Drømmedag for lærere: – For en opplevelse

Vi i MOT Norge ønsket å gi våre fantastiske MOT-coacher litt ekstra inspirasjon i en krevende periode med korona-pandemi.
Foredragsholder Trond Haukedal

Gjennom MOTs Drømmefond har alle niendeklassinger på MOT-skoler muligheten til å søke om å få sin drøm oppfylt gjennom programmet «Robust ungdom 12-16 år». Tidligere i år fikk blant annet Bastian fra Modum en drømmedag med freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud.

Vi synes det er så gøy å oppfylle ungdommenes drømmer. Men som en ekstra takk til alle våre fantastiske MOT-coacher, som brenner så vanvittig for ungdom, ønsket vi også å oppfylle noen av deres drømmer.

– MOT-coachene legger ned en fantastisk innsats i klasserommene år etter og år. For å løfte dem og gi de litt ekstra inspirasjon under en krevende periode som korona-pandemien har vært, ønsket vi å oppfylle to drømmer blant våre superhelter, sier leder for kjerneaktivitet Wenche Loktu Skauge i MOT Norge.

Drømmedag for sine kollegaer

Etter at mange MOT-coacher sendte inn sine drømmer, falt valget til slutt på to kandidater.

Første dame som fikk oppfylt sitt ønske var MOT-coach og lærer Britt Helen Strand fra Eide ungdomsskole i Hustadvika kommune, i Møre og Romsdal. Eide ønsket seg en drømmedag for sine kollegaer – og den synes vi var så fin at vi ønsket å oppfylle den.

Mandag 18.oktober fikk Strand og kollegaene besøk av motivator og foredragsholder Trond Haukedal. I tillegg til foredraget «For å mestre presset må du fjerne stresset» av Haukedal, ble det servert en god lunsjbuffet, samt at personalet fikk delta på en MOT-økt med regionleder Gunn Anita Gjøvik – med fokus på kulturbygging i personalet.

– For en opplevelse

– Det var en fantastisk dag! For en opplevelse. For en livgivende og revitaliserende foredragsholder! Humor og alvor, kunnskap sammenvevd med hysterisk artige skråblikk på det å være menneske. Tankevekkende tema vel verd å ta med inn i klasserommet. Dette var til å bli klok og glad av, sier tidligere MOT-koordinator og lærer Ingebjørg Eide.

Eide understreker at det var nydelig mat og godt selskap, før hun legger til at det «tar på» å flire så mye over lang tid. Også det faglige innholdet var en suksess, skal vi tro den tidligere MOT-koordinatoren.

– Gunn-Anita var dyktig på å introdusere skjoldet. Hun skapte tillit og gjorde at det var greit å være åpen og ærlig. Det er ingen selvfølge. MOT i praksis! Det ble ei fin stund der kolleger delte personlige tanker om vanskelige ting og om drømmer og ønsker vi bærer på. Gode refleksjoner. Tusen takk for den herlige gaven!

Gode tilbakemeldinger

Eide ungdomsskole, som har 160 elever, har jobbet med MOT sin 2015. Vi i MOT Norge har fått veldig gode tilbakemeldinger fra ungdommene. Denne gangen var det personalet sin tur å få litt påfyll.

Eide for støtte av sine kollegaer som benytter ord som

– Her fikk vi god input og gode refleksjoner (tror vi alle ble et litt bedre menneske i dag), samtidig som latteren satt løst. Både hodet og magemusklene fikk trening i dag! Sier en kollega.

Også foredragsholder Haukedal får skryt av personalet på Eide ungdomsskole.

– Godkar! Hundre prosent enig i alt som ble sagt, er en tilbakemelding, mens en annen beskriver Haukedal som kjempeflink, mens en tredje uttrykker:

– Han var steingod! Dette var spot on!