MOT-prisen 2021: Her er de nominerte i Eliteserien og OBOS-ligaen

Ni spillere fra Eliteserien og OBOS-ligaen er nominert av sine lagkamerater til å vinne MOT-prisen 2021 for årets modigste fotballspiller.

MOT-prisen 2021

For 13. gang skal MOT-prisen for Eliteserien og OBOS-ligaen deles ut. I likhet med tidligere år er det spillerne på MOT Norges ambassadørlag som nominerer sin kandidat til MOT-prisen. Det er også spillerne selv som stemmer frem vinneren blant de nominerte MOT-kandidatene.

Kriteriene for å vinne MOT-prisen er at spilleren er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillere og viser respekt for både dommer og motspillere.

- Vi synes det er utrolig stas å dele ut MOT-prisen. Vi er stolte over at vi har mange flotte rollemodeller på våre ambassadørlag og vi synes derfor det er viktig å gi spillere som er bevisste sitt ansvar som forbilder en ekstra oppmerksomhet, sier kommunikasjon- og ambassadøransvarlig Martine Haug Nysether i MOT Norge.

Viktige forbilder

MOT Norges ambassadørlag er lag i Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien som ønsker å styrke ungdoms livskvalitet gjennom sitt engasjement og er bevisste sitt ansvar som rollemodeller ved at de spiller med MOT-logoen på ryggen.

- I alle de årene MOT har eksistert har toppfotballklubber vært en viktig påminner og forsterkning av MOT sitt budskap inn mot ungdom. At spillerne selv stemmer frem årets modigste fotballspiller er vi stolte over, ettersom det er spillerne selv som vet hvem som tar ekstra ansvar både på og utenfor banen, påpeker Nysether.

I fjor var det Molde-spiller Ohi Omoijuanfo som vant MOT-prisen for Eliteserien og OBOS-ligaen, mens det var Lyn-spiller Kirvil Odden som stakk av med MOT-prisen for Toppserien.

Årets nominerte til MOT-prisen 2021:

Keeper Håkon Oppsal
Foto: NTB

SK Brann

Spiller: Håkon Opdal

Begrunnelse: Håkon Opdal har vært et strålende forbilde både på og utenfor banen. Dette gjelder både på trening, i garderoben og i møte med supportere i alle aldre. Hver gang det er en ung supporter som har på seg Brann-drakt, stiller Håkon opp på bilder og skriver autografer. Han har ved flere anledninger også gitt vekk hanskene sine til heldige barn. Som den eldste i garderoben passer han på at alle lagkamerater har det bra, og han inspirer til å ta utdanning og jobb ved siden av fotballkarrieren. Han legger opp etter sesongen som en av de mest populære spillerne i Brann gjennom historien.

Foto: Sogndal Fotball

Sogndal

Spiller: Mathias Blårud

Begrunnelse: Mathias er en smilende person som alltid bryr seg om sine lagkamerater og sine kollegaer. Han er et forbilde i gruppa og passe alltid på at alle føler seg inkludert og har det bra.

Stabæk-spiller Simen Wangberg
Foto: Stabæk Fotball

Stabæk Fotball

Spiller: Simen Wangberg

Begrunnelse: Bakgrunnen for det er at han har kommet inn i laget og tatt et stort ansvar både på og utenfor banen. Han er en veldig flott ambassadør for klubben, og er en særdeles medmenneskelig mann. Han bryr seg om både lagkamerater og andre i klubben, og er en du kan ta med i krigen. Simen er en verdig kandidat, og har virkelig stått frem til tross for den situasjonen vi har stått igjennom hele året.

Kristoffer Haraldseid
Foto: Molde FK

Molde FK

Spiller: Kristoffer Haraldseid

Begrunnelse: Kristoffer ble valgt med klar margin i avstemmingen fra spillergruppen til Molde FK for årets MOT pris. Han har vært et sant forbilde for alle spillere i forhold til å spre positiv energi og sette laget foran seg selv i hele år. Kristoffer sine holdninger, både på og utenfor banen, har vært profesjonelle fra første dag til nå, og det er et eksempel på hvordan det skal gjøres som vil være vanskelig for noen andre å matche. Molde FK er stolt over å nominere Kristoffer Haraldseid til MOT-prisen 2021.

