Lomundal Bygg pusser opp med større mening

Bjørnar Lomundal er grunnlegger av Lomundal Bygg. Hvert år gir de 5 % av overskuddet sitt til MOT. – MOT står for verdier som er relevant uansett hvor i livet du er, sier Bjørnar.
Bjørnar Lomundal

MOT-reisen til Bjørnar startet på ungdomsskolen på Kyrksæterøra. Det er omtrent 20 år siden.

– Jeg husker at MOT kom på besøk jevnt og trutt og hadde med kule ambassadører. De snakket om ting som resonerte godt hos meg, sier Bjørnar.

Verdiene fortsatte å resonnere. Bjørnar tok kontakt med MOT så snart selskapet var etablert i 2014 – allerede før de var kommet i gang med oppdrag.

“Verdiene til MOT er overførbare til næringslivet”

– MOT har verdier som er relevante uansett hvor i livet du er. Verdiene er overførbare til næringslivet, slår Bjørnar fast.

Lomundal pusser opp bad og bolig med en større mening. De har på kort tid blitt en av de største aktørene i Oslo og Akershus. I september etablerte de sin andre avdeling i Trondheim.

– Visjonen vår har hele tiden vært å løfte standarden for byggebransjen. Ved å engasjere oss til oppdrag er kundene våre med på å støtte MOT og gi tilbake til ungdommen, sier Bjørnar stolt.

Liten bedrift, stor giverglede

Lomunal Bygg er fortsatt en liten bedrift, men de er en viktig støttespiller for MOT.

– Lomundal Bygg er virkelig en “superhelt” som har MOT i hjertet. Hvert år velger de å gi fem prosent av overskuddet sitt til MOT. De har valgt å inngå en avtale om fem nye år, noe Bjørnar foreslo selv. Det setter vi enormt stor pris på, forteller Mariann Janson, leder i MOT Norge.

Støtten fra næringslivet gjør at MOT kan tilby programmene til en subsidiert pris til skoler i Norge. Lomundal Bygg sine 5 % av overskuddet før skatt gjør en forskjell. – Dette er en modell om mange kan ta inspirasjon fra! Små og mellomstore bedrifter kan også være med på å gi. Det er ikke en glede som er forbeholdt store konsern med fet lommebok, sier Bjørnar.

Støtten til MOT har skapt nysgjerrighet

– Det at vi støtter MOT, og fronter dette, har skapt nysgjerrighet hos både konkurrenter, kunder, venner og familie. For oss er det en glede å kunne bidra sammen med kundene våre. Vi har fått mye tilbake fra MOT, i form av samlinger og foredrag som har skapt stor verdi internt hos oss, avslutter Bjørnar.

Heia, Lomundal Bygg! Vi er så takknemlige for å være på lag med dere!

Bjørnar Lomundal er tilbake på Sodin skole, og forteller om sin opplevelse med MOT og reisen som gründer.