MOT til å glede-dagen, viktigere enn noen gang!

God MOT til å glede-dag! I dag ønsker vi at FLEST mulig skal glede MEST mulig. Og gjerne med minst mulig midler. Det kan koste så lite, men bety SÅ mye. MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg, og vi oppfordrer dermed ungdom og voksne over HELE landet til å lage tidenes varmeste dag.
13_MOT til å glede dagen_Erna

Det viktigste stikkordet for MOT til å glede-dagen er: TENK ENKELT. Gi et smil eller et “hei” til alle du møter i dag. Vis takknemlighet, vær raus med komplimenter og ros.

Ungdommens dag

2004 var første gang MOT til å glede-dagen ble arrangert, og skoler over hele landet har siden da markert dagen med ungdommene i sentrum. Man har besøkt gamlehjem, barnehager, delt ut boller og klemmer, arrangert skolefrokoster og gledet klassekamerater. Ungdommer på MOT-skoler rundt om i landet har tatt eierskap og gjort denne dagen til det den er i dag. Og voksne har selvfølgelig latt seg inspirere.

Viktigere enn noen gang!

Årets MOT til å glede-dag blir, for mange, litt annerledes i år med tanke på de restriksjonene som covid-19 setter for samfunnet vårt. Men det betyr ikke at MOT til å glede-dagen ikke skal gjennomføres; den er viktigere enn noen gang! Vær ekstra raus med “likes” og positive kommentarer på sosiale medier, ring eller send en melding til noen som fortjener det, gjør noe hyggelig med klassen eller fortell noen at de gjør en god jobb.

Ja, her er det bare fantasien som setter grenser.

MOTs visjon er et varmere og tryggere samfunn. Det kan kreve litt MOT å gjøre noe ekstra for å spre glede, men vi kan love deg at verdien blir stor. I dag er dagen for å hoppe ut i det! Kanskje blir det en vane du tar med deg videre?

En påminnelse til hverdagen

MOT til å glede-dagen for å minne oss alle på hvor lite som skal til for å glede noen, men samtidig hvor utrolig mye det kan bety. Og spesielt i disse dager hvor mange er mer alene enn før, kan det å få en melding, telefon eller blomster på døra virkelig utgjøre en stor forskjell. Vi ønsker robuste ungdommer, som inkluderer alle. En ekstra oppfordring er derfor i år og glede noen som du kanskje ikke kjenner så godt. Kanskje er det ditt smil, din likes eller positive kommentar som gjør dagen for denne personen.

Gled noen du også – og bli med på å gjøre denne dagen til en MAGISK MOT til å glede-dag!