Ink: – gjør inkludering ekstra morsomt!

Vi lot 15 elever ved Skaun ungdomsskole få teste MOT Norges nye kortspill spill Ink: i forrige uke. Hva ble dommnen?
ink_skaun 1

Målet med Ink: er å stimulere til INKludering. Spillerne blir bedre kjent med hverandre og får øvd seg på å lytte til hverandres tanker og innspill på en spennende og morsom måte. Kortstokken er nesten som vanlige spillkort, men de har en ekstra tvist; hvert kort har et spørsmål som man bruker til å stimulere til gode samtaler. Poengene deles ut først når du har bevist at du har lyttet til det medspillerne har svart på spørsmålene. Dermed trenes du også til å være en oppmerksom lytter.

Ungdommene delte ut to kort til hver, dvs at det var 16 kort med i spillet. I praksis betyr det at de måtte huske 16 ting som ble svart (inkludert egne svar). Det ble mange smil og latter underveis. Ungdommene var imponerende flinke til å gjenta hva andre hadde fortalt, men også noen ganger litt oppgitt over at de ikke klarte å huske svarene.

To av elevene ble spurt om hva de syntes om spillet:

“Ink: var et kreativt, artig kortspill som inkluderer på en annerledes måte som fungerer bra”.
– Oliver Solem

“Nytt spill som kan gjøre ungdom mer våken på hvordan andre har det. Tvinger dem til å høre på andres mening på en positiv måte. Dermed går det ikke bare inn det ene øret og ut det andre”.
– Astrid Korseth

Vernepleier på Skaun ungdomsskole, Rosmari T. Bogstra, observerte ungdommenes Ink: -runde. Hun oppsummerte det på følgende måte: “Dette er et spill som kan være med å inkludere alle. Forskjellige spørsmål som kan brukes til alle grupper på skolen. Alle kan gi uttrykk for det de mener. Kortspill som kan få klassen til å bli en enhet. Kan bli knyttet ved å stille spørsmål som vi ikke gjør til vanlig”.

FAKTA:

  • Ink: ble laget forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse 2020 og hjelper skoler eller andre grupper å sette årets tema på verdensdagen “Spør mer” i et system.
  • Ink: er et kortspill som kombinerer spillglede med det å bli kjent på en annerledes måte.
  • MOT oppfordrer vi våre samarbeidsskoler til å bruke Unge MOTivatorer til å dra i gang både spillet og de gode samtalene.