Hanna Lyrek er ny MOT-ambassadør

Hundekjøreren fra Alta er nå en del av MOT-laget.
Hanna Lyrek, hundekjører fra Alta. Foto: Frank Rune Isaksen, frikant.no

— Jeg er utrolig stolt over å nå være MOT-ambassadør. MOT-ambassadørene har vært idrettsstjerner jeg har sett opp til. Jeg håper derfor at noen en gang også kan se opp til meg, og tørre å satse på drømmen sin, forteller den ferske MOT-ambassadøren.

Hun synes det arbeidet MOT gjør med og for ungdom er utrolig viktig.

— MOT jobber for og med ungdom i en fase av livet som mange synes er vanskelig å takle. Da er det viktig å ha mot for og stå for den man er, si det man mener og følge sine villeste drømmer. 

Har vært noen tårer

Som ung synes Hanna dette var vanskelig. Hun beskriver seg selv som en ganske stille person som ikke tok mye plass. Hun var redd for å gjøre feil, og synes det var vanskelig å kombinere venner og fritid med hundekjøringen.

— Jeg vet jo hvor mye det krever for å lykkes i sporten. Derfor har det også blitt mindre tid til venner, skole og familie. Det å si nei til ulike ting gang på gang, er vanskelig. Å vite at vennene dine koser seg når du har 8 timer igjen på sleden er ikke alltid lett. Lettere er det ikke når det ikke er noen som forstår seg på det du gjør. Det har blitt mange tårer for å si det sånn, forteller hundekjøreren.

Sier ja til noe annet

Derfor er det også en spesiell MOT-verdi som betyr mye for henne.

— Jeg mener det er viktig å tørre og si nei, for man sier jo egentlig ja til noe annet. Det å tørre og satse på drømmen sin er vanskelig med det er så verdt det til slutt. Selv om det ikke blir sett på som «normalt” understreker Hanna.

Hvis du kunne gitt ETT råd til deg selv som ungdom, hva ville du sagt da?  

— All jobben man legger ned er verdt det, fastslår Lyrek som ble tidenes yngste vinner av Finnmarksløpet som 19-åring i 2019.

Hanna Lyrek, hundekjører fra Alta. Foto: Frank Rune Isaksen, frikant.no

Kan nå ut til mange

MOTs ambassadører forsterker arbeidet med å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. Som forbilder påvirker de både unge og voksne gjennom å være bevisste forbilder som ønsker å bidra til å gjøre en forskjell for andre. Daglig leder i MOT Norge, Mariann Janson, er stolt av å få med Lyrek med på laget.

— Vi er utrolig stolte av å få med Hanna på laget. Hun er en ung og fremadstormende utøver som er rå på sitt felt. Jeg tror hun kan nå ut til mange unge med sin historie om å tørre og satse på drømmene sine. Vi gleder oss til samarbeidet med denne tøffe jenta, forteller Janson.

Hanna Lyrek, hundekjører fra Alta. Foto: Frank Rune Isaksen, frikant.no

HANNA OM MOTS VERDIER

Hva legger du i MOT til å leve? 

Tørre å være seg selv, følge drømmene dine.

Hva legger du i MOT til å bry seg? 

Se de rundt seg, sette andre først. Også når man ikke kommer det best ut av det selv. Å kunne glede seg på anders vegne, og hjelpe andre når man kan.

Hva legger du i MOT til å si nei? 

Å si nei er kanskje noe av det vanskeligste man gjør, hvert fall når det forventes et ja. Det å tørre og stå imot et press fra andre. Å si nei til noe er å si ja til noe annet.

Tror du dagens ungdom trenger MOT? Hvorfor? 

JA! I dagens samfunn krever det mye mot, å være ungdom er vanskelig. Mange står ovenfor vanskelige valg og utfordrende tider, altfor ofte! Det kan være utfordrende å finne dette motet helt selv og mange trenger nok en liten dytt i riktig retning.