Hei*-uka er i gang!

AC9A9687_WordupProjects (1)

Det er skolestart. La oss gjøre den så trygg som mulig gjennom å si “Hei!”

Etter en tid med korona og nedstengning av samfunnet, som har ført til mer ensomhet blant unge – er det viktigere enn noen gang å gi ungdom en så trygg skolestart som mulig. For mange er det uvant å returnere til skolen som sosial arena igjen. For mange betyr det å komme tilbake til en plass hvor ekskludering og mobbing er en større del av hverdagen enn det det var under hjemmeskole. Mer enn på lenge har vi behov for å bli møtt og sett av hverandre. Et Hei er en av de enkleste måtene å møte hverandre på. Derfor kjører MOT nå en landsdekkende Hei*-kampanje for over 70 000 ungdommer, hvor målet er å løfte blikket og se menneskene rundt oss.

– Mange ungdommer gleder seg, men vi vet også at det dessverre er mange som gruer seg og har en ekkel klump i magen før skolestart. I MOT ønsker vi å bevisstgjøre alle viktigheten av å si hei og se hverandre. Et hei kan bety forskjellen på en god og en dårlig dag for den du møter. Å si hei kan kreve litt mot, men det kan faktisk forandre dagen, og kanskje livet til noen, sier leder i MOT Norge, Mariann Janson.

Grunnlaget for trivsel i skolen
MOT jobber med livsmestring og for å skape robuste unge som inkluderer alle. Den innsatsen som legges ned i starten av skoleåret legger grunnlaget for elevenes trivsel på skolen. Derfor er det på MOT-skoler lagt ekstra trykk på aktivitet rundt skolestart.

Ved skolestart i fjor lanserte MOT Norge den aller første Hei-kampanjen. Kampanjen traff bredt, og fikk massiv positiv respons. I løpet av Hei* uken nådde vi ut til 1 million. Det viser at det er mange som ønsker å gjøre en forskjell. Ei jente fortalte oss at hun endelig hadde begynt å føle seg inkludert. Hva som hadde skjedd? To klassekamerater hadde begynt å si hei til henne. For et hei fra DEG kan nemlig utgjøre den forskjellen på om noen føler seg inkludert eller ekskludert.

– Du skal aldri undervurdere kraften av et hei. Etter en tid hvor vi ikke har fått hilst på hverandre på samme måte som før, oppfordrer vi nå alle til å trene opp hilsemuskelen igjen. Vi skal ta tilbake den personlige relasjonen, og vise mot til å bry oss i praksis, oppfordrer Janson.

Er du en som sier hei?

Så øv deg på å si «Hei» igjen. Til både de du kjenner og ikke kjenner. Det kan være i skolegården, på butikken, på trening eller ellers.  

– Vår drøm er å få med hele Norge til å spre Hei-glede. Husk at sier du hei, sier du mer enn du tror, avslutter Janson.