Ett år har gått, og vi må fortsette å bry oss

magnus mjømen

MOT-ungdom Magnus Mjømen skriver i dette blogginnlegget hvordan året med koronapandemien har påvirket mange ungdommer.

Det er nå gått omtrent ett år siden Corona-pandemien traff landet. Hverdagen har vært preget av restriksjoner og bestemmelser for hvordan vi kunne leve. Det har vært nedstengninger og åpninger om igjen og om igjen. Det har for veldig mange vært et tøft år, som har satt sine spor på både den ene og den andre måten. Det å finne lyspunkter i hverdagen, og det å vise MOT til å bry seg både overfor seg selv og andre, har vært og er fortsatt en veldig del for å takle den nye hverdagen best mulig.

Når man sitter på hjemmeskole eller hjemmekontor, blir det lett for at den eneste kontakten man har med andre i løpet av en dag, foruten de i egen husstand, skjer gjennom en skjerm. Selv, så studerer jeg og har hatt hjemmeskole store deler av det siste året. Når det er Zoom og Teams som blir den nye måten å få undervisning på, så har det både for meg, og for veldig mange andre vært ekstra utfordrende å klare og henge med i pensum og det som ellers må gjøres og forberedes før eksamen.

Det å vise MOT til å bry seg, har vært viktig i dette året. Det kan fort gi litt ekstra drahjelp når det butter i mot. Det handler jo bare om å se de rundt seg. Og når man ikke kan treffes fysisk slik som før, må man finne nye måter å se hverandre på. Dette kan være utfordrende, men jeg vil derfor utfordre DEG til å være den som tar kontakt fremover. Om det er ved åringe, sende en melding, spørre om man vil finne på noe eller bare si Hei. Det kan bety svært mye, for alle trenger noen som ser dem. Dette gjelder ikke bare nå når det er Corona og tiltak, men også etter verden går over til den nye «normalen» på et tidspunkt. Forhåpentligvis har vi ungdommer kanskje blitt enda mer bevisste på å bry oss litt ekstra dette året.

I likhet med flere, så har også min hverdag det siste året utenom skole, vært preget av jobber som blir utsatt, arrangementer som ikke kan gjennomføres og planer som blir satt på vent. Dette er selvsagt kjedelig, men hva om vi kan prøve å se det på en annen måte? For det siste året har også ført med seg en del gode ting. Jeg har gjenoppdaget gleden i håndarbeid, begynt å spille frisbeegolf og generelt hatt tid til å gjøre det jeg selv har ønsket og derfor ikke bare fulgt en timeplan bestående av krav og gjøremål. Benytt tiden du har godt, så kan man gjøre det meste. Noen tilpasninger må nok til, men hvis man har litt fantasi og kreativitet så finner man i de fleste tilfeller en løsning.

Så la oss fortsette å ta kontakt med de rundt oss, bruk tid på oss selv og våre nærmeste og prøv å skap små høydepunkter i hverdagen for hverandre. Det kan virke tungt og vanskelig, men akkurat som da pandemien startet så gjelder dette ikke bare deg, men oss alle sammen. Alt blir bra til slutt!

Ta godt vare på hverandre og vis MOT til å bry deg.

Magnus Mjømen, Ung MOT-leder