Ranheim blir ny ambassadørklubb for MOT Norge

MOT Norges nye ambassadørklubb Ranheim ønsker å bruke sin posisjon i samfunnet til å styrke ungdommens tro på seg selv.
Fra venstre Ranheimspiller Marcus Mehnert, kommunikasjon-og ambassadøransvarlig Martine Haug Nysether i MOT Norge og Ranheimspiller Erik Tønne på Markaplassen ungdomsskole.

MOT Norge jobber for å styrke ungdoms robusthet, mentale helse, livskvalitet, bevissthet og mot. Våre flotte ambassadører og ambassadørlag er håndplukkede forbilder innen idrett og kultur – som bidrar til å forsterke ungdoms bevissthet og mot gjennom sitt engasjement. Siste tilskudd blant ambassadørlagene er Trondheimsklubben Ranheim.

– Vi synes det er helt fantastisk at vi har fått med Ranheim på MOT-laget. At klubben ønsker å bruke sin posisjon til å bevisstgjøre og hjelpe ungdom i møte med livets utfordringer er helt i tråd med MOTs tankegang, sier kommunikasjon- og ambassadøransvarlig Martine Haug Nysether i MOT Norge.

– Alle MOT-ambassadørene er gode rollemodeller og forbilder som er bevisste sitt ansvar. Derfor er det veldig kjekt at vi har fått med en gjeng med engasjerte Ranheim-spillerne som vil bidra til å styrke MOT-laget ytterligere, legger Nysether til.

Ønsker å styrke ungdommer

Nå ønsker Trondheimsklubben å bruke sin posisjon i samfunnet til å bidra til å styrke ungdommers tro på seg selv. Daglig leder Frank Lidahl i Ranheim forteller at klubben er opptatt av mennesker og at det er gjennom verdiene lidenskap, utvikling og fellesskap Ranheim bygger kulturen sin.

– Vi ønsker å skape en fotballklubb som betyr noe langt mer for folk flest enn bare kampen. Vi har en mulighet som toppfotballklubb til å påvirke mennesker positivt og det er et oppdrag som er viktig for oss, påpeker Lidahl og utdyper:

– Med MOT kommer vi enda tettere på ungdom, og ikke bare ungdom som er i organisert aktivitet. Og vi treffer ungdommen i en fase der vi kan bidra til positiv påvirkning, knytte bånd og styrke ungdommens tro på seg selv i en verden som ikke er enkel.

Varm velkomst

Onsdag ble Ranheim offisielt lansert som ny MOT-ambasssadørklubb foran hele 8. trinn på Markaplassen ungdomsskole i Trondheim. Ranheimspillerne Erik Tønne og Marcus Mehnert ble godt mottatt av elevene.

– For oss i Ranheim er fellesskap og inkludering viktige verdier. Det å være en del av et fellesskap er utrolig viktig. Derfor er vi stolte over å kunne kalle oss MOT-ambassadører, og at vi sammen med MOT skal lære ungdommer viktigheten av å inkludere alle, sier Tønne.

Ranheim ny ambassadørklubb
VIKTIGE TEMA: Erik Tønne (fra venstre), Martine Haug Nysether og Marcus Mehnert snakket blantannet om viktigheten av felleskap og det å ha MOT til å ta egne valg.

Under lanseringen av klubben fikk elevene bli bedre kjent med de to Ranheimsspillerne som ble intervjuet av Martine Haug Nysether, kommunikasjon- og ambassadøransvarlig i MOT Norge. I tillegg fikk både elevene og spillerne utfordret seg på noen bevisstgjøringsøvelser i god MOT-ånd.

Skaper varme og engasjement

Lidahl påpeker at klubben ønsker å bruke sin posisjon til å bevisstgjøre og hjelpe ungdom – som i dagens samfunn møter ulike utfordringer.

– Mange ungdommer føler et press om å være perfekt i mange sammenhenger i hverdagen. Ingen er perfekte, men å være den beste utgaven av seg selv er noe vi i Ranheim sikter mot og det kan være fint å bidra med bevisstgjøring rundt dette inn mot ungdommen sammen med MOT også, sier Lidahl.

Han legger ikke skjul på at MOT har vunnet en plass i hodet og hjertet til mange ungdommer, og er for mange både en inspirasjon og et kompass i livet.

– Det er etter min mening viktigere enn noen gang å jobbe proaktivt inn mot ungdommen for å både forstå, lytte og kunne bidra til å skape utvikling for enkeltmennesker og grupper. MOT gjør en god jobb og skaper varme og engasjement med sine aktiviteter sammen med ungdommen.