Viktigheten av å tørre å drømme

Noen ganger i livet går man og bærer på en drøm, en drøm som drar deg fremover. For noen er nettopp en drøm som får deg til å stå opp om morgenen. Noen ganger går den i oppfyllelse, andre ganger blir drømmen til en helt annen drøm eller så forblir den kun en drøm.
P1099148

Akkurat i dette øyeblikket oppstår det en ny drøm hos et menneske, og i samme øyeblikk er det en person som er villig til å hjelpe til med å få den oppfylt. Det som gjenstår er at man tør å snakke høyt om drømmen sin. For hvordan skal vi kunne hjelpe hverandre med å nå drømmene hvis vi ikke forteller den til noen? Noen ganger er det fint å glede seg over en drøm alene, for eksempel hvis du ønsker å klare det perfekte målet på kampen neste uke, kysse den flotteste du vet om, dra på jordomseiling eller drømmen om å klare å overvinne høydeskrekken. Å drømme koster ingen ting, men det koster å la den gå til grunne hvis det er noe du inderlig har lyst til.

I 9.klasse sender elever på MOT-skoler over hele Norges land inn drømmene sine, i håp om at den går i oppfyllelse. Fra det øyeblikket pennen treffer arket er de et skritt nærmere en mulighet. For i MOT har det i mange år vært mulig å få oppfylt drømmen for ungdommene på MOT-skoler. MOT Norge plukker hvert år ut noen utvalgte drømmer og sørger for at den går i oppfyllelse..

Da skjer det saker å ting i kulissene, noe spennende. Da begynner MOT å kontakte hjertevarme og gode mennesker rundt om i hele landet. Mennesker som brenner for at ungdommer skal satse på drømmene sine, og som er villig til å hjelpe.

Drømmen fra Siljan

Fra Siljan ungdomsskole i Vestfold og Telemark kom det inn en drøm, fra en gutt på 9.trinn. Han drømmer om å bli bilmekaniker, og elsker rally. Vi i MOT tror at det er mange ungdommer i Norge som nettopp drømmer om å bli bilmekaniker, elektriker, snekker eller rørlegger, både gutter og jenter. Derfor synes vi det var så fint at han skrev denne drømmen til oss, for vi synes yrkesfag er et like kult valg av studie som alle andre studier!

Fredag 23.april var dagen da Patrick Dalheim sto opp til en stor dag, men han visste det ikke helt enda. Det var en helt vanlig dag, helt til noen så at fotballbanen nedenfor begynte å fylles opp med MOT-logo, høyttalere og folk i MOT-klær. Ryktet om at noe var på gang sprede seg. Elevene fikk beskjed om å stille opp i hver sin kohort klokken 13.00 på banen. Solen skinte, og musikken spilte da elevene gikk ned for å stille seg opp. Regionleder i MOT Norge, Marte Siljan Lind, grep mikrofonen og ønsket dem velkommen.

På plassen er også NRK, så elevene forstår at det er noe spesielt som skal skje, men de aner ikke hva. Elevene står spente, mens Marte snakker om hvordan drømmer er en viktig del av livet, et mål der fremme. Så begynte hun å snakke om den spesifikke drømmen, den drømmen som Patrick noen uker i forkant satt seg ned for å skrive. Hun roper til slutt, hvis det er en som heter Patrick Dalheim her, kunne du kommet frem til meg?! Patrick kommer frem, spent på hva som skal skje. Hele skolen jubler så nabo kommunene rundt ikke kan unngå å høre det. Marte ber også tvillingbror Andre Dalheim om å komme opp. Sammen står de der, to bilinteresserte gutter, uten å vite hva som nå skal skje.

Musikken begynner å spille igjen og ned bakken bak dem kommer det en sort Volkswagen Beetle. Den parkerer rett foran guttene, og ut av bilen kommer det en mann som heter Kasper M. de Thurah fra Brukbilforum.  

Kasper får mikrofonen og forteller at de sammen med MOT Norge har lyst til å gi denne bilen til Patrick og broren Andre. De skal få den til odel og eie! Bruktbilforum vil også invitere guttene til å hospitere på verkstedet deres. De synes det var så kult at en gutt på snart 15 år drømte om å bli bilmekaniker, så de fant en bil de trodde Patrick ville like, klargjorde den og ville bli med på hele overraskelsen.

Guttene fikk sitte bak rattet en liten stund, før Marte forteller at de må komme ut av bilen fordi overraskelsen ikke stopper med bilen. Musikken skrus igjen opp, og ned bakken kommer det en rød Volvo 240! Ut av bilen kommer det en ekte rallysjåfør, Petter Waskaas.

Han tar mikrofonen, og snur seg mot Patrick og broren. Han lurer på om de kunne tenke seg å bli med for å kjøre skikkelig rallybil på en rallybane på Flittig. Guttene vil selvfølgelig kjøre rally, så de setter seg inn i gatebilen for å bli med til banen.

Vær din egen kaptein

Der oppe står det en drit kul rallybil! Patrick, får på seg hjelm og utstyr, klar til å få en skikkelig biltur sammen med Petter. Andre, står og venter mens broren kjører så støvet står i luften og lukten av gummi legger seg som et teppe. Andre får selvfølgelig kjøre noen runder han også. I løpet av noen timer har Patrick, og broren, fått en helt egen bil, fått hospitering på verksted og kjørt ekte rally.

Hvorfor? Fordi han fortalte om drømmen, og fordi det finnes mennesker der ute som ville hjelpe, slik at den ble oppfylt. Slik kan det også være for deg! Du må være kaptein i ditt eget liv, styre det dit du vil. La ikke noen fortelle deg at drømmen er for stor, det må du i tilfelle finne ut av helt på egenhånd.