Chris Holsten er ny MOT-ambassadør

Artisten fra Lillestrøm ble denne uken lansert som MOT-ambassadør under MOTs digitale ildsjelsamling. - Føler meg stolt og privilegert av å kunne bære MOT-logoen og være et forbilde.
Artist og MOT-ambassadør Chris Holsten

Under MOTs digitale ildsjelsamling denne uken, ble artisten Chris Holsten lansert som ny MOT-ambassadør hvor han også fremførte låten sin «Shine», som også er temamusikken fra TV-programmet «Familiens ære» på NRK.

– Jeg vil være MOT-ambassadør fordi jeg vil utgjøre en forskjell. Føler meg stolt og privilegert å kunne bære MOT-logoen og vær en del av en så viktig organisasjon for ungdom, og være et forbilde, sier Chris.

Året 2020 har gitt mange oppturer for artisten fra Lillestrøm. Vinteren 2020 var han en av 7 solide artister som var med i TV2s suksessprogram «Hver gang vi møtes», der publikum fikk oppleve sterke musikalske åtte lørdager på rad. En av låtene som ble spesielt godt tatt imot av både seerne og anmeldere var Holstens tolkning av Odd Nordstogas «Ein farfar i livet», som han valgte å fremføre akkopagnert av sin egen farfar Jan (89) på trekkspill. Et musikalsk sterkt øyeblikk for Chris selv, og en opptreden som også rørte mange seere.

I vår lagde Chris, sammen med Frida Ånnevik, en norsk versjon av duetten «If The World Was Ending» (JP Saxe & Julia Michaels), på norsk «Hvis verden». Låten fikk umiddelbart enorm respons fra publikum og har allerede solgt til platinum, knappe 4 måneder etter utgivelse.

– Noen ganger kan den største suksessen være den man ikke kan forutse, «Hvis verden» ble en slik opplevelse for meg.  Det har vært en helt enorm respons på vår tolkning av låten, og det at man fikk en hit når alt annet sto stille, var en stor glede.

Nå er Chris også blitt MOT-ambassadør og synes det er viktig at ungdom lytter til seg selv, i en verden der andre rundt gjerne påvirker deg.

– Du må ha trua på deg selv. Som ungdom hører man gjerne mye på de rundt seg, man har ikke den samme tryggheten som man kanskje har i en voksen alder. Det er så viktig å ha tro på seg selv, så kan de andre rundt bare si hva de vil. Det er viktig å ha det best med seg selv. Jeg kan selv kanskje ofte bli opptatt av å please andre, og ikke meg selv. Men man må være litt egoistisk også!

I oppveksten i Lillestrøm merket Chris at det kunne være utfordrende å være i to forskjellige kulturer.

– Som ung drev jeg med både fotball og teater, og det var to veldig forskjellige kulturer. Enten var man musikk, dans og drama, eller så var man fotballgutt. Og jeg sto veldig sentralt i begge leirer. Men jeg husker at jeg alltid følte meg lykkeligst på scenen. Det var der trivdes best og hadde mest selvtillit. Det var at jeg kunne få noen kommentarer fra fotballgutta, men da var det viktig å ha mot til å stole på seg selv.

– Vi er så utrolig stolte av den nye MOT-ambassadøren vår! Vi har blitt kjent med Chris som en jordnær, reflektert og hjertevarm fyr. Han er et godt forbilde på det å ikke slippe tak i egne verdier i jakten på å oppnå drømmen sin, sier leder for MOTs ambassadører, Ingrid Ness Rolland.

Vi gleder oss til å høre mer musikk og kloke tanker fra Chris fremover.

Chris’ to råd til ungdom:

  • Tro på deg selv, tørre å satse og gå utenfor komfortsonen. Ikke følg strømmen, gjør det som gjør DEG mest lykkelig. Det er så viktig.
  • Når det kommer til mental helse og dette med mobbing, så er jeg opptatt av at vi må tørre å snakke med noen og tørre å si ifra. Alle har problemer, og det er helt naturlig. Så det er noe man forstå, at det er helt greit å ha problemer, og at man tør å snakke om det. At det ikke er tabubelagt.