– De får tenkt gjennom hvor stor påvirkning de har

Eliteserien nærmer seg. Stabæk Fotball og MOT fortsetter å jobbe sammen for å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. Både på og utenfor fotballbanen.
Motsamling Stabekk skole

MOT-klubb siden 1997

Avtalen med MOT er reforhandlet,  og beslutningen om å fortsette samarbeidet var enkel å ta, både for Stabæk Fotball og for MOT. Vår kontaktperson i Stabæk Fotball og markedskoordinator Henriette Bråthen er fornøyd med at samarbeidet forlenges.

Vi har samarbeidet helt siden 1997 og vi gleder oss til å fortsette på samme måte. Gjennom besøk i egen klubb og hos samarbeidsklubbene våre, får spillerne delt egne erfaringer og utfordringer med barn og unge, og de får tenkt igjennom hvor stor påvirkning de har som rollemodeller, sier Henriette.

Hun legger til at Stabæk Fotball også ønsker å knytte tettere bånd til skolene i deres nærområde.

– Vi har en god dialog med MOT om hvordan vi kan få til dette. Den jobben de gjør i forhold til å utvikle robust ungdom, til å styrke de unges mentale helse samt å forebygge ekskludering, er kanskje viktigere enn noen gang. Det at spillerne kan være med å bidra i dette arbeidet er fantastisk, og noe vi ser på som en veldig viktig del av samfunnsansvaret Stabæk Fotball ønsker å vise, avslutter Henriette.

Bevisste forbilder

MOT’s Ingrid Ness Rolland, leder for MOTs ambassadører og ambassadørlag, er også glad for fortsatt samarbeid.

Vi er veldig stolte over å ha Stabæk med videre som MOT-ambassadører, og vet at Stabæk-spillerne er bevisste forbilder som forsterker vårt budskap, sier Ness Rolland.

– Klubben har jobbet veldig godt med MOT over lang tid, og er med både med damelag og herrelag, noe vi synes er ekstra kjekt. Spillerne til Stabæk bidrar på klubbesøk og skolebesøk og da av deler egne erfaringer. Vi vet at dette er noe de unge husker og setter pris på. Nå gleder vi oss til å møte barn og unge igjen når koronasituasjonen tillater det.

Bilde fra Norway cup, da de daværende Stabæk-spillerne Hugo Vetlesen og Andreas Hanche Olsen besøkte MOT sin stand til stor glede for unge fotballspillere.