– Det blir jo en bevisstgjøring på hva som er viktig for et miljø!

YX, MOT og Norges Skiskytterforbund har også i år delt ut Skiskytter med MOT-prisen til 14 unge skiskyttere i alderen 15-16 år. Prisen deles ut til unge som har vist gode holdninger.
Oslo_Akershus_Jacob og Anniken

I løpet av sju samlinger denne høsten har 7 gutter og 7 jenter blitt hedret for å ha vist gode holdninger gjennom denne prisen. På hver samling har utøverne fått et MOT-foredrag med fokus på viktigheten av å fokusere på det positive og på å inkludere alle i gruppa. Foredragene har blitt avsluttet med avsløringen om hvem som stakk av med Skiskytter med MOT-prisen for den regionen.

Årets samling for vinnerne under åpningshelgen på Sjusjøen ble dessverre avlyst på grunn av koronpandemien, og utsettes til neste års åpning.

En pris som skal inspirere

Kriteriene for å bli valgt ut som vinner av prisen er blant annet at man er god til å se alle i gruppa si, at man har et positivt fokus og bidrar til å styrke en positiv kultur i klubben man hører til. Med prisen ønsker YX, MOT og Skiskytterforbundet å sette fokus på mer enn resultater og å kunne løfte fram unge utøvere som viser gode holdninger.

Skiskytter og MOT-ambassadør Ingrid Landmark Tandrevold brenner for viktigheten av å være et bevisst forbilde. Hun er helt sikker på at prisen vil gi økt bevisstgjøring hos unge skiskyttere rundt omkring i Norge.

“Det blir jo en bevisstgjøring på hva som er viktig for et miljø, og hvorfor det er så kjempeviktig å ha et lag”, sier Tandrevold.

– God supporter og venn

De 14 vinnerne er kåret fra sine kretser og nominert av trener, lagleder eller andre utøvere etter følgende kriterier:
• Har treningsglede og er positiv i miljøet
• Viser MOT til å bry seg og tar ansvar for at alle på laget er inkludert
• Heier på de andre i klubben og unner andre suksess
• Har oppmuntrende kroppsspråk: sier hei, smiler og behandler alle bra
• Gjør sitt beste og legger ned stor innsats på trening, uavhengig av resultater
• Gir ikke opp i møte med motgang

Noen eksempler på nominasjoner av årets vinnere:

Ane er en dedikert utøver som alltid møter på trening, og gjør sitt beste. Hun er positiv, inkluderende, og et forbilde i treningsgruppen. Hun er alltid positiv, noe som også smitter over på resten av treningsgruppa, hun er ikke redd for å gi av seg selv, og søker samtidig råd hos andre. Et eksempel er da vi fikk med en ny utøver på gruppa. Da var Ane den personen som tok tak og gjorde at den nye utøveren følte seg velkommen i gruppa”.

Erik er inkluderende for utøvere i sin klubb og i hele skikretsen. Dette er en egenskap ikke er forunt å ha. I tillegg så er Erik en utøver som viser interesse for andre utøvere uavhengig av egne resultater. Erik har ett smittende godt humør. Det er alltid liv og røre på en inkluderende og fin måte der Erik er. Erik vil fylle MOT rollen meget godt”.

Nils Henrik har drevet med skiskyting siden han var 11 år. Selv om han selv ikke kunne delta på renn i sykdomsperioden har han vært involvert i miljøet og kommet på konkurranser for å heie på sine venner og lagkamerater. Han ble en veldig god supporter og venn i denne perioden. I løpet av 15 års sesongen kom han gradvis tilbake igjen på alle fellestreninger. På hardøkter hvor han ikke kunne delta for fullt deltok han i sitt tempo, samtidig som han ropte “heia, heia” hver gang de andre passerte!!”

Sonja er et bindeledd for sine klubbmedlemmer. Når jeg selv gikk på skiskyting, følte jeg alltid at hun fikk opp humøret til andre lagkamerater, uansett om man selv følte man hadde hatt en god eller dårlig treningsøkt. Spesielt på samlinger der man møter personer man ikke kjenner, er denne jenta fort i gang med å snakke og hilse på alle. Nå har hun også begynt å trene de yngre, og jeg har selv hørt fra min yngre bror som er med på treningene at hun har et veldig godt og morsomt opplegg. Jeg mener at denne jenta virkelig fortjener mot prisen!”

Stolt av samarbeidet!

Det er andre året prisen deles ut, og bakgrunnen er et samarbeid mellom YX, MOT og Norges skiskytterforbund. I tillegg til å dele ut Skiskytter med MOT-prisen består samarbeidet av årlige holdningsskapende foredrag for alle landslagene, samt som en del av trenerutdanningen på Trener 3.

Leder for MOTs ambassadører og lag, Ingrid Ness Rolland, er stolt av samarbeidet og muligheten for å vise fram denne siden av idretten.

“Jeg er så takknemlig for at vi har en samarbeidspartner som YX, som sier at det avtrykket de vil sette som sponsor for skiskytterne er viktigheten av holdninger. Og at de ønsker å gi oppmerksomhet til utøvere for den personen de er framfor resultat. Derfor har de tatt med MOT inn i sitt samarbeid med Skiskytterforbundet. Vi er utrolig stolte av å få være med å bevisstgjøre neste generasjons skiskyttere på denne måten!”

Årets vinnere

Fra region Nord: Victor Soleglad (Bassmo Ytteren) og Carmen Aamo (Nordreisa IL). Her sammen med Ida Bruem Reistad fra Norges skiskytterforbund og Eva Halvorsen fra MOT.
Fra Buskerud: Sunniva Thoresen Bolstad (Simonstranda IL) og Erik Espeli (Geilo IL)
Fra Region Sør: Nils Henrik Smeland (Birkenes IL) og Sonja Kjørmo Såkvitne (Tonstad IL). Her sammen med Marte Siljan Lind fra MOT og landslagsløper Marte Olsbu Røiseland.
Fra Region Midt: David Flotten (Oppdal IL) og Linnea Solum Bakken (Snåsa skiskytterlag). Her sammen med Ida Bruem Reistad fra Norges skiskytterforbund og Jo Lie Rønningen fra MOT.
Fra Oslo og Akershus: Anniken Dogger Kringler (Lørenskog ski og skiskyting) og Jacob Jæger Barth (Try IL). Her sammen med Sverre Ræder fra MOT og Ida Bruem Reistad fra Norges skiskytterforbund.
Fra Region Vest: Oddrun Hjelmeset Kirkeide (Markane IL) og Marius Sætre Hove (Volda IL). Her sammen med Steffen Solhaug Sæter fra Norges Skiskytterforbund og Ruth Mona Vik fra MOT.
Fra Region Innlandet: Ane Byvold Grønlien (Vingrom IL) og Trym Røsten (Røros IL). Her sammen med Steffen Solhaug Sæter fra Norges Skiskytterforbund og Jenny Tollefsen og Gine Frydenberg fra MOT