MOT til å glede-dagen: – Gjør en forskjell for mange

Årets MOT til å glede-dag ble en stor suksess over hele landet. Både store og små bidro til å spre glede med enkle midler!
MOT til å glede-dagen 2021

Tirsdag 23. november gikk MOT til å glede-dagen av stabelen. Årets mest inkluderende dag ble tydelig markert flere steder i landet, og det sto ikke på innsatsen. Dagen ble markert med alt fra utkledningsdag med utdeling av drops, boller og MOT til å glede-kort til pepperkakebaking på sykehjem og pysjfeiring med kakao og Kahoot.

– I år har det vært en enorm oppslutning fra MOT-skoler i hele landet. Også samarbeidspartnere i næringslivet og ambassadører og ambassadørklubber har vært ivrige på å spre glede med enkle midler. Dette gjør oss enormt stolte av alle vi samarbeider med, vi ser at de gjør en forskjell for mange, sier leder for kjerneaktivitet Wenche Loktu Skauge i MOT Norge.

Se mange flotte bilder nederst i saken!

Kreative markeringer

MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å leve og MOT til å bry seg. Tanken er å øke bevisstheten rundt betydningen av å løfte blikket og å gjøre noe for menneskene rundt deg.

– 23. november er den dagen i året vi i MOT Norge fokuserer på å kommunisere dette, men målet vårt er jo selvfølgelig at alle skal bli bedre på dette hver eneste dag, påpeker Loktu Skauge.

MOT til å glede-dagen ble også tydelig markert på sosiale medier. Mens en rekke av MOT-ambassadørene delte en tipsplakat til hvordan du enkelt kan glede andre, ble dagen markert på en rekke kreative måter landet rundt. Mens Sula ungdomsskole tradisjonen tro markerte MOT til å glede-dagen i pysj og serverte boller og kakao til Kahoot i langfri, valgte Voss Gymnas å markere dagen sammen med russen som hadde pride som temadag.

– Å glede andre betyr så mye

De unge MOTivatorene på Ål ungdomsskole spredde glede på alle fem ungdomsskolene i kommunen og delte ut sjokolademelk og boller til alle elevene fra 1.-10.-trinn. Også de unge MOTivatorene på Tveit skule – Nissedal ungdomsskole sørget for god stemning på skolen. De valgte å ha utkledning som tema, delte ut drops, glede-kort, buffer og boller. I tillegg hadde de en rekke kreative innslag og avsluttet dagen med en fellesaktivitet ute.

Det er ingen tvil om at markeringene rundt omkring i landet har skapt mye glede – både for unge og gamle.

På Stabekk videregående skole valgte de i år og tyvstarte MOT til å glede-dagen med pepperkakebaking på sykehjemmet. Det resulterte i at sykehjemmet nå får besøksvenner av MOT-ungdommene som var på sitt første besøk.

Vis MOT til å bry deg

Lederen for kjerneaktivitet er spesielt opptatt av å nå ut til de som står alene i hverdagen, slik at de kan føle seg sett og verdsatt. Derfor har hun en klar oppfordring til ungdommene.

– Vi må huske på at noen står alene og da krever det enormt mye mot bare å møte hverdagen. Vis mot til å bry deg, hver eneste dag. Det at nettopp DU bryr deg, gjør hverdagen lettere for de som ikke har så mange å støtte seg til. Du kan være den ene som lyser opp dagen til en annen. Det er noe å bli husket for det.

Her kan du se noen av mange flotte bilder fra MOT til å glede-dagen 2021: