MOT-prisen 2021: Disse spillerne kan vinne prisen fra Toppserien

Fem spillere fra Toppserien er nominert av sine lagkamerater til å vinne MOT-prisen 2021 for årets modigste fotballspiller.

MOT-prisen 2021 for Toppserien
 

Nå er det endelig duket for utdeling av MOT-prisen 2021 for Toppserien. I likhet med tidligere år skal MOT-prisen deles ut til en spiller på MOT Norges ambassadørlag - og det er det spillerne selv som nominerer sin kandidat til MOT-prisen. Det er også spillerne selv som stemmer frem vinneren blant de nominerte MOT-kandidatene.

Vinneren av MOT-prisen er en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om sine medspillere, samt viser respekt både for dommere og motspillere.

- Vi er veldig stolte over at vi har så mange flotte kandidater til MOT-prisen 2021. Vi synes det er viktig å trekke frem og hedre de spillerne som står frem som gode rollemodeller både på og utenfor banen, sier kommunikasjon- og ambassadøransvarlig Martine Haug Nysether i MOT Norge.

Viktige rollemodeller

MOT Norges ambassadørlag er lag fra Toppserien, Eliteserien og OBOS-ligaen som ønsker å styrke ungdoms livskvalitet gjennom sitt engasjement. Lagene er bevisste sitt ansvar som rollemodeller når de spiller med MOT-logoen på ryggen.

- Toppfotballklubbene er viktige bidragsytere for å hjelpe oss å nå inn til ungdom med MOT sitt budskap. Vi tenker at det er et kvalitetsstempel at det er spillerne selv som stemmer frem årets modigste fotballspiller, ettersom det er de som kjenner til fotballmiljøet best av alle, mener Nysether.

I fjor var det Lyn-spiller Kirvil Odden som stakk av med MOT-prisen for Toppserien, mens det var Molde-spiller Ohi Omoijuanfo som vant MOT-prisen for Eliteserien og OBOS-ligaen.

Årets nominerte til MOT-prisen 2021:

Stabæk-spiller Melissa Bjånesøy
Foto: Kristian Bjerke

Stabæk Fotball Kvinner

Spiller: Melissa Bjånesøy

Begrunnelse: Med et hjerte som ikke bare blør for drakten, men som også viser omsorg for alle på laget har Stabæk kaptein Melissa loset laget trygt inn i Toppserien igjen. Med sine mange års erfaring er Melissa en viktig støttespiller spesielt for de nye, unge spillerne i deres møte med en Elite hverdag. Hun tar seg alltid tid til ekstra forklaring eller bare å lytte til de som trenger det fordi hun ser alle rundt seg. Dette gjør Melissa til den unike lagvenninnen og omsorgspersonen hun er.

Maria Olsvik
Foto: Rosenborg Ballklubb Kvinner

Rosenborg Ballklubb Kvinner

Spiller: Maria Olsvik

Begrunnelse: Et flott forbilde for unge jenter med sin treningsvilje og iver etter å bli best mulig. Maria har en meget god holdning til idretten sin, og er en skikkelig lagspiller som støtter alle rundt seg. Hun viser sine holdninger hver dag på trening og med laget, og er positiv til både eget lag, ansatte i klubb, motstandere og dommere. Maria har også gått foran og vist at det er mulig å stifte familie og fortsette fotballkarrieren med små barn. Hun har i tillegg vist at hun kommer tilbake som mor, og blir minst like god som hun var før fødsel og barn. Med et veldig godt treningsgrunnlag var hun raskt tilbake på trening med laget, og forsvarte sin plass i 11eren – og i tillegg ble hun tatt ut til A-landslaget. Hun er et godt forbilde på en idrettsutøver som kombinerer barn, fotball – og jobb på en utmerket måte.

Lyn-spiller Maja Nordahl
Foto: NTB

Lyn Fotball Damer

Spiller: Maja Nordahl

Begrunnelse: Maja kom til klubben i vinter og har tatt klubben og garderoben med storm. Hun er ansvarsbevisst, omsorgsfull og fungerer som et lim for samholdet i gruppen. Maja kommer med uvurderlige tanker og erfaringer med stor ydmykhet og respekt. Med sine erfaringer og sårbarhet har hun fortalt at laget er en trygg plass der hun kan være seg selv og vise følelser - noe hun også får oss andre til å føle. Hun er en person og et menneske man føler en ro rundt og at man kan snakke om hva som helst. I tillegg er hun en person som tar vare på alle rundt seg, viser omsorg og gode verdier. Maja er et forbilde som mange ser opp til og lærer av. Hun tok også initiativ til å få til en rosa sløyfe-kampanje for klubben og har delt sin historie med verden. Maja er vår perfekte kandidat til MOT-prisen 2021!

Guro Bergsvand
Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball

Sportsklubben Brann kvinner

Tidligere IL Sandviken Toppfotball

Spiller: Guro Bergsvand

Begrunnelse: Guro har fått fine ord både fra de yngre og ikke så etablerte spillere til de som er på landslaget. De sier litt om hvilken posisjon Guro har i gruppen, og hvor stort forbilde hun er for mange. I tillegg til å ha en høy status hos spillerne, er Guro også er veldig populær hos de i administrasjon og de frivillige. Hun viser alltid stor takknemlighet til de som legger forholdene til rette. Guro stiller også opp på veldig mye av det klubben ber om.

Spillerne beskriver henne som: En inkluderende person med gode verdier som tar vare på de rundt seg. Et godt forbilde for yngre spillere. Hardtarbeidende og vinnerskalle. Stiller opp når det trengs. En viktig bidragsyter til at samholdet er så bra som det er!

Arna-Bjørnar-spiller Ingrid L. Jåstad
Foto: Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar Toppfotball

Spiller: Ingrid Lovise Jåstad

Begrunnelse: Ingrid er en positiv og omsorgsfull jente for både Toppserielag, klubben og en god representant for både vår klubb og MOT Norge. Hun bruker gjerne tid etter kamp til å snakke med barn og ungdom som er kommet for å heie. Hun utrykker både gjennom kroppsspråk og tale at hun virkelig setter pris på å være rundt barn og ungdom. Det er ekte og synlig - hel ved! Et godt forbilde. Som gladelig melder tilbake så kjekt hun har hatt det. I tillegg til å spille fotball har hun deltidsjobb som brukerstyrt personlig assistent. Og jenta hun er assistent for kommer på hver kamp. Med flott AB drakt med Ingrid sitt nr. Det sier litt om relasjonen hun har bygget.

 

 

Vi gleder oss til å se hvem som stikker av med MOT-prisen 2021, og vi er stolte over flotte ambassadørlag i Toppserien!

Nysgjerrig på hvem som er nominert på herresiden? Her er de ni nominerte spillerne fra Eliteserien og OBOS-ligaen