– I Brann sier man hei til alle, sånn er det bare!

Positivt fokus og forbilderollen på agendaen i Bergen
szikaewqygpmxtjqz20201023130432

Denne uka har vi vært på besøk hos vårt MOT-ambassadørlag SK Brann. En klubb som er opptatt av å bry seg om samfunnet rundt. A-laget, akademilagene, Gatelaget og Brannsjansen fikk alle MOT-foredrag denne uka. Fokus på foredragene var viktigheten av forbilder og å kunne fokusere positivt også i møte med motgang.

Må tørre å si fra

I møte med A-laget var et av teamene den pågående kampanjen #stopprasismen. Det at spillere bruker stemmen sin og sier fra når noe er over grensen og ikke greit er utrolig viktig for at man skal kunne skape varmere og tryggere samfunn.

Det at spillere eller andre utøvere bruker stemmen sin på denne måten er helt avgjørende for at man skal nå ut med et budskap. Jeg syns gjengen i SK Brann bidro utrolig positivt denne dagen. Når man vet at de er inne i en periode med litt motgang sportslig, blir jeg enda mer imponert over deres evne til å ha positivt fokus og å se framover, sier Ingrid Ness Rolland, Leder for MOTs ambassadører.

Stort hjerte for samfunnsansvar

Planen denne sesongen var å åpne en nyhet som er første av sitt slag i landet; MOT-hjørnet! Det er en losje for ungdommer som kan komme på kamp og få et eget opplegg av Brann og MOT. På grunn av koronasituasjonen er denne losjen utsatt til neste sesong. Brannsjansen og Gatelaget er også to av Branns tiltak for å bidra tilbake til samfunnet. En av deltakerne på Brannsjansen mente at har blitt mer bevisst på å si hei etter at han begynte i Brann.

Det er en forventning når man går rundt på stadion her; er man med i Brann så sier man hei til alle. Sånn er det bare.

Gatelaget til Brann har flere spillere enn noen gang. En engasjert og inkluderende gjeng som åpenbart tar godt vare på hverandre.

For oss så er det å samarbeide med MOT veldig naturlig. For vi står for de samme verdiene, og ønsker å bidra som gode forbilder, innledet Branns ansvarlige for samfunnsansvar, Linn Hæreid, før vi satte i gang MOT-foredragene på Brann stadion. Og sammen skal vi fortsette å jobbe for varme og trygge samfunn, hvor ungdommer tør å være seg selv og å inkludere alle!