Dan Peter Ulvestad
Foto: Kristiansund BK

Kristiansund BK

Spiller: Dan Peter Ulvestad

Begrunnelse: Vi velger å nominere vår kaptein, Dan Peter Ulvestad, til årets MOT-pris. Dan Peter går foran som et godt eksempel både på og utenfor banen. Han er til inspirasjon for både store og små, og representerer klubbens verdier, profesjonalitet, synlighet og engasjement, på en eksemplarisk måte.

Foto: Lillestrøm SK

Lillestrøm SK

Spiller: Gjermund Åsen

Begrunnelse: Gjermund ser alle. Han er opptatt av at alle rundt seg har det bra. Det er det samme om du er kaptein på laget eller jobber frivillig for klubben. I hans hodet er du like viktig og skal bli satt like mye pris på. I tillegg er Gjermund en ledertype i gruppa og prøver å løfte hver enkelt til å bli den beste utgaven av seg selv.

 

Foto: Srdan Mudrinic

Aalesunds FK

Spiller: David Fällman

Begrunnelse: Den trivelige og familiekjære svenske har gode holdninger og verdier, møter deg med interesse og er genuint opptatt av at alle skal trives. Han tar seg tid både til lagkamerater, ansatte og frivillige. I et tett kampprogram, og med store forventninger om opprykk, har David vært samlende. I en periode med litt mindre gode prestasjoner, der ett poeng gjerne skulle vært tre, var David rakrygget i møte med media og spillergruppa. Han var klar i sin tale på hva han forventet, og stilte de tydeligste kravene til seg selv som bidragsyter. Det var aldri snakk om å være negativ til gruppa og medspillerne, men motivere og hente fram det beste i hver enkelt.

David er også vært svært opptatt av menneskene i og rundt klubben. Han har uoppfordret stilt opp på arrangement i regi av supporterne, hvor han har tatt seg veldig god tid til både store og små. Han har også vært på besøk hos bredden for å trene lag, fortelle om hverdagen som fotballspiller og komme med sine råd fra en innholdsrik karriere.

RBK-spiller Alexander Tettey
Foto: Rosenborg BK

Rosenborg BK

Spiller: Alexander Tettey

Begrunnelse: Alexander Tettey er alltid blid og positiv. Han tenker alltid laget foran seg selv og har sterk rettferdighetssans. Han bryr seg om både lagkamerater, kollegaer og er alltid imøtekommende til alle henvendelser. Alex går foran som et godt eksempel i de aller fleste situasjoner uten å si noe, men han viser det i måten han opptrer på.

Magnus Andersen
Foto: Tromsø IL

Tromsø IL

Spiller: Magnus Andersen

Begrunnelse: Magnus er inne på oppløpssiden av sin TIL-karriere etter 11 år i klubben. Magnus er en person som alltid sprer godt humør og en god latter. Med det bidrar han til et behagelig og trygt miljø. Han støtter alltid sine lagkamerater uavhengig om han spiller eller ikke. Magnus jobber hardt og løper gjerne ekstra meter for sine lagkamerater. I tillegg er han alltid en bidragsyter inn mot klubbens samfunnsarbeid, enten det er ungdomsklubber, skolebesøk, fengselsbesøk eller lignende.

Viktige forbilder med MOT

Vinneren av prisen blir stemt fram av alle spillere på MOTs-ambassadørlag i Eliteserien og OBOS-ligaen. Alle de nominerte spillerne er sammen med resten av sine klubbkamerater viktige rollemodeller for ungdom - både på og utenfor banen.

- Et godt forbilde for meg er de som ser alle sammen, som inkluderer alle, er noe mer enn seg selv, dømmer ikke andre og som har et hjerte for alle og en, sier Lillestrøm-spiller Gjermund Åsen. 

Han får støtte av Molde-spiller Kristoffer Haraldseid som beskriver et godt forbilde som en person som møter alle mennesker i alle settinger med et smil og med respekt og åpenhet, uansett alder, kjønn, etnisitet, legning, religion eller livssyn.

- En som løfter blikket og ser de rundt seg, er ærlig og kan si ifra mot urett, eller legge hånden rundt noen som har det vanskelig, mener Haraldseid.

Flere av spillerne trekker frem MOT Norge som en viktig aktør for å skape robuste ungdommer. Én av dem er Brann-keeper Håkon Oppsal.

- MOT er for meg et symbol på at idretten har et ansvar for samfunnet det er en del av. MOT Norge tar det ansvaret på en strålende måte!

Vi gleder oss til å se hvilken av de nominerte spillerne som stikker av med MOT-prisen 2021 og er stolte av vårt samarbeid med våre ambassadørklubber!