Chris Holsten med ny låt om å la masken falle

IdaBjorvik_Warner_ChrisHolsten22474

I dag lanserer MOT-ambassadøren sin nye singel «Smilet i ditt eget speil.»

Her har den kjente artisten dykket ned i barndommen, og resultatet er i følge Holsten selv, en av hans mest personlige låter til nå.

– Da jeg først begynte å skrive tekster på norsk merket jeg at det ble en annen type ærlighet i tekstene enn det jeg er vant til. Det var noe jeg likte, det å gå litt dypere føltes bare naturlig, forteller artisten.

Hør låten nederst i saken.

Ny mening i musikken

Som i fjor for alvor begynte å prøve seg på norskspråklig musikk, da han sammen med Frida Ånnevik slapp coverlåten «Hvis verden». Den traff en nerve hos det norske folk under koronapanemien som ble solgt til platinum, spellemannsnominert og ikke minst en stor hit på sosiale medier. Likevel synes Holsten at det fortsatt er uvant å synge på norsk.

– Selv om mange nok assosierer meg med norskspråklig musikk på grunn av «Hvis verden», er jo dette nytt og føles som et nytt kapittel for meg. Kanskje er dette også en konsekvens av å bli eldre, det å finne ny mening i musikken man lager? spør MOT-ambassadøren seg selv.

La masken falle

Og det ønsker Chris nå å vise gjennom den ferske singelen «Smilet i ditt eget speil.» En låt med et budskap som han helst skulle ha hørt mer til da han var ung.

– Jeg skulle ønske jeg hadde fått høre at det ikke var så farlig å la masken falle. Og at det er ikke et nederlag om fasaden slår litt sprekker. At det er okei å ha det vanskelig, sier han.

Aktuell for både ungdom og voksne

For den kjente artisten og MOT-ambassadøren brenner for at at ungdom må lytte til seg selv, i en verden der andre rundt gjerne påvirker.

– Som ungdom hører man gjerne mye på de rundt seg, og man har ikke den samme tryggheten som man kanskje har i voksen alder. Det er så viktig å ha tro på seg selv, så kan de andre rundt bare si hva de vil, påpeker Holsten.

Likevel mener Chris at låten er like mye aktuell for folk i voksen alder.

– Da denne låta var på skissestadiet så tenkte jeg, hva om jeg bare sier dette til meg selv, nå som voksen? Og jeg tror vel at egentlig alle kan ha godt av å høre det i blant, sier MOT-ambassadøren.

Gjør det som gjør deg lykkelig

Som mer enn gjerne ønsker å bruke stemmen sin for å forsterke MOT sitt arbeid med å styrke folks psykiske helse, og tro på seg selv.
– Tro på deg selv, tør å satse og gå utenfor komfortsonen. Ikke følg strømmen, gjør det som gjør DEG mest lykkelig. Det er så viktig! Fastslår den kjente artisten.

Det er lov å ha det vanskelig

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland synes det er flott at Chris setter fokus på dette i «Smilet i ditt eget speil.»

– Det er en kjempefin låt som setter fokus på at det er lov å ha det vanskelig, lov å gråte og lov å føle seg svak noen ganger. Livet er ikke perfekt, og man trenger ikke opprettholde en fasade hele tiden. Vi heier på Chris, og den fine, nye låten han har sluppet! Sjekk den gjerne ut, oppfordrer Rolland.

Her kan du høre Chris Holsten sin nye singel.