NYE MOT-COAHER MED PÅ MOT-LAGET

I disse dager rekrutteres det og utdannes MOT-coacher inn til det store MOT-laget over hele Norge.
utdanning

Travel høst

Det har vært en travel høst på MOTs utdanningssenter MOT-camp utenfor Trondheim. Med smittevern i fokus har det blitt gjennomført 4 grunnutdanninger for nye MOT-coacher , i tillegg til en egen Verdibasert lederutviklingssamling kun for rektorer. Det betyr at i høst har vi rekruttert over 100 nye MOT-coacher og MOT-rektorer.

– Det er helt fantastisk å møte disse ildsjelene som ønsker å bidra til MOT. Jeg er både rørt, stolt og takknemlig for det arbeides som gjøres av alle våre MOT-coacher der ute. De gjør en forskjell i ungdoms liv, og for det kan vi ikke få takket dem nok, sier leder for kjerneaktivitet Regine Oen Hatten.

Bilde fra rektorsamling på MOT-camp i uke 43

Rollen som MOT-coach

MOT-coacher er de som skal møte ungdom i klasserommet og gjennomføre MOT-øktene i praksis. For å bli MOT-coach må man være i kontakt med en skole som har MOT. Det kan være lærere, miljøarbeidere, helsesøster, politi eller helt andre roller. Viktigst av alt er det at de når inn til ungdom.  Det er rektor på den aktuelle skolen sammen med MOTs regionledere som velger ut aktuelle kandidater til MOT-coach rollen.

– Det som kjennetegner en god MOT-coach er at han eller hun brenner for ungdom og det å skape opplevelser i klasserommet. De ønsker oppriktig å gjøre en forskjell for ungdom. Det har derfor vært helt fantastisk å møte så mange nye MOT-coacher i høst som jeg vet passer til rollen. Vi gleder oss til å sende dem tilbake til klasserommet til heldige ungdommer, avslutter Regine.