– MOT verdiene kan bidra til at man blir mer bevisst på hvem man selv vil være, og hvordan man behandler andre.

Denne helgen går NM på ski av stabelen i Trondheim. En av dem som står på startstreken er vår MOT-ambassadør, Anna Svendsen. Langrennsløperen fra Tromsø brenner for at ungdom skal ha mot til å følge drømmene sine, og å ikke gi opp på veien. Hun har selv erfart hvor viktig det er å ha troa på seg selv og på de mål man setter seg.
Anna Svendsen

Lang vei til toppen

Som ungdom var jeg veldig aktiv i flere idrettsmiljøer. Drev på med både langrenn, fotball, og friidrett hele ungdomstiden. Er veldig glad for de sunne og gode miljøene jeg har vært en del av. 

Den unge idrettsutøveren såg opp til blant andre Marit Bjørgen, og det var ingen tvil om at det var langrenn som var favorittidretten.

Når det gjelder min skikarrieren så har jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre som er på landslag. Jeg har aldri vært på junior eller rekruttlandslag, men har alltid hatt troa og ikke gitt opp drømmen. I en alder av 29 kom jeg endelig inn på damelandslaget og er stolt over å ikke ha gitt opp på veien hit. Det har krevd MOT på veien!

Brenner for ungdom

MOTs ambassadører er forbilder som ønsker å bruke sin posisjon til noe positivt, og gjennom det forsterke MOT sitt budskap til ungdom. Svendsen er stolt av å være med på MOT-laget.

MOT står for gode verdier som jeg støtter 100%. Hvis jeg i tillegg kan bidra positivt til at ungdommer lar seg inspirere av viktigheten av MOT er det gull verdt. Jeg er veldig stolt over å være MOT-ambassadør! MOT kan være nyttig for alle. MOT verdiene kan bidra til at man blir mer bevisst på hvem man selv vil være, og hvordan man behandler andre. 

Et viktig forbilde

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, er glad for at Anna er med som en av MOTs ambassadører.

Vi er veldig glade for at Anna er i vår stall, og spesielt nå som vi satser ekstra mot ungdommene i nord. Anna er et viktig forbilde for alle ungdommer der ute som drømmer om å bli gode i idrett eller innenfor andre aktiviteter. Det å ikke gi opp drømmen, men å fortsette å jobbe for de mål man setter seg er utrolig viktig og er noe som kan gi framtidshåp og tro på egne krefter. Jeg er glad for at de kan ha forbilder som Anna å se opp til.

Anna om MOT sine tre verdier:

MOT til å leve

MOT til å tørre å være seg selv og gå sine egne veier. MOT til å gjøre dette selv om livet noen ganger er utfordrende. 

MOT til å bry seg

Å være et medmenneske og forstå viktigheten av at hver og en person er like mye verdt. 

MOT til å si nei

Å tørre å si nei selv om de rundt deg ikke gjør det samme. 

Vi ønsker Anna og de andre MOT-ambassadørene våre lykke til med helgens NM.