Trygve Skaug er ny MOT-ambassadør

Den anerkjente norske låtskriveren, musikeren og poeten engasjerer seg for ungdoms psykiske helse og inkludering som MOT-ambassadør.
Artist, poet og låtskriver Trygve Skaug er ny MOT-ambassadør

Skaug har i flere år vært lokal MOT-ambassadør for MOT Marker, og blir nå nasjonal MOT-ambassadør. Med sine 193 000 følgere på instagram når han ut til mange ungdommer, og voksne, med budskapet sitt. Han gjorde også sterkt inntrykk på mange gjennom sin deltakelse i denne sesongen av programmet Hver gang vi møtes.

Brenner for ungdom

Nå blir tekst-kunstneren nasjonal ambassadør for MOT, og han gleder seg til å bidra for å styrke ungdoms psykiske helse som forbilde.

Jeg stiller meg fullt og helt bak det MOT står for, og mener MOT har de riktige verktøyene for å gi folk trygghet og stabilitet i seg sjøl, særlig kanskje i de mest utviklende og spennende åra av livet, som når man er barn og ungdom. MOTs verdier trengs og det vil jeg svært gjerne bidra til å fronte.

Skaug har selv kjent på mobbing, og har selv kjent på viktigheten av å ha noen som bryr seg litt ekstra i en sårbar periode.

Jeg opplevde trygge fellesskap i ungdomstida som ble veldig viktige for meg. Etter å ha hatt noen år med mobbing gjennom barneskolen ble det ekstremt viktig for meg å møte voksne og eldre ungdommer som så meg og viste at de satt pris på meg og mine kvaliteter. Jeg har erfart at eldre ungdom og voksne med riktig fokus og de gode verdiene kan gjøre et ungdomshjerte trygt og sammenlappet igjen. Jeg vil gjerne få bidra litt som en sånn voksen om jeg får sjansen.

På spørsmål om hva han ville sagt til seg selv om ungdom, kommer en typisk Skaug-frase, som er enkelt sagt men som virkelig setter seg i hjertet hos de fleste av oss;

Det vonde som du kjenner på at tar all plass i livet ditt nå, det skal faktisk ikke vare for evig. Bare så du vet det!

Trygve Skaug

En som betyr mye for mange

MOTs ambassadører forsterker arbeidet med å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. Som forbilder påvirker de både unge og voksne gjennom å være bevisste forbilder som ønsker å bidra til å gjøre en forskjell for andre. Daglig leder i MOT Norge, Mariann Janson, er stolt av å få med Trygve Skaug på laget.

Vi er utrolig stolte av å få med Trygve Skaug som nasjonal MOT-ambassadør. Han forsterker vårt budskap om å styrke ungdoms bevissthet og mot på en unik måte, både gjennom sine tekster og som forbilde. Vi vet at han betyr mye for veldig mange ungdommer og voksne, og vi ser fram til å bruke Trygve i vårt arbeid framover, sier Janson

Daglig leder MOT Norge, Mariann Janson

Trygve om MOT sine verdier

Hva legger du i MOT til å leve?

Mot til å ta inn livet, her og nå. Hva står foran meg akkurat nå? Hva er rundt meg og hva preger dagene? Ta det inn og leve i det. Og det å tørre å følge noen av drømmene sine. Leve dem ut.

Hva legger du i MOT til å bry seg?

Mot til å tørre å spørre litt mer direkte enn hva som kanskje er komfortabelt, det å forsøke å hjelpe til sånn at mennesker rundt en kan få komme inn til kjernen av de utfordringene de har.

Det å tørre å ta seg tiden til å stå gjennom kampene sammen med noen. Det å tørre å slippe den andre såpass nært på livet sitt at det kanskje aldri blir helt det samme etterpå.

Hva legger du i MOT til å si nei?

For meg handler dette om grensesetting. Ved å klare å bli bevisst og å få tegnet opp sine egne grenser, og få verktøy til å opprettholde dem eller leve slik at de tas hensyn til, vil man kunne stå stødigere og stødigere i seg selv. Jeg tror det trengs for å kunne ha det godt.