IKEA bidro til å spre glede og energi til elever på MOT-skoler i Trøndelag

IKEAs visjon er å skape et bedre liv hjemme for de mange menneskene. Mange barn og unge har hatt ekstra utfordrende hjemmesituasjoner under korona, og behovet for gode tiltak har økt. IKEA Leangen ønsket å bidra til å gi positivt energipåfyll til ungdommer i Trøndelag og gav derfor en engangsdonasjon på 150 000 kroner for å styrke MOT Norge sitt arbeid i regionen.
Ungdommer som jubler

Prosjektet for IKEA-midlene ble fordelt på to aktiviteter: en digital klassekonkurranse som tilbud til MOT-skoler i Trøndelag og lagbygger-dag på MOT-camp i Trondheim for utvalgte skoler.

Digital klassekonkurranse ble en superhit!

Tirsdag 27. mai braket det løs: 110 påmeldte klasser fulgte en livestream fra RBKS studio på Lerkendal, nesten 3000 elever fulgte engasjert med. Rosenborg Ballklubb er ambassadørklubb for MOT Norge og spillerne er godt kjent med MOTs arbeid og verdier.

Spillerne Per Ciljan Skjelbreid og Markus Henriksen deltok i studio, der MOT Norges ambassadøransvarlige, Ingrid Ness Rolland, ledet ungdommene trygt gjennom en underholdende time.

Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbreid i studio

MOT-ambassadør Emil Iversen hadde noen dager i forkant vært på MOT-camp, MOTs utdanningssenter på Gråkallen, og spilt inn videoklipp inspirert av “Mesternes Mester” på NRK.

Emil Iversen ligger på bakken og strekker seg ut for å plassere pinner i et stativ
Emil Iversen i en av øvelsene

Klassekonkurransen gikk ut på å gjette utfallet av de forskjellige øvelsene, og det var stort engasjement blant elevene. Det ble også ivrige diskusjoner i studio når Per og Markus skulle tippe resultat og delta i konkurransen mot klassene.

Det ble delt ut gjeve premier underveis, og klasse 9B på Skogn barn- og ungdomsskole ble trukket ut som vinnere av en tur på MOT-camp for å prøve ut øvelsene.

Har du lyst til å se sendingen? Her er link til opptak av den digitale klassekonkurransen

Lagbyggerdag på MOT-camp

3 ungdomsskoler i Trøndelag fikk muligheten til å reise til Trondheim og gjennomføre en 4-timers lagbyggerdag med Camp-MOT.

Selbu ungdomsskole, Spongdal ungdomsskole, Åsen ungdomsskole og vinnerklassen fra Skogn barne- og ungdomsskole, hadde hver sin dag i herlige omgivelser på MOT-camp.

Det var høy temperatur, mye latter og god stemning på MOT-camp de dagene vi hadde besøk av ungdom. Øvelsene utfordret på flere plan, noen rent fysisk, noen krevde strategisk tenkning og alle øvelsene var laget for å styrke samarbeid og lagånd.

Ungdommer som skal løfte et traktordekk over et hinder
Fullt fokus

Elevene ble pleid godt med god mat og drikke, og det var ingen som helst tvil om at ungdommene satte pris på en dag fylt med god energi og positivt fokus. Både elever og lærere har gitt tilbakemelding om at dette ble en dag med etterlengtet energipåfyll.

En av øvelsene var å montere et IKEA-møbel, og det skulle vise seg å utfordre ungdommene litt ekstra:

  • Å skru sammen krakken i dag var skikkelig vanskelig. Vi måtte skru den opp tre ganger!
  • Til slutt satte vi bare toppen på plass sånn at han fikk til å sitte på den.
  • Ja, først skulle man gjøre sånn, også sånn, også sånn her, og vi skjønte ingenting av det. Plutselig hadde vi skrudd den på helt motsatt og opp-ned.
En gutt med unbrakonøkkel som skal skru sammen en krakk
IKEA-møbler må man lære seg å montere

“Vi er utrolig takknemlige for at IKEA Leangen har hjulpet oss med økonomisk støtte til dette prosjektet rettet mot MOT-skoler i Trøndelag. Vi vet at mange ungdommer har savnet følelsen av samhold med klassen, og vi må aldri undervurdere viktigheten av latter og glede” sier daglig leder for MOT Norge, Mariann Janson

Tusen takk til IKEA Leangen, Rosenborg Ballklubb, Emil Iversen og ikke minst de fantastiske ungdommene som deltok.