Daniel Getaneh Hatland blir prosjektleder for Det krever MOT å si #STOPP

Daniel Getaneh Hatland blir prosjektleder for Det krever MOT å si #STOPP, et samarbeid mellom MOT Norge og Norsk Toppfotball.
IMG_9727

Prosjektleder for Det krever MOT å si #STOPP, Daniel Getaneh Hatland. Foto: TV2

– Jeg skulle ønske vi var flinkere til å si stopp

Det krever MOT å si #STOPP er et opplegg som skal rulles ut både til toppfotballen, til breddeidrettslag og ikke minst skoler. Målet med prosjektet er å bidra til et rausere og mer inkluderende samfunn gjennom å bevisstgjøre ungdom til å bli bevisst sitt eget språkbruk og styrke motet til å stå opp mot diskriminering og rasisme. I den anledning har MOT Norge ansatt Daniel Getaneh Hatland som prosjektleder. Han har selv blitt utsatt for rasisme.

– For meg som har kjent på det å være annerledes i form av hudfarge brenner jeg ekstra for stopp-prosjektet fordi jeg skulle ønske vi var flinkere til å si stopp i enkelte situasjoner. Jeg drømmer virkelig om at stopp-prosjektet gjør at vi senker terskelen for å stå opp for diskriminering uavhengig av type, sier Hatland.

– Forebygging er helt vesentlig

For ett år siden rørte Daniel mange tusener da han for første gang delte sin historie med TV2. Etter dette fikk han tilbud om å bli del av et utvalg som skulle forebygge rasisme i norsk idrett. Utvalget var nedsatt av kulturminister Abid Raja (V). Nå blir han en del av MOT.

– Jeg har kjent lenge på at jeg er klar for en jobb hvor jeg kan utrette noe positivt for mennesker, og da særlig ungdommen som gjerne trenger gode rollemodeller. I forlengelse av at jeg satt i kulturministeren sin arbeidsgruppe mot rasisme kom det noen tilbud, men jeg fant ikke noe som passet meg – helt til første samtale med MOT. MOT ønsker å skape robust ungdom som tar egne valg i livet uten at man skal bli belært om hva som er fasit. Jeg har sterk tro på at forebygging er helt vesentlig når det kommer til å skape et inkluderende samfunn. Her er MOT helt fantastisk flinke, sier Hatland.

Testdag i Øygarden

Mandag denne uken var Daniel på besøk på MOT-skolen Øygarden Ungdomsskole sammen med MOTs Leder for kjerneaktivitet, Regine Oen Hatten. Sammen kjørte de første pilot på opplegget for en 8.klasse.

Foto: TV2

– Første økt gikk over all forventning. Det var fantastisk å se så flinke og engasjerte ungdommer som kom med innspill og snakket ganske lett om temaer som vi voksne gjerne gruer oss litt til å snakke om. Jeg har klokketro på prosjektet. Dette blir gøy. sa Daniel.

– Stolte over å få med Daniel

MOT er stolte over å få med Daniel på laget og mener han blir viktig for å styrke MOTs forebyggende arbeid.

– MOT tilbyr forebyggende program til ungdomsskoler og videregående skoler som styrker ungdoms robusthet, livsmestring og mot. Vi er veldig stolte av å få med Daniel på laget og har stor tro på at #STOPP-prosjektet med Daniel i spissen vil være med å forsterke MOTs allerede viktige arbeid. Forhåpentligvis bidrar dette til at vi når ut til enda flere ungdom med MOTs budskap, sier leder for kjerneaktivitet, Regine Oen Hatten

Regine Oen Hatten, leder for kjerneaktivitet i MOT. Foto: TV2

Les mer om prosjektet og Daniel i saken TV2 laget her: Historien til Daniel (30) rørte tusener. Nå snus livet hans på hodet (tv2.no)