Drømmedag med Birk Ruud: – En helt rå dag!

Bastian fra Modum fikk oppfylt sin store drøm om å møte freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud og hoppe trampoline.
Herman og Bastian møter freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud

Takket være MOTs Drømmefond har alle ungdommer på MOT-skoler muligheten til å få oppfylt sin drøm gjennom programmet «Robust ungdom 12-16 år». Denne gangen var det Bastian fra Modum som fikk sin store drøm oppfylt. Nemlig møte freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud (21) og hoppe trampoline.

– Det var en helt rå dag! Jeg ble veldig inspirert, forteller en engasjert Bastian.

Se video nederst i artikkelen.

Lærte nye triks

Tidligere i høst fikk Bastian først beskjed om at det ikke ble noe av selve møtet med freestylekjøreren, men at han skulle få en dag på Rush trampolinepark sammen med klassen sin. Da Bastian og klassen kom til trampolineparken fikk han en videohilsen fra forbildet på storskjerm, hvor Birk fortalte at de skulle ha en trampolineøkt sammen senere.

Sammen med kompisen Herman, fikk Bastian tilbringe to timer i Heminghallen sammen med freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud.

– Birk lærte oss hvordan vi kan øve på triksa. Han var en kul fyr, lett å snakke med og lett å bli kompis med han, forteller guttene.

Freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud viser Bastian og Herman triks.
Freestylekjører og MOT-ambassadør Birk Ruud viser Bastian og Herman utfordrende triks.

De to 10. klassingene fikk både lære nye triks, øve med veiledning fra Birk, samt se freestylekjøreren utøve vanskelige triks selv. Praten satt løst og guttene fikk stilt mange spørsmål til sitt store forbilde.

Ønsker å inspirere unge

– Vi koser oss og chillern her i Hemning. Jeg koser meg ass, sier en blid Birk.

Freestylekjøreren kan vise til flere meritter, til tross for sin unge alder. I bagasjen har Ruud to X Games-gull i «big air» fra X Games Norway 2018 og Vinter-X Games Aspen 2019, samt ett VM-sølv i «slopestyle» fra VM.

MOT-ambassadøren har i tillegg arrangert en egen trampolinecamp for unge utøvere. 21-åringen ønsker å inspirere unge til å begynne med freeski og gi tilbake til idretten han brenner for.

Tør å drømme

MOT ønsker å lære ungdom viktigheten av å tørre å drømme. Nå har Bastian en klar oppfordring til andre ungdommer som går rundt med en drøm.

– Bare tør å skriv ned drømmen din. Ingen drømmer er feil. Man må tørre å drømme høyt for at den skal gå i oppfyllelse, påpeker Bastian.

Lyst til å få oppfylt din drøm? Les mer om MOTs drømmefond her