Lillestrøm vgs blir MOT-skole
– MOT-programmet vil være et godt supplement til det arbeidet vi allerede gjør, både i form av praktiske verktøy og i form av holdningsskapende arbeid, sier rektor Øivind Sørlie.
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Målet med Ink: er å stimulere til INKludering. Spillerne blir bedre kjent med hverandre og får øvd seg på å lytte til hverandres tanker og innspill på en spennende og morsom måte. Kortstokken er nesten som vanlige spillkort, men de har en ekstra tvist; hvert kort har et spørsmål som man bruker til å stimulere til gode samtaler. Poengene deles ut først når du har bevist at du har lyttet til det medspillerne har svart på spørsmålene. Dermed trenes du også til å være en oppmerksom lytter.
Ungdommene delte ut to kort til hver, dvs at det var 16 kort med i spillet. I praksis betyr det at de måtte huske 16 ting som ble svart (inkludert egne svar). Det ble mange smil og latter underveis. Ungdommene var imponerende flinke til å gjenta hva andre hadde fortalt, men også noen ganger litt oppgitt over at de ikke klarte å huske svarene.
To av elevene ble spurt om hva de syntes om spillet:
“Ink: var et kreativt, artig kortspill som inkluderer på en annerledes måte som fungerer bra”.
– Oliver Solem
“Nytt spill som kan gjøre ungdom mer våken på hvordan andre har det. Tvinger dem til å høre på andres mening på en positiv måte. Dermed går det ikke bare inn det ene øret og ut det andre”.
– Astrid Korseth
Vernepleier på Skaun ungdomsskole, Rosmari T. Bogstra, observerte ungdommenes Ink: -runde. Hun oppsummerte det på følgende måte: “Dette er et spill som kan være med å inkludere alle. Forskjellige spørsmål som kan brukes til alle grupper på skolen. Alle kan gi uttrykk for det de mener. Kortspill som kan få klassen til å bli en enhet. Kan bli knyttet ved å stille spørsmål som vi ikke gjør til vanlig”.