker MOT-camp til å bygge lagfølelse

Kvinnelandslaget i langrenn har treningssamling på MOT-camp. Årsaken: Bymarka rett utenfor døra og gode fasiliteter til å bygge det sosiale i laget.
skilandslaget

Da landslaget skulle velge sted for treningssamlingen i august, falt valget på MOT-camp i Trondheim. Inspirasjonssenteret på 3 500 kvadratmeter ligger i naturskjønne omgivelser på Lille Gråkallen i Bymarka.

– Først og fremst har vi Bymarka rett utenfor døra med muligheter for å stikke rett ut å trene. Vi fikk også et veldig positivt inntrykk av atmosfæren av rommene da vi var her på befaring. De gode sosialsonene dere har her, gjør at vi har gode muligheter til å bygge det sosiale i laget, sier landslagstrener Stig Rune Kveen.

Landslagstrener Stig Rune Kveen.

Kommunikasjon og inkludering

Landslagsjentene ankom MOT-camp mandag ettermiddag og blir til lørdag ettermiddag. I tillegg til to treningsøkter om dagen, måltider og hvile, benytter landslaget muligheten til å bygge lagfølelse.

– Vi trenere prøver å være positive, snakke med alle og være inkluderende. Kommunikasjon og inkludering er viktig for oss, forteller Kveen.

Han får støtte av MOT-ambassadør og langrennsløper Anna Svendsen som mener jentene heier på hverandre til tross for at de er konkurrenter på startstreken.

– Vi er et bra lag med en sammensveiset gjeng. Alle bygger opp hverandre og det er et miljø for at vi kan si fra til hverandre hvis det er noe. Der bruker vi mye av det MOT snakker om. Det å se hverandre og det å ha mot til å si fra hvis det er noe, sier Svendsen og legger til:

MOT-ambassadør Anna Svendsen.

– Vi er ærlig med hverandre. Både når det er positivt og negativt, og vi kan gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Det tror jeg er viktig for at gruppa skal prestere.

Viktige forbilder

I løpet av oppholdet på MOT-camp har utøverne og trenerteamet både fått faglig og sosialt påfyll. Tirsdag formiddag deltok teamet på et MOT-foredrag hvor de fikk høre hvordan MOT jobber med ungdommer, og ikke minst hvor viktig hver enkelt utøver er som rollemodell og forbilde.

Det ble mye latter blant utøverne og trenere da de fikk testet noen av øvelsene som kjøres i MOT-øktene i klasserommet.

Se video nederst i artikkelen!

Etter at landslaget var ferdig med foredraget, var det det MOT Norges ambassadørlag Rosenborg sin tur til å få årets MOT-foredrag. Dermed fikk landslagsjentene også med seg at Rosenborg-spillerne med støtteapparat brukte ettermiddagen til lagbygging, da de fikk brynt seg på ulike gruppeaktiviteter i Camp MOT.

Sosialt påfyll og lagbygging

I løpet av uka har skilandslaget fritt disponert MOT-camp slik de ønsket. At landslagsledelsen påpeker at de gode sosialsonene på bygget er gull verdt for en slik gruppe, synes daglig leder Regine Oen Hatten er flott å høre.

– Vi er utrolig stolte over at skilandslaget ønsker å benytte seg av vårt magiske inspirasjonssenter. MOT-camp er jo mye mer enn bare et overnattingssted – her utdanner vi både nye medarbeidere til MOT-laget, driver lederutvikling for ungdom og voksne i kommune eller næringsliv.

AVKOBLING: Tirsdag kveld benyttet utøverne og trenerteamet kinosalen på MOT-camp til å heie frem Jakob Ingebrigtsen til EM-gull. Foto: Skjermdump fra Instagram @langrennslandslaget

Hatten synes det er ekstra stas at landslagsledelsen la merke til den gode atmosfæren i rommene.

– For oss er det viktig at MOT-camp er et godt og trygt sted å være. Og vi håper at skilandslaget i løpet av uka har blitt enda bedre kjent med MOTs verdier og på den måten blitt enda mer bevisste på sin rolle som forbilder for ungdom og samfunnsbyggere generelt, sier Hatten, før hun tilføyer:

– Kanskje kan dette inspirere flere til å ta turen til MOT-camp i fremtiden!

MOT-øvelse: Skijentene og trenerteamet fikk testet flere av øvelsene som MOT kjører i klasserommene på ungdomsskoler og videregående skoler.
PRESSEDAG: Onsdag tok flere nasjonale medier turen til MOT-camp for å intervjue langrennsjentene.
KLAR FOR TRENING: Med Bymarka rett utenfor døra var det kort vei til treningsfasilitetene for utøverne og trenerteamet. Foto: @langrennslandslaget
GOD OPPLADNING: Langrennsjentene kjørte to treningsøkter om dagen. Fra venstre Helene Marie Fossesholm, Mathilde Skjærdalen Myhrvold og Julie Myhre. Foto: @langrennslandslaget
MOT-øvelse: Landslaget fikk kjenne på viktigheten av inkludering under MOT-øvelsen “Lappen i panna”.