Bli kjent med Gunvor – ny næringslivsansvarlig i MOT Norge

Til høsten starter Gunvor Østgaard i sin nye jobb som næringslivsansvarlig i MOT Norge. Hun kommer fra stillingen som salgssjef hos Berg-Hansen Trondheim. Her har hun jobbet med markedsarbeid, nettverksarbeid og salgsprosesser fra A-Å.
3Gunvor

Skikjøring en absolutt favoritt på vinteren

Gunvor bor i Trondheim med mann, 3 jenter og en hund. Hun er sosial, aktiv og liker å engasjere seg i lokalsamfunnet.

– Jeg liker å være fysisk aktiv. Turer i marka og på fjellet er en favoritt på sommeren, og skikjøring en absolutt favoritt på vinteren. Det er lite som kan måle seg med å være først i og utenfor løype, med nysnø og lekende lett pudder. Vi har hytte på Oppdal som brukes aktivt hele året med både familie og venner. Jeg er en utpreget familieperson som er svært glad i flokken min.

Skolebakgrunn

Gunvor har jobbet 13 år i skolen, både som kontaktlærer og spesialpedagog. Etter hvert søkte hun nye utfordringer, og fikk jobb som karriereveileder. Der bisto hun mennesker som av ulike årsaker sto utenfor arbeidslivet. Denne bakgrunnen tar hun med seg inn i jobben som næringslivsansvarlig i MOT Norge.

– MOT gjør en fantastisk jobb med og for ungdom, og det er et arbeid jeg gjerne vil være en del av. Mennesker er den viktigste kapitalen vi har, og den oppvoksende generasjon er vår fremtid. Jeg kjenner meg veldig igjen i verdigrunnlaget til MOT, og det å kunne få engasjere meg i ungdommen og jobbe aktivt med holdninger, verdier, inkludering og mangfold er noe jeg svært gjerne vil bidra med.

Næringslivsansvarlig

I stillingen som næringslivsansvarlig vil Gunvor ha hovedansvar for MOT Norge sine samarbeidspartnere, samt rekruttering av nye partnere.

– Jeg vil jobbe med aktiviteter rettet mot næringslivet og jobbe aktivt for å rekruttere nye samarbeidspartnere. Jeg håper å få bidra med strategi og utvikling, og få sette mitt eget preg på dette arbeidet. Det er et ønske å synliggjøre at ved hjelp av sponsorer og samarbeidspartnere så når vi ut til ungdommene med MOT-programmene, og aktivt arbeid på skoler og lokalsamfunn der ungdom er. Jeg har de siste 5 årene hatt fast plass i ulike bedriftsnettverk i Trondheim og representert min bedrift. Her har jeg hatt mange gode samarbeid og utviklet mange gode relasjoner. Dette har bidratt til at jeg har et stort nettverk i Trøndersk næringsliv.

Hva ser du mest frem til i nye jobben?

– Jeg ser frem til å bli en del av MOT-laget og få jobbet målrettet med å spre MOT sitt samfunnsengasjement ut i næringslivet. Og jeg gleder meg til å kunne få gi samarbeidspartnere mulighet til å bidra med samfunnsengasjement og jobbe aktivt med bærekraft gjennom MOTs arbeid med og for ungdom. Verdier som inkludering, mangfold og toleranse er noe jeg kjenner meg veldig igjen i og jeg ser frem til å få jobbe med å styrke ungdom til å ta riktige og gode valg, både for seg selv og ved å hjelpe hverandre.

Gunvor om de tre MOT-verdiene

MOT til å leve:

– Da vil jeg trekke frem å løpe barføtt over sanddynene i Brasil med barna og hoppe ned fra sandfjell.

MOT til å bry seg:

– Her vil jeg fortelle om en tidligere elev: Før jeg ble hans kontaktlærer hadde han hatt store vansker med å være på skolen, og hadde ikke vært der en hel dag på lange tider. Jeg forstod raskt at han hadde behov for tillit, trygghet og å bli sett og forstått. Jeg tok meg tid til å lytte og bare være sammen. Vi møttes flere ganger alene før skolestart og utviklet et bånd og en forståelse for hverandre. Dette ble en lang reise som krevde tålmodighet og noe jeg vil kalle kjærlighet. Jeg brydde meg oppriktig om han og vi to i fellesskap knakk noen koder og bygde gode dager, som igjen til slutt resulterte i at han kom på skolen hver dag, og ble der etter hvert hele dager. Denne gutten vil jeg for alltid ha med meg, og jeg tenker fortsatt ofte på han.

MOT til å si NEI:

– Jeg sier i fra dersom noen blir urettferdig behandlet, og er tydelig på mine verdier.

Daglig leder ved MOT Norge, Mariann Janson, ønsker Gunvor velkommen:

– Jeg er glad for å ha fått med Gunvor på laget. Hun har gode verdier, og vil med sin skole- og næringslivsbakgrunn være en solid representant for MOT Norge i møte med næringslivet.

Velkommen på MOT-laget Gunvor!