MOT Norge arrangerte Fifa-turnering i e-sport

MOT Norge ønsker gjennom e-sport å bevisstgjøre ungdom på viktigheten av å løfte hverandre, samhold, kosthold, søvn og fysisk aktivitet.
Fifa-turnering i e-sport

Tidligere i mai arrangerte MOT Norge sin aller første Fifa-turnering i e-sport på Jotunheimen i Trondheim. Deltakerne var elever fra Sverresborg-, Rosenborg- og Huseby ungdomsskole.

MOT skal være på de arenaene som er viktig for ungdom, og vi vet at e-sport og gaming har stor betydning for mange ungdommer. Vi ønsker å løfte frem e-sport på en positiv måte, sier Sverre Ræder, leder MOT Merkevare.

Ræder påpeker at MOT, sammen med Team Midgard og Jotunheimen e-sportsenter, ønsker å bevisstgjøre ungdommene på områder innen e-sport som å løfte hverandre, samhold, kosthold, søvn og fysisk aktivitet.

– Vi ønsker å skape en god opplevelse for ungdommene, og det både håper og tror vi at vi klarte.

VIKTIG ARENA: MOT Norge ønsker å løfte frem e-sport og har derfor signert to e-sportlag som ambassadørlag, forteller MOTs Sverre Ræder her under Fifaturneringen på Jotunheimen.

– Helt konge!

Det var Tobias Baadnes Strømsness fra Huseby ungdomsskole som til slutt gikk seirende ut av e-sportturneringen på Jotunheimen i Trondheim.

– Det er nydelig. Det føles kjempebra, sier Strømsness og innrømmer at han spiller en del Fifa hjemme.

Sammen med ungdommer fra Sverresborg, Rosenborg og Huseby ungdomsskole, tilbragte Strømsness en annerledes dag på Jotunheimen e-sportsenter.

– Dagen har vært helt konge. Alle har vært så snille og det har vært god stemning.

BRA GJENG: Det var god stemning under MOT Norges første Fifa-turnering i E-sport. Foran ligger vinner Tobias Baadnes Strømsnes med pokalen.

Gaming som idrettsgren

Lærer Alexander Øverås Karlsen ved Rosenborg ungdomsskole tror det betyr mye for elevene å bli anerkjent på en interesse som etablerte voksne ikke har vært flinke nok til å møte ungdommene på.

– Vi vil jo alle bli sett. Det er lettere å anerkjenne fysiske idrettsprestasjoner. Jeg tar meg selv i at jeg spør elevene hvordan det gikk på kamp i helgen, men jeg spør ikke hvordan det gikk med gamingen, innrømmer Karlsen og legger til:

– Den overraskelsen du ser i øyene til elevene i dag, sier litt hva det betyr for dem. De er ikke vant til at gaming blir anerkjent på denne måten.

Karlsen får støtte av lærer Steffen Sandvær ved Huseby ungdomsskole.

– Kjempeartig! Ungdommene føler seg litt privilegerte som får representere skolen i en Fifa-turnering. Gaming begynner å bli mer og mer anerkjent som idrettsgren, sier Sandvær.

EN ANNERLEDES DAG: Lærer Alexander Øverås Karlsen (bak i midten) hadde med seg en gjeng engasjerte elever fra Rosenborg ungdomsskole.

Slik lykkes du med gaming

Jotunheimen i Trondheim er Norges største senter dedikert til e-sport og gaming. Daglig leder Alex Hole forteller at de ønsket å arrangere en Fifa-turnering i samarbeid med MOT Norge for å gi ungdommene en annerledes dag.

NYTTIG ERFARING: Daglig leder Alex Hole ved Jotunheimen e-sportsenter mener ungdommene kan ha stort læringsutbytte av å drive med gaming.

– Jeg håper ungdommene fikk se og oppleve en fantastisk plass, med fantastiske mennesker. Det å representere sin skole i en turnering er noe mange ønsker. Det blir noe større enn en selv. Kanskje noen sitter igjen med nye vennskap også? Sier Hole og legger til at han håper noen av ungdommene ble motiverte til å satse mot e-sport.

Hole trekker frem e-sport som en god mulighet til å trene både på kommunikasjon, samarbeid, kreativitet og kritisk tenkning. E-sport kan også hjelpe elevene på skolen og ellers i livet, skal vi tro gaming-entusiasten.

– Dagens generasjon lærer engelsk via spillingen og ikke på skolen. Evnen til å takle motgang handler mye om å tape. Men hva er det som gjør at de trykker på start igjen etter å ha tapt? Dette er noe som vi må lære de å overføre til andre deler av livet. Går det dårlig i livet eller på skolen, så skal man trykke resett og prøve igjen. Dette er noe de behersker i spillverden, hvorfor ikke bruke det i livet, smiler Hole.

Og hvis du lurer på hva som skal til for å bli god i gaming, har den daglige lederen svaret klart.

– For å bli god må man tenke på hele menneske. Fysisk trening, kosthold, mental trening, søvn og ferdighetstrening. Det er akkurat som å bli god i fotball eller håndball. Hard jobb og dedikasjon er nøkkelen for de fleste.