Tranevågen ungdomsskole vinner av plakatkonkurranse

MOT lanserte før jul en plakatkonkurranse, der MOTs skoler fikk i oppgave å lage de beste plakatene som illustrerte MOTs verdier; MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei.
8548D313-A930-433A-84D4-E5B73D355013

Sophia Grønvold, Adriana Quispe og Emilie Larsen Rådal.

Imponert over kreativiteten

Denne uken kunne MOT Norge avsløre at det var Tranevågen ungdomsskole som stakk av med seieren, og dermed ble mottaker av premien: et gavekort på kr. 5000 til utstyr for å kunne lage MOT-vegg eller MOT-rom på skolen. Det var høy deltagelse fra hele landet og en vanskelig utvelgelse.

– Det har vært et stort engasjement, og det har vært virkelig inspirerende å se plakatene som ungdommer har sendt inn fra skoler over hele landet. Det ble en vanskelig jobb å velge ut vinneren, men vi ble veldig imponert over kreativiteten og budskapet som kom til syne i plakatene fra Tranevågen, sier leder for MOT Norge, Mariann Janson

– Vi ble veldig overrasket!

På Tranevågen møtte vi Adriana Quispe og Sophia Grønvold fra 8.klasse og Emilie Larsen Rådal fra 10.klasse som står bak de flotte plakatene. De tre jentene ble overrasket da de klatret til tops i den nasjonale konkurransen.

– Vi ble veldig overrasket! Det er jo et stort land og mange som er flinke, så det var veldig gøy, sier Adriana. 

MOT-coachene på skolen, Frode Bårdsen og Vigdis Taranger, skryter av innsatsen til jentene.

-De har virkelig stått på, og jeg vet de var våkne hele natten for å tegne ferdig til fristen som var satt. Det har kostet både krefter og tårer. Derfor er det ekstra gøy å stå her i dag, sier Bårdsen.

– Ja, det er virkelig fortjent. Noen blir rørt av musikk, men jeg blir rørt av dette. Jeg fikk ståpels når jeg så plakatene, og tårene rant, sier Taranger. 

Tolket MOTs verdier

Tranevågen ungdomsskole har vært en MOT-skole i mange år og kjører MOTs program Robust Ungdom 12-16 i tillegg til forsterkningsprogrammet Skolen som samfunnsbygger. Elevene har dermed ikke bare fag på timeplanen, men også MOT-økter. På den måten har ungdommene blitt godt kjent med MOTs verdier.

Plakat tegnet av Emilie Larsen Rådal. Legg merke til detaljene i den.

Emilie har tegnet hele livet og kan fortelle at mamma viste henne maling før hun fylte ett år. Når hun maler forsvinner hun inn i en egen verden. 

– MOT til å leve for meg handler om å gjøre det man liker å gjøre, uavhengig av andre. Å våge og leve livet og utfordre seg selv. Når jeg lagde denne plakaten tenkte jeg på hva den verdien betyr for ulike kulturer, sier Emilie.

Plakat tegnet av Adriana Quispe og Sophia Grønvold. Her har de fått med flere av MOTs verktøy som handler om MOT til å bry seg.

– MOT til å bry seg for meg handler om å bry seg ikke bare om de rundt, men også om seg selv, sier Adriana som sammen med Sophie har tegnet MOT til å bry seg og MOT til å si nei-plakaten. 

Plakat tegnet av Adriana Quispe og Sophia Grønvold.

– MOT til å si nei handler for meg om å tørre å si nei til de tingene som er vanskelig å si nei til, som man syns er utfordrende, sier Sophie. 

– Får verktøy som hjelper oss i livet

De tre jentene er glade for at MOT er en del av skolehverdagen.

– MOT har gjort at man blir bedre kjent med klassekameratene og lærer om ulikhetene til hverandre, sier Emilie.

– Jeg liker at vi lærer nye ting, og får verktøy som kan hjelpe oss videre i livet, legger Adriana til. 

Nå har gjengen på Tranevågen planene klare for hva de skal gjøre med premien.

– Vi håper vi får laget en MOT-vegg et sted, og da må jo selvsagt disse tre få være med å utforme den, avslutter MOT-coach Frode Bårdsen.

MOT gratulerer Tranevågen ungdomsskole med serien. Nå gleder vi oss til å se hva de gjør med premien!