4 spillere er nominert til MOT-prisen i Toppserien 2020

Endelig skal MOT-prisen for sesongen 2020 deles ut, og i dag offentliggjøres de fire nominerte i toppserien.
Forsidebilde MOT-pris Toppserien

Bevisste forbilder er viktig

Spillergruppene på MOTs ambassadørlag har selv nominert hver sin kandidat. Prisen deles ut til en spiller som har utmerket seg ved å leve MOTs verdier og stemmes fram av spillere i Toppserien.

– MOT-prisen går til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, som bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere. Vi vet at rollemodelleffekten er så enorm, og derfor er vi utrolig stolte av å kunne oppmerksomhet til gode rollemodeller som vi gjør med MOT-prisen. Og kanskje er dette ekstra viktig akkurat i år, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.

Toppfotballklubber har vært en viktig påminner og forsterkning av MOTs budskap inn mot ungdom i alle de årene som MOT har eksistert, og de er utrolig viktige for arbeidet med å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. 

Her er de nominerte fra Toppserien

Fra Lyn Fotball: Kirvil Odden

Kirvil kom inn fra Røa sommeren 2020 og ble blant de eldste i en veldig ung spillergruppe, noe som ikke nødvendigvis er helt lett. Kirvil har med sitt fantastiske vesen vært en leder på banen, en unik samtalepartner og støttespiller av banen. Kirvil går like godt blant 16-åringene som de eldste i spillergruppen, hun bidrar godt inn i keepergruppen og har siden ankomsten vært en bidragsyter sosialt og til å holde gruppen skjerpet gjennom sesongen. Å kombinere jobb, kone, barn og fotball er ikke enkelt, men Kirvil sjonglerer alt godt.

Kirvil Odden, Lyn Fotball

Fra Arna Bjørnar Toppfotball: Moa Edrud

Alltid godt humør og gjør at alle skal føle seg velkommen. Hun er veldig omtenksom og skaper trygghet. Hun er positiv og dette overføres til laget. Veldig fin personlighet. Fordi ho passar på alle på laget og står opp som et godt forbilde.

Fra IL Sandviken Toppfotball: Ingrid Østervold Stenevik

Ingrid har en sentral posisjon i vår spillergruppe, og er alltid en pådriver til å få de andre spillerne med seg. Ingrid stiller opp når vi er ute på oppdrag hos jentelag i vår region. Hun er en flink formidler på hva som skal til for å bli en god utøver, men også få frem betydningen av det å ta et samfunnsansvar som toppspiller.
Ingrid er trener for vårt Gatelag. Vi er det eneste Toppserielaget som har eget gatelag for jenter med rusutfordringer. Her er Ingrid det store forbilde for jentene.
Det har vært et utfordrende år, men hun har likevel klart å prioritere forbilderollen.

Fra Rosenbrg Kvinner: Mali Næss

RBK-Kvinners spillergruppe nominerer vår kaptein Mali Næss. Hun har vært 9år i klubben og endelig kunne hun lede laget til et sølv i Toppserien. Hun er lojal, snill og hardtarbeidende både på og utenfor fotballbanen. Hun setter alltid alle andre før seg selv, noe man også fikk se da pandemien brøyt ut i vår. Da var hun rett på jobb på St.Olavs og jobbet som sykepleier så lenge hun kunne. Hun er en som sjeldent får den oppmerksomheten hun egentlig fortjener, og er virkelig en strålende representant for det MOT virkelig handler om. 

Vi ønsker alle disse lykke til når vinneren av prisen skal stemmes fram.