Første nasjonale MOT-ambassadørlag innen e-sport

MOT Norge inngår samarbeid med e-sportlaget Team Midgard. - Mangfold er viktig, og MOT Norge skal være på de arenaene som er viktig for ungdom.
P1266774

MOT Norge signerer for første gang et nasjonalt ambassadørlag innen e-sport. Fra før har vi samarbeid med flere lag i toppidretten som for eksempel Rosenborg BK, Brann SK og Molde FK – nå blir også e-sportlaget Team Midgard MOT-ambassadører.

Team Midgard er et e-sportlag med base i Trondheim. De spiller i 1. divisjon i Telialigaen, og administrerer FIFA-laget til Ranheim Fotball.

– MOT skal være på arenaene som er viktig for ungdom

Daglig leder for MOT Norge, Mariann Janson, er godt fornøyd med signeringen.

– Det er en stor glede for oss å få Team Midgard med på MOT-laget. Vi vet at utrolig mange ungdommer har e-sport og gaming som sin store lidenskap, og bruker mye tid foran skjermen. Samtidig finnes det også ungdom som vegrer seg for å si at gaming er hobbyen deres, og heller velger å si at de ikke har noen interesser. MOT skal være på arenaene som er viktig for ungdom, og vi ønsker å styrke motet til alle ungdom som har gaming som sin store interesse, slik at de kan slå seg på brystet og være stolt av det. Vi er sikre på at MOT kan være med å spre kunnskap rundt e-sport og gaming til store og små, og vet at Team Midgard er et lag med gode verdier i ryggraden, sier Janson.

Mariann Janson
Daglig leder i MOT, Mariann Janson, gleder seg over det nye samarbeidet med e-sport.
Søvn, fysisk trening og kosthold er viktig for å bli god i e-sport

E-sporten er i stor vekst både internasjonalt og i Norge, og konkurransen er stor for å nå toppen. Alexander Hole er sportsdirektør i Team Midgard, i tillegg til at han er lærer på e-sportlinja på Tiller vgs. Han trekker frem viktigheten av kosthold, søvn og fysisk trening som avgjørende faktorer for å bli god.

– E-sport er konkurransedelen av gaming. For å bli god må du tenke på samme måte som alle andre idrettsutøvere i de «tradisjonelle» idrettene. Kosthold, søvn, fysisk trening, restitusjon og mental trening. I tillegg er god kommunikasjon, samarbeidsevner, kreativitet og kritisk tekning egenskaper en god utøver må ha.

Noen av utøverne i Team Midgard. Fv. Aleksander “Steen” Steen, Truls “Truth” Tangen, Alexander “Exif” Hole, Brage “bragaldo” Kvisten, Sondre Voktor. Foto: Magnus Gjerstad.

Som et MOT-ambassadørlag ønsker Team Midgard å være bevisste positive rollemodeller for ungdom. Hole trekker frem viktigheten av dette for de unge utøverne i laget.

– MOT har en sterk merkevare rundt gode verdier, som vi er veldig glade for å bli en del av. Vi ønsker å legge til rette for at ungdom skal utvikle seg og da er vi kjempestolt av å kunne være en del av MOT – som har lang erfaring med å være og skape gode rollemodeller. Som profesjonell utøver må man tenke over hvordan man opptrer. Så og si alt foregår på internett, og alle ser og hører hva du gjør. Det er mye man må være bevisste på. Noen slår gjennom som 15-17 år gamle og blir tidlig forbilder for andre, både de på samme alder, yngre og eldre. Det trenger ikke alltid å være lett for en ung utøver. Derfor er det viktig å jobbe med holdning- og verdiarbeid i teamet og i sporten.

Gaming er en sosial arena for ungdom

Mange ungdommer bruker i dag gaming som en sosial arena for å kommunisere med venner. I et år med mange andre sosiale restriksjoner har denne arenaen spilt en viktig rolle mange. Hole skulle ønske at flere foreldre tar del i denne verdenen.

– Gaming er en kommunikasjonskanal, ikke bare selve spilling. Mange bygger seg et nettverk gjennom gamingen, og får mange nye venner verden over. Spesielt under koronaåret har mange brukt gamingen som aktivitet i en veldig mørk tid. Så og si alle spiller, så hvorfor ikke ta det på alvor og ta del i barn og ungdom sin verden? På samme måte at noen er med på idrett for det sosiale. Gamingen er en sosial arena som barn og ungdom bruker mye tid på, fordi det er sosialt, gir utfordringer, skaper mestring, man treffer nye venner og lærer nye ting hele tiden.

– Team Midgard ønsker å bidra til at ungdommer får innsikt og motivasjon til å utvikle seg gjennom e-sport. Vi ønsker å fremme alle de gode verdiene og egenskapene man trenger for å lykkes. Kort og godt så ønsker vi å bli ett lag som spillere ser opp til og ønsker å være en del av, avslutter Hole.