8 spillere er nominert til MOT-prisen for Eliteserien og OBOS-ligaen 2020

Endelig skal MOT-prisen for sesongen 2020 deles ut, og i dag offentliggjøres de åtte nominerte for Eliteserien og OBOS-ligaen.
MOT-prisen Eliteserien og OBOS-ligaen

Spillernes pris

Det er spillergruppene på MOTs ambassadørlag som selv nominerer sin kandidat til MOT-prisen. Og når det skal kåres en vinner er det også spillere på MOT-lag som stemmer fram den de mener fortjener å vinne.

Kriteriene for å vinne MOT-prisen er at spilleren er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillere og viser respekt for både dommer og motspillere.

– Vi er veldig stolte over å dele ut MOT-prisen, for da får vi gi fortjent oppmerksomhet til spillere som tar et ekstra ansvar som forbilder. Vi er også stolte over at dette er spillernes egen pris. Det er jo de som kjenner fotballhverdagen best. Vi vet at rollemodelleffekten er stor, og dette er vår måte å sette fokus på akkurat det, sier MOTs ambassadøransvarlig Ingrid Ness Rolland.

Toppfotballklubber har være en viktig påminner og forsterkning av MOTs budskap inn mot ungdom i alle årene som MOT har eksistert, og de er utrolig viktige for arbeidet med å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle.

Her er de nominerte fra Eliteserien og OBOS-ligaen

Fra Molde FK: Ohi Omoijuanfo

Det som beskriver Ohi godt er at han behandler alle likt og tør å si fra når noe er urettferdig.
En person som engasjerer seg i samfunnet og som er et godt forbilde for barn og ungdom i fotball Norge. Han er en gledesspreder i gruppa og har alltid et smil på lur. Spesielt i kampen mot Rasisme har Ohi stått i front og turt å si sin mening. En rollefigur på og utenfor banen.

Fra Rosenborg BK: Kristoffer Zachariassen

Kristoffer sprer positiv energi og er alltid blid. Han er omtenksom og backer opp lagkamerater i medgang og motgang. Han viser fair play og går foran som et godt eksempel for oss alle både på og utenfor banen. En verdig kandidat til MOT-prisen.

Fra Stabæk Fotball: Mats Solheim

Vi har nominert Mats fordi han er en humørspreder i gruppen vår, og han tar aldri livet for alvorlig, selv i en hektisk toppfotball hverdag. Har raushet og empati, og er så snill at vi noen ganger mener han er for snill for sitt eget beste. Har også uendelige mengder energi, sånn at han kan trekke andre opp når de er trøtt og sliten.

Fra Kristiansund BK: Amahl Pellegrino

Amahl Pellegrino er en spiller som gjennom denne sesongen virkelig har vist at han har mot til å si fra. Han har tatt opp kampen mot rasisme, og vist forbilledlig åpenhet om seg selv og sin egen oppvekst i denne sammenhengen. Pellegrino er også en ambisiøs og omtenksom spiller.

Fra Aalesunds FK: Torbjørn Agdestein

Torbjørn er en inkluderende og hyggelig type som er flink til å se andre. Han bidrar med sin lune humor og er et nødvendig lim i spillergruppa vår. Han er rett og slett en kjernekar. Han har hatt MOT på skolen og har deltatt på flere skolebesøk for ungdom sammen med MOT.

Fra Lillestrøm SK: Fredrik Krogstad

Fredrik er alltid blid og inkluderende både i og utenfor garderoben. Et ekte forbilde som også har et sterkt engasjement rundt den viktige jobben MOT gjør for ungdom. Er den som koordinerer skolebesøkene for MOT på vegne av spillergruppa.

Fra Tromsø IL: Magnus Andersen

Magnus er inne i sitt tiende år i klubben og verdsettes veldig høyt. Han er en lagspiller som støtter opp om sine lagkamerater uansett om han spiller eller sitter på benken. Magnus har alltid et smil på lur og han bry seg om sine lagkamerater. Gjennom klubbens samfunnsarbeid, er Magnus en enestående bidragsyter gjennom måten han for eksempel møter en ungdomsgjeng på eller måten han fremfører viktige budskap på et skolebesøk. Han har et ekte engasjement for mennesker og tar alle oppgaver seriøst.

Fra Sogndal Fotball: Markus Brændsrød

Markus er en person som har opplevd mye motgang denne sesongen, likevel har han bidratt til utvikling av en ung spillergruppe grunna hans positive og humørfylt være måte.  Markus har gode verdier, er godt likt i hele spillergruppa og er et forbilde for veldig mange. 

– Har selv hatt MOT på skolen

Vinneren av prisen blir stemt fram av alle spillere på MOTs-ambassadørlag i Eliteserien og OBOS-ligaen. Flere av spillerne har vært ute på MOT-oppdrag på ungdomskoler og noen av spillerne har selv hatt MOT på skolen som ungdommer.

Ohi er er en av spillerne som selv hadde MOT på Holmlia skole i Oslo.

– Mot er utrolig viktig, og har lært meg mye om det å tørre å stå opp for meg selv og andre. MOT pleide å besøke Holmlia skole og jeg merket at de påvirket ungdommen positivt i arbeidet sitt. MOT blir for meg noe å leve etter en slags påminnelse om å alltid stå opp for de som kanskje føler seg sårbare og svake i gitte situasjoner, sier spissen fra MFK.

Fredrik Krogstad er nok den flest skolebesøk av årets nominerte, og har vist et stor engasjement for ungdommene.

– Mot for meg er veldig viktig. Jeg har gjennom flere år vært med rundt på ulike oppdrag med mot og den jobben de gjør er virkelig bra. De verdiene MOT står for er noe jeg selv prøver å bringe videre og ta med meg inn i LSK. Å være på oppdrag med MOT er faktisk det mest givende oppdraget man kan være med på, sier LSK-spilleren.

Torbjørn Agdestein har også hatt MOT på skolen selv, og husker hva det betydde for han.

– MOT var veldig engasjerende på skolen min. Jeg fikk tidlig et inntrykk av at MOT gjorde en utrolig viktig jobb med å prøve å inkludere og engasjere så mange som mulig. Alle skal få ut det beste i seg selv. Det traff meg tidlig, forteller AAFK-spilleren.

Vi gleder oss til å se hvem som stikker av med MOT-prisen for 2020, og er stolte av vårt samarbeid med norske fotballklubber!